Recenze: KNÍŽKA, KTERÁ DĚLÁ ZVUKY - LA! (Hervé Tullet)

Kreativní zábava i relax! 


Za recenzní výtisk děkuju nakladatelství Portál


Knížka, která dělá zvuky vyšla v českém vydání u nakladatelství Portál, napsal ji francouzský spisovatel Hervé Tullet. Autor ji pojal velmi, opravdu velmi tvůrčím a zábavným způsobem, ač se vám na první pohled může zdát primitivní, tak má velké kouzlo, které zabaví nejen děti, ale dokonce i dospělé. Více vám povím v recenzi. 

Začíná to jedním modrým puntíkem, který z počátku nemá sílu, aby vás převezl do světa hudby. Jenže pak jich začne přibývat a vy, nebo vaše děti, můžete mít svou vlastní hudební chvíli. Stačí se jen řídit jednoduchými pokyny, které snadno přečte i pochopí kupříkladu třeba prvňáček. Font písma není typický, jedná se o zaoblené, příhodné velké písmo, lehce se čte a je příjemné na pohled. 

Jak kniha funguje? Tak, jak vám předkládá text na zadní straně knihy. 

To je zvuková knížka: položíš prst na stránku a... Jsi to ty, kdo dělá zvuky. 

Prostě jen říkáte La ve chvíli, kdy jste na modrém puntíku. A pak se přidává zábavná složitost, kdy je puntíků více. A k tomu přibývají i barvy, takže se zmítáte v zábavné verzi chaosu barev a zvuků. Později vás totiž kniha nenabádá jen k La, ale také k Li a jiným slabikám, se kterými můžete vytvořit orchestr podle svého. 

Můj tip? Nemusíte vyluzovat jen zvuky, které kniha nabízí, můžete být se svými ratolestmi rebelové a zkoušet různé zábavné zvuky! Kniha má tak vícero využití a rozhodně vás bude bavit. 

Ač je to triviální, tak má tahle zábava hodně do sebe. Nejen, že zjistíte, že třeba absolutně nemáte hudební sluch, ale tahle hudební prostopášnost vás baví, ale ke všemu si nejen vy, ale i děti užijete hodně zábavy. Doporučuji, nebojte se toho! 

Co se týče dětí, tak mám zkušenost s dvouletým a šestiletým chlapcem. Moji kluci to každý berou po svém. Starší spolupracuje, zpívá a vyžívá se v možnosti nabízené puntíky. Těší se, až si bude moci přečíst knihu sám a sám se řídit pravidly nebo je porušovat. Dvouletý si oblíbil jednoduchost a barvy, bere to jako výlet do barevného světa a pozoruje. Pokud děláme zvuky, snadno a po svém se zapojí. 

Já se přiznám, že se pro mě kniha stala relaxační pomůckou. Když potřebuju vypnout, přijít na jiné myšlenky, trochu se osvobodit, tak si prostě zazpívám. Jde o to, že díky jednoduchému barevnému schématu se dostanete do úplně jiného světa, lehce si vás barvy získají a odvedou pozornost. Můžete mi věřit, že nejen dítě, ale i dospělý se snadno může nechat zlákat a na chvíli uniknout z reality prostřednictvím Knížky, která dělá zvuky. 



Anotace

Další hravá kniha známého výtvarníka Hervé Tulleta je tentokrát zaměřená na zvuky. Hravou formou, jakou známe z jeho Knížky nebo Barev, rozpohybovává barevné puntíky, které tentokrát děti doprovázejí zvuky. Velký puntík je velké LA, zatímco malý jen malé la, to dá rozum…

Hervé Tullet je francouzský umělec, jeho Knížka nebo Barvy se staly bestsellery.


Nakladatelství: Portál

Rok vydání: 2020

Žánr: Kreativní literatura, Pro děti, Hra a zábava

Počet stran: 64

Vazba: pevná 




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.