Recenze: ĎÁBEL A SVĚTICE - 2. ČÁST (Amo Jones)

Temná kontroverzní romance úspěšně pokračuje! 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet

Chci zakoupit tento titul

Elitní klub králů se pomalu blíží ke konci a Amo Jones se zdá vytváří čím dál lepší dark kontroverzní romance, které skutečně vezmou čtenáře za srdce. 

Ďábel a světice je vlastně jeden příběh, rozdělený na dva romány a přímo na sebe navazují. Stejně jako předešlé díly jsou vlastně volným pokračováním, které se dotýká různých hlavních postav, které Amo Jones šikovně představuje, a hlavně vám servíruje neskutečně vzrušující milostné linie. 

Všechno to začalo Bishopem a jeho nepoddajnou láskou k Madison. S tou se potýkal ve Stříbrné labuti i Polámané loutce, a dokonce i třetím dílu Šepot mrtvých. Další dva romány Malum I. i II. část se týkají právě Natea, který má s Madison velmi blízký vztah, a přitom patří mezi elitní krále. Následujícím hrdinou tak logicky musí být Brantley, který byl hned po Bishopovi a Nateovi nejvýraznějším charakterem. Že se jednalo o velmi vybranou volbu jste mohli poznat už v prvním díle Ďábel a světice (recenze)

Ďábel a světice první část byla velmi vzrušující podívanou a prožitkem pro všechny čtenářky, které se ničeho nezaleknou a nebojí se ani kontroverze, kterou s sebou Elitní klub králů přináší. Nechybělo samozřejmě spousty napínavých a vášnivých okamžiků, ale také náhledů do minulosti. 

I v tomto díle se autorka dotýká minulosti a představuje ji formou krátkých textů, které jsou vhodně nadepsané, takže nemusíte mít obavy, že byste se v ději ztrácely. Retrospekce jen dodává příběhu na peprnosti a snaží se vysvětlit nedorazy, které po Amo Jones občas zůstanou. 

Pravda, občas stejně jako v předešlých dílech pokulhává logika, protože se spisovatelka nebojí sáhnout po účelovějším scénám, aby vygradovalo napětí nebo aby nahnala hrdinky tam, kde je jich potřeba. 

I nadále se Amo Jones věnuje toxickému vztahu Brantleye a Saint, které to k sobě neskutečně táhne. Brantley je hrdina, na kterého nedáte dopustit. Temný, vzrušující, atraktivní a ochranitelský, přičemž se nezastaví před ničím a ničeho se nezalekne. Přesný prototyp muže, kterému ženy padají k nohám a není divu, že i Saint má pro něj obrovskou slabost. Saint je oproti němu křehká, i když rozhodně ne vnitřně. Uvnitř je bezelstná a nevinná, a právě proto ji Brantley chce tolik chránit. I před tím tajemstvím, kterého jeho samého drtí až z minulosti. Chemie tohoto páru funguje na jedničku i ve druhém pokračování, kde to obvykle pokulhává. Tady se však nic takového neděje a řekla bych, že vztah je stále řádně vášnivý a peprný, takže dokáže okouzlit snad každou čtenářku Amo Jones. 

Navíc se autorka rozhodla konečně ukázat i dívčí sílu a dá se říct, že vytvořila partu z žen, které za dobu Elitního klubu králů ukázaly své přednosti nebo svedly pověstné temné krále. Madison, Tillie i Saint si prostě rozumí, dokážou se podpořit a jako správné ženy drží při sobě a pomáhají si, když jejich drsní muži běsní. 

Dá se říct, že v tomto druhém dílu si sáhla autorka až na dno a je ještě o něco divočejší, kontroverznější a šílenější než obvykle. Co se týče postupného odhalování pravdy, tak je to opravdu příhodně dark a se vším všudy to vytváří neuvěřitelný koncept, na který budou někteří valit oči. 

Závěr byl velmi emotivní a myslím, že nejen já jsem z něj byla naměkko, ale citlivější čtenářky možná pustí i slzu. Byla to velmi emocionální záležitost, která dodala celé dilogii punc neodolatelnosti, i když to mnohým naprasklo srdce. 

Ďábel a světice, jeden bez druhého prostě nemůže existovat, a tak mohu doporučit oba díly jako neskutečně čtivé a neodolatelné čtení plné temnoty, kontroverze a drsné lásky. Mám za to, že autorce se podařilo laťku neskutečně zvednout a já osobně jsem si Brantleyho zamilovala ještě víc než kdysi Bishopa. Perfektní věc, pokud nechcete nic řešit a chcete se prostě jen svést na choré vlně temna. 



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.