Recenze: RAMSAY (Mia Sheridan)

Romance plná emocí


Za recenzní výtisk děkuju nakladatelství Baronet

Chci zakoupit tento titul


Americká spisovatelka Mia Sheridan se specializuje na romantické knížky pro ženy a v České republice jí vyšlo již devět titulů. Prozatím poslední je právě Ramsay...

Vypravování v ich-formě se odehrává ze dvou úhlů pohledů, takže máte náhled na myšlenky, emoce i plány protagonistů Lydie a Brogana. Český překlad je velmi příjemný, čtivý a nepostrádá ani atmosféru, ani emoce. Neni divu, Zuzana L´aliková už přeložila pořádné množství knih a praxi rozhodně nezapře. 

Lydie De Havillandová je krásná, sympatická hrdinka, která netuší, co si pro ni její bývalá láska připravila. Zhýčkaná dívka se narodila do bohaté rodiny a o tom, jak chutná prostý život nemá ani potuchy. 

Ale Brogan Ramsay to ví moc dobře. Po matčině smrti otec nepřestal pít, ani když se přestěhovali do Ameriky, kde se stal zahradníkem zámožné rodiny De Havillandových. Jenže kvůli alkoholu začal svou práci zanedbávat, a tak musel mladý Brogan pracovat namísto něj, aby otce z práce nevyhodili a jeho sestra měla stále hrazenou plnou zdravotní péči, jelikož měla velké zdravotní problémy. Byl ochotný se postarat nejen o ni, ale i o svého otce, i když z jeho přístupu byl zklamaný. 

Jenže se zamiloval do Lydie a ona ho svedla. Hned v první kapitole je vám představená krátká a intenzivní milostná minulost Brogana a Lydie, kteří byli pro sebe jako stvoření. Jenže se stalo drama, které je od sebe odtrhlo. Vlastně za to mohl její bratr...

Ale po několika letech se Brogan vrací zpět a jako pokerový hráč nelegálně vyhrál firmu Lydiiny rodiny. Díky tomu se vlastně ti dva začnou vídat mnohem víc a začnou se sbližovat, i když je to celé promyšlená hra a Brogan častokrát blafuje, ovšem citům neporučíš. 

Autorka se pustila do méně známých vod a rozhodla se představit nejen téma mafie, ale také nelegální pokerové herny. Pořádně zamíchala kartami osudu a přihrála Broganovi, co si po celou dobu zasloužil. Samozřejmě nechybí ani dramatická a tragická témata, která jsou srdceryvná. 

Milostná linie je skutečně plná emotivních her, jelikož Lydie není jedinou ženou v banku. Nechybí ani vášnivé intimní scény. Kniha má rozhodně spoustu motivů, čím si vás získá, ač se může náročnějším čtenářům zdát o něco účelovější, než je u některých autorčiných knih zjevné. 

Napínavý závěr je plný emocí a málokdo v poslední třetině dokáže knížku jen tak odložit. S Broganem cloumají emoce viditelně, zatímco Lydie... Jak už to bývá, tak po dramatickém rozuzlení následuje i dojemný epilog jako třešinka na dortu. 

Chcete romantický příběh, který nabízí vše, co jsem výše vyjmenovala? Jste čtenáři tvorby této spisovatelky? Pak není nad čím váhat. Mia Sheridan rozhodně psát umí a její tituly mají méně tradiční témata, proto jsou příjemným a čerstvým závanem knižní scény. 


Anotace: 

Pro Lydii De Havillandovou je návrat Brogana Ramseyho šok. Před lety mu ublížila a zradila ho. Brogan už však není tím zakřiknutým, citlivým chlapcem, kterého znávala. Dospěl v nádherného, mocného muže a chce se pomstít.

Brogan Ramsay nedokáže Lydii odpustit, jak krutě se kdysi zachovala jak k němu, tak i k jeho rodině, která kvůli ní zůstala bez peněz. Teď chce její rodinu zničit, stejně jako ona kdysi zničila tu jeho. Jenže z dívky, která mu před lety tak ublížila, je dnes žena, jež mu bere dech.

Ramsay je příběhem o zradě a hněvu, výčitkách a síle odpuštění a o tenké hranici mezi láskou a nenávistí.


Nakladatelství: Baronet

Rok vydání: 2022

Žánr: Romantika

Počet stran: 360

Vazba: pevná s přebalem


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.