Recenze: MALÁ BERUŠKA (Isabelle Simler, V. Aladjidi a C. Pellissier)

Jak se z malé berušky stane beruška

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Kazda

Již jsem vám představovala počin Malá vážka, kterým jsem tak trochu otevřela zajímavou sérii leporel pro nejmenší. Čtyři knihy v moderním a pestrém hávu vyšli u nakladatelství Kazda. 

Šikovné je, že jsou knihy vyrobené ze 100% recyklovaného papíru a navíc jsou stránky tak pevné, že je dítko nijak nepoškodí, nezlomí nebo snadno neutrhne. Odolnost je pro díla pro nejmenší potřebná a tady se to rozhodně povedlo. I u nás knížky bez obtíží přežily a to mám dva hyperaktivní chlapce.

Jak jsem již říkala, tak poučné texty mají na starosti autoři V. Aladjidi a C. Pellissier, kteří se rozhodli na každé straně předat nějakou zajímavou informaci a tak máte možnost nejen skrze obrázky přihlížet růstu berušky, ale také se poučit. 

Zatímco v knížce Malá vážka převládají modré barvy, tak v této jsou to zas červené  a zelené odstíny, jelikož beruška se vyskytuje spíše někde v trávě než u vody. Kresby jsou  krásné, jako malované, ač se předpokládám jedná o počítačovou tvorbu. 

Stejně jako předešlá kniha se i tento počin určitě zalíbí vašim ratolestem svými barevnými kresbami a vy je snadno seznámíte se světem berušek. 



Anotace: 

Vidíte ta krásná žlutá vajíčka? Za chvilku se z nich vylíhne hladová housenka, která si ráda pochutnává na mšicích. Co všechno ji ještě čeká, než se promění v krásnou červenou berušku, roztáhne křídla a odletí do světa? Vydejte se na cestu plnou proměn společně s ní!

Díky inovativním leporelům od francouzské ilustrátorky Isabelle Simlerové se děti od 1 roku naučí pozorovat, milovat a respektovat přírodu. Leporela jsou vytištěna na 100% recyklovaném neběleném papíře, jedná se proto ve všech ohledech o velmi přírodní knížky.


Nakladatelství: Kazda

Rok vydání: 2021

Žánr: Leporela

Počet stran: 12

Vazba: pevná


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.