Recenze: KDYŽ JSME SE POZNALI (Sarina Bowen)

Pětihvězdičková oddechovka 

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet
Chci zakoupit tento titul! 


Americkou spisovatelku znáte zřejmě jako spoluautorku děl Elle Kennedy. Tyto dvě spisovatelky jsou úžasné, ale jak je na tom Sarina Bowen, když píše sama? Nakladatelství Baronet přináší její první sérii The Ivy Years, která letošní půlrok vychází! Těšíte-li se na romantiku ve stylu Sariny Bowen, pak si určitě přijdete na své! 

Hlavními hvězdami jsou Callahanová a Hartley, kteří se běžně oslovují příjmeními. Vypravování se odehrává převážně z pohledu Corey Callahanové, ale svůj prostor dostává i Adam Hartley. Svižné, čtivé vyprávění nepostrádá atmsoféru, přičemž kulisami je vysoká škola s dlouholetou historí, ani emoce či myšlenky. Pravda, autorka se tolik nezajímá o závažná téma, ačkoliv myslím, že Coreyiny problémy vystihla se vším všudy a je vidět, že si dělala rešerše. 

Corey Callahanová je ústřední protagonistka, která po nehodě skončila na vozíčku. Dokáže nesnadno chodit i o berlích, ale je to pro ni těžké a úmorné. Musí se potýkát s fyzioterapií a makat na své fyzičce, jelikož ji nohy neposlouchají a ani je z části necítí. Rozhodně nemá snadný život, ale i přesto se rozhodla pro studium daleko od rodičů, aby zas mohla být alespoň z části sama sebou. Není to jednoduché, ale určité přístupy jsou bezbariérové a naštěstí získala perfektní spolubydlící Danu, která je chápavá, přátelská a velmi milá. 

Dana je takový prototyp dívky, která je spíše doplňkem takových příběhů, zajímavá, ale také trochu nudná, takže neodvrací pozornost od Corey a přesto je její podporou, když je potřeba, aniž by zacláněla. To je fajn, i když na jednu stranu, pokud by byla spolubydlící ne tak perfektní, asi by to bylo větší vzrůšo a pro Corey mnohem těžší vstup do života vysokoškolačky...

Jako další účelovka je sexy soused Adam Hartley. Jelikož měl také nehodu, ovšem on našěstí nemá trvalé následky, tak dostal pokoj v bezbariérové části hned naproti Daně a Corey. Žhavý hokejista je zadaný, to ale Corey nezabrání, aby se do něj zbláznila velmi, velmi brzy...

Stacia je přítelkyně... no, jen, aby byla. Taková další účelová postava, která studuje půl roku mimo kampus a objíždí svět, zatímco Hartley se pachtí na vysoké. Stacia je opravdu případ, působí správným stylem umělé barbie a princezny v jednom a ačkoliv z počátku netušíte, co k ní Adama táhne, tak on to později vysvětluje a jedná o uvěřitelné vysvětlení, které chápete, i když mu přejete něco lepšího. Tento umělý problém čtení prodlužuje, ale proč ne, trochu dramatu neuškodí a navíc čtení vás, věřím, bude bavit jako mě. 

Díky Coreyině zamilování je už od prvních chvil cítit z příběhu vzrušení a lehké sexuální napětí, protože Corey slintá nad něčím, co nemá šanci získat... Nebo má? Romance tedy z úhlu pohledu Callahanové začíná velmi brzy, mezi tím se však objevuje přátelství, zábava a nenásilné prožitky na universitě. Vlastně se toho moc neděje, mimo reálného studentského života, takže chcete-li nenásilnou romanci pro relaxování, pak se vám Sarina Bowen dozajista zavděčí. 

Mezi ústřední témata patří tedy paraplegie, tedy život s poškozenou míchou, kde autorka brousí i do intimní oblasti. Nechybí ani hokej, je vidět, že Sarina je zřejmě fanynkou hokeje a opět se o něj v rámci námětu opírá a buduje ledovou atmosféru. 

Romantická linie je postupná, přátelství i vzrušení. Rozhodně se máte, nač těšit. Nejedná se o erotický román, ale o vkusné intimní scény, které jsou plné vášně i emocí nás autorka nepřipravila. V závěru se dočkáme i časového skoku o tři měsíce, kde jsou závěrečné texty jako třešnička na dortu. Doladí a pohladí. :) 

I přesto, že kniha je fakt relaxační a neděje se žádné drama, působí přímočařeji a účelověji než knihy, které běžně ve spojení s Elle Kennedy známe, tak mohu říct, že mě bavila. Těšila jsem se na čtení a užívala si tu pohodu, přála hrdinům, aby vše dopadlo tak, jak si přejí, ačkoliv bylo víc než zřejmé, jak to bude. Trochu mi vadila ta účelovost, na kterou nejsem natolik zvyklá, ale i přesto to bylo fakt hodně příjemné a hlavně relaxační. Navíc hrdinové mě zaujali, bavili mě a atmosféra byla moc příjemná a přátelská, takže se ráda k románu zase vrátím, protože ve mně vyvolal milé pocity. 

Tento titul bych doporučila všem, kteří si fakt chtějí oddechnout, nepřemýšlet a prostě nechat se nést! 


Anotace: 

Sportu, který miluje, se nebude moct věnovat. Chlapec, do něhož se zamilovala, si našel jinou. Co teď?

Corey Callahanová předpokládala, že na Harknesskou univerzitu nastoupí jako členka univerzitního hokejového týmu. Po vážné nehodě jí však nezbývá než se pustit do studia v invalidním vozíku.

Naproti přes chodbu v bezbariérové koleji bydlí Adam Hartley, další, kdo se měl původně stát univerzitní hokejovou hvězdou, avšak nyní tento až příliš pohledný kluk čeká, až se mu zahojí zlomená noha. Corey na něj nemá.

Adam je navíc zadaný.

Mezi Corey a Adamem vznikne na chodbách McHerrinovy koleje přátelství, které ani jeden z nich nečekal. Nad tequilou, pečlivě vybalancovanými jídelními tácy a videohrami se společně snaží smířit se zklamáním, jemuž nikdo jiný nerozumí.

Jsou jen přátelé, až jedné noci… nejsou jen přátelé. A Corey si uvědomí, že se zamilovala. Těžce.

Bude však Adam ochotný rozejít se s dokonalou přítelkyní, aby mohl milovat někoho tak rozbitého jako Corey? Pokud ne, Corey ví, že si bude muset vybudovat na Harknesské univerzitě jiný život, který se nebude točit kolem sportu, ani kolem hnědookého kluka, jenž se možná příliš bojí ji milovat.


Nakladatelství: Baronet

Rok vydání: 2021

Žánr: Romance

Ze série: The Ivy Years 1.

Počet stran: 280

Vazba: pevná s přebalem


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.