Recenze: SYNDROM HODNÉ HOLKY (Elle Kennedy)

Kvalitní romance od skvělé Elle Kennedy


Populární a talentovanou Elle Kennedy asi není třeba představovat, Je známá svými romancemi pro dospívající i dospělé ženy, ve kterých hraje prim samozřejmě láska – v pár případech dokonce gay-love. Většinu z nás si získala svými lovestory z hokejového prostředí, ale ona umí psát o čemkoliv. Třeba o hodné holce... 

Přesně tak, Mackenzie Cabotová je hodná holka, která by se pro ostatní rozdala. Snaží se být poslušná, nikdy nerebeluje a vlastně se poddává i tomu, co se jí příčí. Poslušně jde studovat na školu, protože to po ní rodiče chtějí a sama sobě si nevěří, přestože je schopná díky svému projektu Faily mého přítele a Faily mé přítelkyně vydělávat osmimístné částky a postarat se o sebe. Jenže za to ji neocení ani její rodiče, natož snad její přítel Preston... 

Toho máme možnost poznat hned v první kapitole, ve které se seznamujeme rovněž i s druhým hlavním hrdinou a tím je nebezpečně atraktivní Cooper Hartley. Sukničkář a místní potížista, který pracuje jako barman, totiž přijde s Prestonem do křížku, a dokonce kvůli tomu přijde i o práci. Peníze jsou na straně Prestona, ačkoliv Cooper nic špatného neprovedl, takže je pochopitelné, že se Cooper chce Prestonovi pomstít. Návrh, aby svedl Prestovu partnerku Mackenzie. 

Cooper má dvojče Evana a spoustu přátel, se kterými na tyhle bohaté dětičky nahlíží skrze prsty a říkají jim klony. Hartley má za to, že i Mackenzie, které většinou říkají Mac, je jedním z nich, ale brzy pozná, že tahle holka je prostě jen vážně hodná, zábavná a neskutečně mu padne do oka. Co z počátku vypadalo jako pomsta se rázem mění ve vášnivou lovestory. 

Vášnivý vztah nepostrádá intimnosti, i když k nim samozřejmě teprve musíte dojít. Mimo milostné linie se řeší také Mac, které dala autorka za úkol, aby vykoukla ze své ulity a stala se sama sebou. Postavila se konečně sama za sebe a nenechala sebou manipulovat. Všechny reálné zápletky pomáhají Mac prozřít, ale rozhodně to není jednoduchá cesta. A co teprve, když pozná, že v počátku byla pro Coopera jen zdrojem zábavy a pomsty? 

První díl série Avalon Bay je rozhodně čtivým, dynamickým příběhem, který čtenářkám Elle Kennedy dá najevo, že spisovatelka rozhodně nestagnuje, stále se vyvíjí a má co nabídnout. Dá se říct, že tohle je sice téma okoukané, ale opět se Elle podařilo přijít s něčím novým. Postavy jsou reálné a zábavné, nepostrádají vždy nějakou zajímavost, proč si je zamilovat. Děj je možná trochu účelový, co se týče černobílého Prestona a života v bohatství, ale prezentace je uvěřitelná a opravdu podmanivá. Je proto snadné knihu, která mě přes tři sta osmdesát stran, přečíst během pár dní. 

Jestli máte rády romance ve stylu new adult, tak určitě není lepší volby než právě Elle Kennedy. Mohu doporučit nejen Syndrom hodné holky, ale rovněž i její starší tituly. 

Já jsem byla s četbou spokojená. Elle nasadila svou laťku vysoko a opravdu psát umí. Bavila mě milostná linie a ještě víc vedlejší zápletky, které ji čeřily. Líbilo se mi, že svůj prostor dostala i menší dramata, ať už šlo o matku dvojčat nebo to, že se Mac musela postavit na vlastní nohy. Čtení tak mělo co nabídnout i mimo vztah těch dvou a představilo komplexní rovinu dvou životních etap. Radost číst. 

Anotace a bližší informace na stránce knihy u Booxy


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.