Recenze: MALÝ MOTÝLEK (Isabelle Simler, V. Aladjidi a C. Pellissier)

Jak se z malého motýlka stane motýl

Už jsem měla možnost vám představit Malou vážku i Malou berušku a nyní se zaměřím na Malého motýlka, který pochází také ze série leporel s názvem Velmi přírodní knížka, vycházející u nakladatelství Kazda. 

Nejvýraznějším rysem díla jsou kresby ilustrátorky Isabelle Simler, která dokáže velmi silně zaujmout malé i velké čtenáře. Její obrázky jsou působivé a hlavně vždy zaměřené na jiné barvy. Zatímco Malá beruška se točila kolem zelené a červené, Malá vážka naopak žila modrými barvami a tento počin se choulí do ryze letních barev, žlutých, hnědých i červených, což v případě motýlí pestrosti zřejmě nepřekvapí. 

Texty měli opět na starosti autoři V. Aladjidi a C. Pellissier, kteří vás vždy provází zajímavými a stručnými informacemi. Není potřeba maličké zahlcovat, ale přesto je můžete o něčem poučit a v tomto případě o vývoji motýla. 


Kniha je ze 100% z recyklovaného papíru, který je opravdu tvrdý a odolný. I v případě, že máte malé dítko, se nemusíte o knížku bát, jelikož je opravdu pevná a jen tak ji nikdo nezničí, ani když se to bude pokoušet. Známe maličkaté poklady. :))

Stejně jako předešlé tituly mohu s radostí doporučit. Jedná se o jednoduché čtení a krásné kresby, které dítko zaujmou na první pohled. Pokud budete vlastnit celou sérii jako já, můžete ho snadno zaujmout různým hmyzem či malým živočichem. 

Anotace: 

To jsou ale zajímavá modrozelená vajíčka. Podívejte, zrovna se z nich líhne malá zelená housenka! Až se housenka pořádně nají, zakuklí se, a nakonec se promění v krásného barevného motýlka. Tomu se říká kouzlo přírody!

Díky inovativním leporelům od francouzské ilustrátorky Isabelle Simlerové se děti od 1 roku naučí pozorovat, milovat a respektovat přírodu. Leporela jsou vytištěna na 100% recyklovaném neběleném papíře, jedná se proto ve všech ohledech o velmi přírodní knížky.

Nakladatelství: Kazda

Rok vydání: 2021

Žánr: Leporelo

Počet stran: 12

Vazba: pevná



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.