Recenze: MALÁ ŽABKA (Isabelle Simler, V. Aladjidi a C. Pellissier)

Jak se z malé žabky stane žába

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Kazda

Knížka, díky níž se děti už odmala naučí pozorovat, milovat a respektovat přírodu. Tak zní krátké shrnutí na zadní straně všech leporel ze série nakladatelství Kazda. Řekla bych, že autoři po třech knihách, kdy se zajímali čistě o hmyz - motýl, beruška a vážka - zamířili k větším živočichům a představily v celé své kráse žábu. 

Stejně jako v předešlých dílech, i tentokrát hrají prim ilustrace, které má na starosti opět Isabelle Simler. Zřejmě se jedná o počítačovou tvorbu, ale působí jako kreslená a navíc je opravdu přirozená, ačkoliv mají jsou její kresby lehce zaoblenější a působí tak jemněji. Všechna leporela této ilustrátorky jsou pestrá, ale vždy jsou dvě a více barev výraznějších. Tato knížka se tak nepřekvapivě dotýká především zelené, ale také takové lehce béžové, která dotváří některé prvky pozadí. 

V. Aladjidi a C. Pellissier rovněž vytvářely zajímavé texty. Někdy se jedná o dvě věty, jinde třeba tři. Zkrátka vždy krátký úryvek, dotýkající se daného obrázku a vysvětlující dění. Jednoduché, ale poučné. 

Stejně jako předešlá leporela, i tohle je ze 100% recyklovaného papíru. Na dotek jemného, ale přesto tvrdého, takže odolá i dětským ručičkám, které ještě nemají tak dobrý úchop. Díky tvrdému papíru knížku nezničí a hlavně se ani nemohou říznout o papír. 

Já mohu doporučit celou sérii leporel, která jsem vám od malé vážky přes malou berušku a motýla představovala. Bylo to milé čtení, na kterém se mým dětem nejvíce líbily barvy a já jsem byla nadšená, že jsou knížky nezničitelné a opravdu líbivé a navíc se něco moji chlapečci i naučí. 



Anotace: 

Kvá kvá. Slyšíte, jak si žabí sameček namlouvá samičku? Samička brzy naklade vajíčka, ze kterých se vylíhne pulec a postupně se promění v malou žabičku. Vydejte se na tuto fascinující cestu společně s ní!

Díky inovativním leporelům od francouzské ilustrátorky Isabelle Simlerové se děti od 1 roku naučí pozorovat, milovat a respektovat přírodu. Leporela jsou vytištěna na 100% recyklovaném neběleném papíře, jedná se proto ve všech ohledech o velmi přírodní knížky.


Nakladatelství: Kazda

Rok vydání: 2021

Žánr: Leporelo

Počet stran: 12

Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.