Recenze: BENNETT MAFIA - ZAKÁZANÁ LÁSKA (Tijan)

Napínavý thriller pro ženy z mafiánského prostředí! 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet

Chci zakoupit tento titul!



Spisovatelka, píšící pod pseudonymem Tijan, je pro české čtenáře naprosto neznámá, ale u nakladatelství Baronet vyšlo její dílo Bennett Mafia: Zakázaná láska. Napínavá romance z mafiánského prostředí, která je opravdu pohlcujícím a jiskrným čtením s pouze lehounce obroušenými hranami, takže máme co dočinění s vábivým thrillerem pro ženy! 


Vypravování v ich-formě z úhlu pohledu Riley je dynamické, čtivé, plné emocí a myšlenek. Přesně takové, jaké má v thrillerové romanci být. Autorka nepíše zbytečně složitě, ale ani se neuchyluje k jednoduchosti, která by jejímu dílu akorát uškodila. A tak máte před sebou čtení plné atmosféry, odehrávající se v Americe mezi mafiány... 

Riley je na začátku zobrazená jako obyčejná holka, která si sice zažila svoje a bydlela na koleji s mafiánskou princeznou, ale nenechte se zmást. Tahle holka má pro strach uděláno. Musí, má za sebou pernou minulost, ve které byla její matka obětí domácího násilí a kvůli tomu mladičká Riley musela studovat na soukromé internátní škole, kde se seznámila s Brook. Mladá mafiánská princezna byla veselá, komunikativní a měla spousty přátel, ale nejblíž měla právě k tiché Riley. Když se však v její rodině hodně změnilo, Brook musela odjet a Riley zůstala sama... Ale ještě před tím jí stačila povědět o svých bratrem, z nich Kai ji děsí ze všech nejvíc. 

O několik let později žije Riley v domě se svými dvěma nejlepšími přáteli. S Carol a Blakem nejsou jen přátelé, je to něco mnohem víc, ale to vám může prozradit jedině Riley. Ta holka má eso v rukávu, jenže oproti Kaiovi Bennettovi je začátečník. Tenhle mafián má všechno promyšlené do puntíku - ta strategie je především v první polovině knihy opravdu působivá! 

Je vám živě a upřímně představená nejen bojovnice za dobro, Riley, ale také Kai a jeho rodina. Oba ústřední hrdinové mají své klady a zápory. Kniha skvěle ukazuje, že nic není černobílé - dobré nebo zlé, ale vše vede hlouběji, než se zdá. To v příběhu nejspíš nadchne i náročnější čtenáře. 

Počin jsem si osobně rozdělila na dvě části, protože v první se řeší to podstatné a prakticky nejsou žádné nadbytečné texty. Jelikož se Riley dostane proti své vůli do mafiánského prostředí, do děje vyskakují vážná témata jako vedlejší prvky, které pěkně přiostřují příběh. Jedná se převážně o drogy, zbraně, násilí, ale autorka se nevyhýbá ani zmínkám o dětské pornografii, trhem s bílým masem, atd. Nemusíte mít obavy, že by vás to snad mohlo stáhnout do depresivních vod, to ne, opravdu je to spíše peprným prvkem, jež vás nezasáhne, ani pokud jste citlivější. 

Jedná se totiž převážně o hledání Brook, Rileyinu minulost a vztah mezi Kaiem a Riley. Jako únosce se s ní nemazlí a máte-li chuť na trochu drsnější romanci, tak se vám to z počátku bude opravdu hodně líbit. Postupem času vystupuje o něco víc romantika, což je očekávané a opravdu rozkošné. Co se týče mafiánského prostředí, tak tohle už není klasické obroušené ztvárnění. V tomto případě se autorka nebála odhalit víc z praktik, z drsnosti, jíž je mafie opředená. Nejedná se přímo o surový thriller, ale rozhodně má v sobě dost zla, aby vás nalákal. 

Druhá polovina knihy působí, jako by si autorka byla už méně jistá a tak se ke slovu dostává i trocha těch nadbytečných textů. Autorka se lehce motá v kruhu, ale stále je důvod, proč pokračovat dál. Nevyřešilo se totiž ještě jedno rodinné drama. To, s ohledem na rozepsanost, je tedy méně napínavé, ale zas jej dochucuje romance v tom jemnějším smyslu, i když stále ve žraločích vodách. Nebezpečí je stále hmatatelné. Ta krvelačnost se skvěle doplňuje s jemnější i drsnější romantikou a erotickou. K závěru se nebudu vyjadřovat, ale rozhodně si přijdete na své, protože autorka umí překvapit a umí skvěle navodit drama. 

Chcete-li skutečně ostřejší drama a romanci v jednom thrillerovém vyprávění, tak tohle vám zahraje na správné emoce a dokáže si vás natolik získat, že obsáhlý román přečtete klidně za dva dny! Určitě doporučuju! 

Co na titul říká Chensie? Já jsem byla naprosto nadšená. První polovinu knihy jsem přečetla jedním dechem. To drama, násilí a romance v jednom přesně zasytilo potřebu temnější lásky. Riley je skvělá hrdinka, zábavná, normální a přesto otrlá. Nehraje si na supermana, ale dokáže se výzvě postavit vstříc, zariskovat a řídit se pudem sebezáchovy. Je to člověk, který se drží na čestné straně a když ji dostane do spáru Kai, temnější zastánce života, tak to mezi nimi teprve začne jiskřit. Otázka dobra a zla v lidech, kteří se vzájemně přitahují, je skvěle zpracovaná. Kniha by ode mě dostala pět hvězdiček, ale ta druhá polovina románu byla utahanější, postrádala počáteční náboj a přišla mi účelová. Nadbytečné prodloužení mi čtení spíš trochu zkazilo, než by ho pozvedlo. Takže proto na této mé nové oblíbené romanci strhávám jeden bod a vím, že minimálně první polovinu knihy si ještě několikrát přečtu! 


Když Riley studovala na soukromé internátní škole, její spolubydlící byla Brooke Bennettová – samotářská dívka, které se každý bál. Ve chvíli, kdy Riley zjistí, že Brooke patří do mafiánské rodiny Bennettů a její nejstarší bratr je zabit, poprvé skutečně okusí, jak nebezpečný je doopravdy svět její nové kamarádky. O čtrnáct let později si Riley při sledování televize všimne, že je Brooke pohřešovaná, a ještě ten den je unesena Kaiem Bennettem, starším bratrem Brooke a hlavou rodiny.

Kai tuší, že by mohla vědět, kde se jeho sestra nachází, ale čím déle je Riley vězněna, tím více jejich vzájemná přitažlivost roste. Jakmile se ji společně vydají hledat, začíná být zřejmé, že Brooke není tak docela pohřešovaná a má své vlastní důvody, proč Riley zatáhla do svého příběhu. Kai a Riley mezitím společně pracují na odstranění jeho nepřátel a potlačení jejích vnitřních démonů.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2020
Žánr: Romány pro ženy
Počet stran: 475
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.