Recenze: ZBOŘENÉ ZÁMKY (Amo Jones)

Velké kontroverzní finále, které stojí za to! 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet

Jste závislé na sérii Elitní klub králů nebo se jí trochu děsíte? Tohle je opravdu lahůdka, jelikož je plná konverze a temnoty, a přitom někdy přímo nechápete, co se autorka snažila říct a proč se sakra hrdinka chová tak naprosto nelogicky. Jenže o tom dark romance Amo Jones jsou a tento závěrečný díl je na tom úplně stejně. 

Zajímavostí je, že kniha se dělí na dvě části. Jedna se odehrává z úhlu pohledu Madison a druhá naopak ze strany Bishopa. Přesně tak. Autorka se ve velkém finále vrací zas na začátek a ukazuje vztah Madison a Bishopa po letech, kdy jsou bok po boku milenci. 

Dá se říct, že tento příběh je zbytečný. Vážně, až na to rozkošné romantické klišé, po kterém čtenářky prostě touží, se dá vynechat. Amo Jones nadbytečně rozvíjí něco, co nemá zrovna promyšlené, a přesto jestli jste si toxický vztah Madi a Bishopa užívali v prvních dvou dílech, budete znovu děj hltat. Zápletka, která odpálí největší drama, je hodně průhledná a účelová. Spisovatelka si vážně mohla dát více záležet, ale jelikož sérii máte načtenou, moc dobře víte, že na promyšlenost Jonesová prostě vážně není a občas jí to dost uniká či chybí logičnost. Má však jiné přednosti. 

První polovina je tedy o tom, jak Madison a Bishop spolu žijí. Tedy jen krátce ze začátku, protože toxicita z jejich života rozhodně nevyprchala a pořád jsou neskutečně šílení. Jenže pak se objeví někdo, kdo chce králům pořádně zatopit. Zrovinka tohle není nejpropracovanější zápletka a vlastně se vyřeší tak nějak až hloupě. Nejdřív velké drama a nakonec nic. Do příběhu vstupují Madisoniny staří známý, když uteče, jak napovídá anotace, a tak několik kapitol vlastně řeší sama sebe a svůj nový stav. 

Druhá polovina přímo navazuje na předešlé dění a tak se můžete těšit na to, jak celou situaci zpracovává Bishop se svými králi. Drama ve stylu toxické milostné romance hraje samozřejmě prim. A to až do samotného závěru, kdy se jako třešničku dozvídáte, jak život Madison a Bishopa probíhá za osmnáct let... 

Šikovné je, že autorka přeskakuje měsíce či roky a klidně je přeskakuje. Náhled je tak na poměrně velkou životní etapu a příjemné je, že se setkáváte se všemi podstatnými hrdiny, kteří se během série objevili. 

Velké finále samozřejmě nesmí chybět v knihovničce žádné čtenářce, která má sérii Elitní klub králů rozečtenou! Ačkoliv je to spíše takový romantický závěr, tak rozhodně stojí za to! 

Líbila se vám série? Doufejme, že nakladatelství Baronet jednou bude mít v edičním plánu volné pokračování s názvem Carpen Noctus, které vypovídá o dětech elitních králů. Podle doslovu, kde se s nimi Amo Jones pochlubila, by během tohoto roku měly knížky vycházet. 

Vážně se mi tento příběh zdál vlastně navíc, ale i přesto mě příjemně překvapil. Autorka si jede na své crazy vlně a dokáže do ní vetkat vzrušující kontroverzi. Zápletka, která všechno odpálila, byla tak špatně vystavěná, nepromyšlená a úplně průhledná, takže se mi to uměle vyvolané drama zrovna moc nelíbilo, ale za to jsem byla ráda za ten romantický prvek a ukázku toho, jak žijí po letech Bishop s Madison, ale i jejich nejbližší.  

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.