Recenze: STÍNEM POLÍBENÁ (Richelle Mead)

Napínavé pokračování ya fantasy


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Slovart

Chci zakoupit tento titul

U nakladatelství Slovart - #BOOKLAB v novém krásném vydání vychází série Vampýrská akademie. Nebezpečí, vzrušení, magie, přátelství i láska v paranormálním světě upírů. Už jsem vám představovala první dva díly s názvy Vampýrská akademie a Mrazivý polibek. 

Americká spisovatelka si pro nás připravila velmi napínavé a vzrušující pokračování, kde hraje prim nebezpečí i láska. Rose má sice nyní maturovat, ale kdoví, jak to nakonec všechno dopadne. Hlavně už od prvních stránek je příběh velmi napínavý. 

Autorka nejenže nás udržuje ve stejných kulisách, ale dokonce přidává i náhled na královský dvůr, což je neskutečným zpestřením příběhu. Mezi další klady patří vývoj milostného vztahu Rose a Dimitrije, na který spousta čtenářů čekalo. I když jelikož se jedná o young adult, tak ta romantika je samozřejmě pozvolná, a navíc v rámci žánru také dost jemná. 

Za mě se do popředí dostává i magie, což jestli jste jako já odkojení Bramem Stokerem, tak prostě upíři a magie za mě nejde dohromady. Pokud vás však tohle spojení nadchlo, můžete se těšit na spousty vydařených scén. 

Nechybí samozřejmě dramatická vložka, jak už to u takových příběhů bývá, dotýká se kniha hodně i mezilidských vztahů, které jsou napnuté jako špagáty a hodně děj posouvají, stejně tak i udržují příjemné a svižné tempo. 

Bez předešlých dílů se samozřejmě kniha číst nedá, ale jelikož příběhy velmi dobře navazují, tak sérii klidně přečtete na jeden zátah. Je zajímavá, nepostrádá náboj a patří mezi kvalitnější série v rámci romantických sérií pro dívky. Předpokládám, že si na své přijdou i mladší i starší čtenáři, pokud vás uchvátil námět. 

Já osobně si tuhle sérii nejspíš neoblíbím. Nezískala si mě. Vidím její klady, ale není to vůbec pro mě. Nemám ráda spojení magie a upírů, podle mě to k sobě vůbec nepatří a když už to musí být, tak potřebuju, aby to bylo nějak jinak představené. Třeba jako u Školy noci, to je můj top. Navíc je příběh pro náročnějšího čtenáře poměrně předvídatelný a nepřekvapivý. Navíc ty dva bojující klany mi přijdou, že se chovají, jak je potřeba a ne, že by měly pevně daná pravidla. Ani Rose mi není sympatická a tím, jak se zachovala na závěr... 

Anotace a bližší informace na stránce knihy u Booxy


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.