Recenze: KUBÍK A AUTÍČKO (Eliška Mauleová)

Zábavná kniha nejen pro začínající čtenáře!




Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada

Chci zakoupit tento titul!



Nedávno vyšla milá a jednoduchá kniha pro všechny malé čtenáře, kteří se čtením teprve začínají. Česká spisovatelka a ilustrátorka Eliška Mauleovánakladatelství Grada - Bambook vydala i titul Lucinka a kouzelná zvířátka. Jestli je debut právě tento příběh nebo druhý nedovedu posoudit, nicméně rodiče a především děti její přístup určitě ocení. Ráda vám v recenzi povím víc.




Vypravování v er-formě skrze krátké texty s jednoduchými větami je ideální pro prvňáčka, který se rozhodl přečíst svou první knihu.


Prosté dobrodružství se týká ústředního protagonisty Kubíka, který vám nejprve představí svou rodinu. Se svou sestrou si hraje, ale občas se i pozlobí a to si pak Kubík hraje sám se svým autíčkem a rozjede se na cesty, při kterých potkává jiné motorizované stroje.


Kniha je opravdu veselá, příjemně dobrodružná. Nepostrádá ani humor, který je spíše vyobrazen prostřednictvím ilustrací, ale taktéž i snadných textů. Autorka do příběhu vložila také ponaučení, náhled na sourozenecké vztahy a hlavně nenásilnou a krásnou představivost malého chlapce.


Autentické vypravování je obohacené o celoplošné ilustrace, které nejsou typické. Působí trochu snovým a roztahaným dojmem, což se dle mého k dílu hodí, ale ne každému se musí zamlouvat. Já je beru jako prvek zajímavosti a představivosti, kdy se děti pobaví nad jejich vláčností a lehkou nereálností.


Celkově je kniha velmi jednoduchá, což je dobře s ohledem na cílové čtenáře. Začínající čtenář tak knihu zvládne přečíst sám, pobaví se a bude zaujatý vypravováním. Především s ohledem na téma, kterým jsou právě motorizované stroje, je titul cílen spíše na chlapečky, ale proč by nemohl pobavit i dívky?


Co na publikaci říká Chensie? Z počátku jsem byla trochu skeptická, ale čím víc jsme příběh četli a já viděla nadšení a zalíbení v očích mých synů (2 a 6 let), tím víc jsem byla vděčnější za zážitek, který autorka dětem přichystala. I když se to nám, dospělým může zdát prostě až příliš jednoduché, děti zpracování a námět skutečně ocení a to jde především. Děkuju za příběh, který si syn brzy bude s nadšením číst sám.


Kolik dobrodružství se dá asi zažít s jedním malým autíčkem? Kubíček o tom ví své…
Kubík je šikovný kluk, který má rád legraci a občas trochu lumpačí. Když ho omrzí hraní s jeho sestřičkou Lucinkou, vydá se s autíčkem na napínavou cestu plnou úžasných setkání a neočekávaných překvapení.
Chtěli byste se dozvědět, koho na svém výletě potká a za kým se nakonec rád vrátí domů? Stačí se pustit do čtení!

Nakladatelství: Bambook
Rok vydání: 2020
Žánr: Pro děti, První čtení
Počet stran: 88
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.