Recenze: SKIN (B. B. Easton)

Žhavá, nebezpečná a ulítlá BB opět útočí! 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet

Chci zakoupit tento titul!


Americká spisovatelka B. B. Easton je v zahraničí známá svými kontroverzními romány, ve kterých prý vypráví svůj příběh. Nakolik je to fikce a nakolik pravda si každý asi rozhodne sám, pravdou je, že její knihy natolik zaujaly obecenstvo, že se podle nich chystá na Netflixu i seriál a to tedy bude pecka! Já doporučuji knižní vydání z nakladatelství Baronet, protože to, co BB předvádí se skvěle čte, jak vám autorka ukázala v prvním románu série 44 kapitol s názvem 44 kapitol o 4 mužích (recenze).




Román lze zařadit prakticky do několika žánrů. Spadá totiž mezi erotické romány pro ženy, ale s ohledem na věk hrdinky také do new adult pro otrlejší čtenáře daného žánru, jelikož je vážně hodně odvážný! 

Autentické vypravování se odehrává v ich-formě z úhlu pohledu mladičké, takřka patnáctileté BB, která je rozhodně divoška. Počítejte s četnými vulgarismy, což se k jejímu mládi a kontroverzním tématům hodí. Styl psaní je uvolněný, čtivý a provokativní, obsahuje i humornou složku a samozřejmě i tu erotickou, na kterou se mnohé čtenářky těší. 

Už v první knize jste poznali, že BB není žádné hodné děvčátko a rodiče ji vůbec nedrží zkrátka. Jejich benevolentní výchova jí dává možnost experimentovat nejen s alkoholem a drogami, ale také se svým tělem. A tak se můžete těšit nejen na smělou úpravu vlasů, ale třeba i propíchnutí intimních partií, atd. Občas až hazarduje se životem, ale to je prostě divoška BB. 

Ústřední hrdinka je zamilovaná do punkera ze školy a tak se mu snaží svým vzhledem vyjít vstříc. Nebojí se být odvážná a daří se jí, jenže pak se jí do cesty připlete Kostrátor, kterého známe z předchozího díla. To, co bylo načrtnuto, je nyní pěkně rozepsáno a rozhodně vám nic neunikne! 

Knight je neskutečně osobitá postava, která vyděsí i okouzlí. Jeho příběh, jeho život a prostě všechno, co dělá, je opravdu výrazné a není divu, že je z něj BB nejistá. Jenže jak už tušíte, tak Knight si jde prostě za svým... 

Příběh Kostrátora a BB jsem četla v urychlené a krátké verzi v předchozí knize, v tomto příběhu je mnohem víc prostoru a tak se některé situace mohou zdát lehce odlišné nebo se náhled na ně mění. Opravdu vám neřeknu, jak moc je tento šílený a pohlcující román pravdivý, faktem zůstává, že je pekelně provokativní, vzrušující a dramatický. Točí se kolem témat jako jsou drogy, sex, piercing, tetování, anorexie, těhotenství v mladém věku, násilí a další, co mají sílu zaujmout. 

Abych vás navnadila i na tu erotickou část, tak se rozhodně máte nač těšit. Čtení je plné vzrušujících okamžiků, ale i romantiky! Milostné drama není jednoduché a tak si přijdete rozhodně na své. Jak říkám, tak autorka prostě jaksi nemá strop a je sympaticky ulítla, což se jí skvěle podařilo převést i do svého díla. 

Dramatický závěr všechno pěkně otáčí a na pokračování se můžete těšit v následujícím díle, který bude určitě neméně zajímavý. Skvělé je, že pokud jste nečetli předchozí román, můžete se sklidem začíst a nic vám chybět nebude, až tedy na humorné scény a manželský život, který autorka v předchozím titulu ztvárnila. 

Dle mého by titul měl být spíše pro otrlejší čtenáře, kteří chtějí romantiku, humor, drama i životní příběh, který je netradiční a nápaditý. Jelikož obsahuje kontroverzní i erotické scény a závažná témata, tak doporučuju nejlíp pro čtenáře 18+. 

Co na knihu říká Chensie? Jestli tohle opravdu autorka zažila a přežila, tak má tedy pořádně pestrou minulost! Zažít bych ji nechtěla, ale čte se o ní skvěle. Hrdiny jsem si zamilovala, ulítlé vypravování prostě nemá chybu. Tahle romance má prostě koule, když už to řeknu takhle otevřeně. Ale co, když si nebere servítky BB, tak ať víte, co vás čeká! Já se na Skin neuvěřitelně těšila, protože jsem si Knighta zamilovala a román nezklamal! Doporučuju. 


Druhý díl knižní předlohy chystaného seriálu Netflixu, nazvaného SEX/LIFE, přichází na trh! Autorka o příběhu, založeném na skutečných událostech jejího života, říká tohle.

Roku 1997 byl Ronald „Knight“ McKnight největší a nejnepochopenější ničema na střední škole Peach State High School… a možná na celé planetě. Knight nenáviděl všechny až na mě, BB – vyjukanou, divnou punkerku, co měla skříňku hned vedle té jeho.

Já měla naopak ráda každého… až na Knighta. Abych řekla pravdu, byla jsem z něj podělaná strachy. Jediné, po čem jsem toužila, bylo provdat se za Lance Hightowera, který vypadal jako princ z pohádky a byl králem punkové scény školy Peach State High, a mít s ním kupu dětí.

Naneštěstí pro mě uměl Knight dosahovat svého ještě líp než já, a jakmile se mi dostal pod kůži, můj život se navždy změnil.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2020
Žánr: New adult, Erotické romány
Ze série: 44 kapitol 2. 
Počet stran: 392
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.