Recenze: 10 MINUT PRO VÁŠ VZTAH (Barton Goldsmith)

Začněte na svém vztahu pracovat právě teď! 




Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Portál
Chci zakoupit tento titul


Známý psycholog a terapeut Barton Goldsmith v rámci terapie pracuje s jednotlivci i páry. 10 minut pro váš vztah je soubor rad a možností, jak pečovat o svůj vztah. Manželský poradce uvádí nejen příběhy párů ze své praxe, ale také ukázky terapie, kterými se můžete řídit, přínáší poučky i zajímavosti. Více v recenzi. 

Styl psaní je příjemný a snadno zaujme náročné, i nenáročně čtenáře. Autor hovoří k běžným lidem, nikoliv k odborníkům, a také tomu uzpůsobil své vypravování. Jednoduché, svižné, s notnou dávkou psychologie. 

Kniha se dělí na osm podstatných částí, které mají podkategorie. 

  • Láska
  • Intimita
  • Romantika
  • Sex
  • Udržujte rovnováhu
  • Řešení životních problémů
  • Bolest, ublíženost a hněv
  • Efektivní komunikace

Kniha se zabývá prakticky vším, co je pro vztah podstatné, jak vidíte z výše zmíněných bodů. Ke každému autor přistupuje tak, aby zahrnul širokou veřejnost, takže ač vám titul není psaný na míru, tak předpokládám, že pro každého bude mít i tak radu a možnosti, jak z partnerských trablů vybruslit v pořádku. 

Na sto sedmdesáti sedmi stranách se nachází množství tipů, jak zvládnout krize ve vztahu, terapeutických pouček včetně námětů k sezení, kdy vám je stručně popsáno, jak a co dělat, abyste si doma mohli vytvořit příznivý prostor pro vlastní terapeutické sezení. Jak jej správně provést a čím se řídit. 

Pravda, některé poučky vám mohou připadat možná až příliš základní. To by měl přece každý vědět, ale je potřeba si uvědomit, že jsou opravdu lidé, kteří neznají ani takové základy. Záleží na způsobu výchovy, na přístupu k životu a dalších věcech, ale na publikaci je právě skvělé, že se snaží pomoci opravdu všem a i když budete některá fakta znát, určitě není na škodu si je zopakovat nebo na ně nahlédnout z jiného úhlu. :)

Titul bych doporučila určitě všem, kteří chtějí zapracovat na svém partnerském vztahu. Možná si myslíte, že takového rádce nepotřebujete, ale věřte mi, že nikdy neuškodí, protože můžete nalézt nové způsoby komunikace, řešení problémů či objevit něco, co děláte špatně, aniž to tušíte. :)

A co se týče těch deseti minut, obávám se, že bude potřeba více času, ale trávit čas s milovaným partnerem kvalitním způsobem přece nemůže být pro nikoho na obtíž. Ba naopak, čím více času spolu trávíme, tím víc vztah vzkvétá. 


Anotace:

Jako vaše sportovní výkony závisí na pravidelném cvičení, tak váš vztah stojí na práci s emocemi. Nečekejte na krize, abyste se pak snažili zachraňovat, co se dá. Začněte na svém vztahu pracovat právě teď! V knize najdete desítky jednoduchých tipů, které mohou pomoci vylepšit vaše soužití a přispějí k partnerské pohodě.

Autor, manželský poradce, v krátkých kapitolách uvádí příběhy párů ze své praxe a na nich ilustruje, jak jednoduché a drobné krůčky mohou přinést do vztahu to, co potřebuje. V knize se věnuje lásce a intimitě, emocím a romantice a nechybí kapitola o sexu. Nevyhýbá se ani bolavým oblastem, jako jsou spory například o peníze, dává rady k nastolení vyrovnaného vztahu a efektivní komunikace.

Knihu uvítají lidé, kteří žijí ve vztahu, a také manželští poradci a psychologové

Barton Goldsmith, Ph.D., je známý psycholog a terapeut, který pracuje s páry i jednotlivci. Jeho kniha je výběrem jeho velmi populárních sloupků, které vycházely v řadě novin a časopisů.


Nakladatelství: Portál

Rok vydání: 2021

Žánr: Psychologie, Vztahy

Počet stran: 177

Vazba: brožovaná



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.