Recenze: AMERICKÝ PRINC (Sierra Simone)

Kontroverzní trilogie úspěšně pokračuje! 




Za recenzní výtisk děkuju nakladatelství Baronet.
Chci zakoupit tento dramatický titul plný lží a emocí! 


Po prvním díle série Nový Kamelot přichází na řadu pokračování s názvem Americký princ. To, co mu předcházelo, se tedy dovídáte v Americké královně (recenze), která pořádně rozvířila vody, co se týče klišoidního trojúhelníku. Tento milostný trojúhelník byl nečekanou, zvrácenou jízdou, dámy, pokračuje ještě divočeji a dramatičtěji! Děkuju nakladatelství Baronet, že se rozhodlo pro vydání těchto kontroverzních titulů, a už aby tu byl třetí díl Americký král - právě v předprodeji!

Varování: Recenze může obsahovat spoilery, týkající se předchozího dílu. 



Vypravování v ich-formě se dělí na dva úhly pohledu - Embry a Greer - a na linii přítomnou a minulou. Díky slovním obratům, které jsou originální a působí velmi intimním dojmem, máte pocit, že před sebou máte něco opravdu niterného, co vás zavádí až do hloubky duší oněch hlavních postav. Svůj podíl na tom má zřejmě i velmi povedený překlad, který jak tento, tak i předchozí díl skvěle prezentuje v českém podání. Nejen na této sérii si dala záležet překladatelka Zuzana L'aliková.

Závěr Americké královny prakticky navazuje na začátek příběhu. Vy víte, co se na konec událo a jak silně to ovlivnilo celý trojlístek. A tentokrát, když si tedy užívají a doufají v pozitivní budoucnost, se z minulosti vkrádá nepřítel, který zasáhne v pravou chvíli a ohrozí všechno...

Co se týče milostné linie... Autorka se rozhodně nedrží zpět a ačkoliv v předešlém díle toho v rámci postelových hrátek se svými hrdiny předvedla spousty, stále vás čekají netradiční chvíle. Umí takové scény popisovat, mají žár a i když je jich možná více, než čekáte, tak stále baví. 

V předešlém díle jsem nechtěla spoilerovat, ale nyní už víte, že mezi ústřední témata nepatří jen politika a mezilidské vztahy, ale také Lgbt. Ano, narážím na vztah Embryho a Ashe. Embryho poznáváte lépe právě díky náhledům na minulost, kde je také líčený počátek jejich vztahu. Ten se odehrával ve válečné zóně, takže máte-li v oblibě military gay romance... Tak vás z části kniha určitě velmi nadchne jako mě. 

Greer nesmí samozřejmě chybět a tak všechny tři máte jako na dlani. Jejich vztah si užijete se všemi raadostmi i strastmi v přítomné linii, přičemž předpokládám, že bližší pohled na Ashe dostaneme v závěrečném románu trilogie. Už se nemohu dočkat! 

Co se týče závěru, tak to budete tedy valit oči. Autorka totiž odhaluje svá esa v rukávu, předkládá nová tvrzení, která mají reálný a uvěřitelný základ. Prostřednictvím mnoha poutavých a dramatických zvratů i erotických scén jste se dostali až na místo, kdy se Embry rozhoduje, jak dál a tentokrát už ví, co podniknout. Jak to všechno dopadne? Doufám, že se to brzy dozvíme! 

V závěru bych ještě ráda zmínila autorčino přirovnání páru Embry a Ash k páru Achilles a Patroklas, přičemž dává důraz na ztvárnění Aischyla a Platona. Jestli máte načteno, moc dobře víte, nač se tedy můžete v rámci námětu těšit. Já takhle pojednání o Achillovi a Patroklu zbožňuju, takže mě Sierra Simone doslova nadchla. 

Kniha je silně kontroverzní a přitom si udržuje svou úroveň, takže máte-li chuť na něco zvráceného, co ale není jen snůška vulgarit, tak jste právě narazily na trilogii Nový Kamelot, která vám vytře už od prvního dílu zrak! 

Co na titul říká Chensie? Tak Americký princ je oficiálně má nová srdeční záležitost. Jelikož mám ráda Lgbt romance a v předešlém románu mě jejich vztah spíš vyděsil a pěkně překvapil, tak jsem v tomto díle už s tím vším počítala a nejen to, dost jsem se těšila. Autorka používá skvělé obraty, jak už jsem vám sdělovala, a také dokáže překvapit náhledem na mysl. Příběh mi tak přišel chvílemi silně intimní až niterný, nepostrádal atmosféru a drama a já byla naprosto pohlcená. Kéž je brzy Americká král u mě, protože tohle nemá chybu! 


Anotace

Kdo jsem?

Jsem syn a nevlastní bratr. Kapitán v armádě a viceprezident.

Jen s ním jsem však princ. Jeho malý princ.

Jen s Maxenem a Greer dává můj život smysl, jen s nimi dokážu najít klid a mír a zahnat démony, kteří mě pronásledují. Muže jako já však šťastný život nečeká. Nezasloužíme si ho. Měl jsem tušit, že láska tak ostrá jako naše dokáže ranit z obou stran.

Jmenuji se Embry Moore a sloužím k potěše prezidenta Spojených států… prozatím. Tohle je příběh amerického prince.


Nakladatelství: Baronet

Rok vydání: 2020

Žánr: romány pro ženy

Ze série: Nový Kamelot 2.

Počet stran: 344

Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.