Recenze: OKAMŽITÁ POMOC PROTI ÚZKOSTI (Rick Hanson, Matthew Mckay a kolektiv)

Pomocí KBT, mindfulness a relaxace



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Portál
Chci zakoupit tento titul

Úzkosti jsou nyní poměrně probíranou problematikou, o které už se nyní lidé nebojí veřejně promluvit a je to jen dobře. Úzkosti tu byly a budou, lidé by měli umět si s nimi poradit. K tomu slouží nejen psychologové, ale rovněž i pomoc psychologa prostřednictvím publikací, zaměřených právě na úzkosti. Takových publikací je u nakladatelství Portál několik a jsou plně funkční. 

Tato knížka je poměrně útlá a dělí se na čtyři hlavní úseky, které se zaměřují na několik řešení tohoto problému. 

Jak nalézt klid právě teď – Kapitola se týká toho, když právě v tuto chvíli prožíváte úzkost, případně dokonce paniku, a ta vás nutí děsit se, ačkoliv není čeho. Jak řešit problém, který vás teď zatěžuje? Co vlastně ta úzkost je a proč se při ní cítíte tak, jak se cítíte? Pomáhá zaměřovat se na dýchání, což je podstatné, pomáhá nalézt klid a cítit se bezpečně. Zkrátka dokázat odejít od myšlenek, které ve vás nevyvolávají příjemné pocity a nutí vás cítit se v nebezpečí. 

Jak se postavit obavám a úzkostem – Tato pasáž se netýká aktuálního řešení problému, který vás právě teď týká, ale spíše dlouhodobějšího řešení. Jak se tedy zaměřit na to, abyste boj s úzkosti vyhráli? To vám vysvětlí v několika krocích, jednoduše, stručně a čtivě. 

Styl psaní je přizpůsoben širokému publiku, takže žádné zdlouhavé řečnění, vše je polopaticky vysvětleno a jednoduše představen problém i jeho řešení. Vhodné je 

Rick Hanson, psycholog a neurovědec, v České republice prostřednictvím nakladatelství Portál vydal již dvě publikace Stačí jen málo a Buddhův mozek. M. McKay je profesor psychologie a spisovatel, známý v ČR díky knize Emoce pod kontrolou. Mezi další autory patří Martin N. Seif a Sally M Winston, které já vyzdvihuji právě díky jejich práci na knize Brouci v hlavě. Neskutečná publikace, která má sílu vytáhnout vás i z panických atak, jestliže se budete řídit jejich radami. Nic není hned, samozřejmě, ale je bravurně popsaná a jejich radami se můžete řídit. Proto jsem neváhala sáhnout po této knize a jejich stopa je v ní rozhodně znát. Mezi další spisovatele patří i Martha Davis, Elizabeht Robbins Eshelman, David A. Carbonell a Catherine M Pittman, což jsou lidé, kteří se specializují na úzkosti a věnují se jim ve svých profesích. 

V dnešní době je nedostatek lékařů, kteří by vám pomohli překonat panické ataky a úzkosti, ale naštěstí je dostatek knih, které mají funkční rady a schémata, jež vám pomohou vymotat se z vlastního marastu. Tohle je jedna z nich. Pěstujte své psychické zdraví a buďte odolní s Portálem. 

Já sama jsem měla psychické problémy, ještě se s nimi maličko potýkám, bylo to opravdu špatné a k dispozici nebyl žádný lékař. Napsat léky umí každý, ale vysvětlit problematiku, skutečně pomoct, říct funkční rady, to je v České republice nedostatkové zboží. Nepomohl mi český lékař, pomohla mi kniha zahraničních psychoterapeutů a psychologů, kteří vědí, o čem píší. Brouci v hlavě byl můj odrazový můstek a spolu s tímhle jsou silnou dvojkou v boji proti úzkostem. 

 Anotace a bližší informace na stránce knihy u Booxy





Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.