Recenze: SPARROW (L. J. Shen)

Žhavá temná romance z prostředí mafie! 



Vítejte v kriminálním podsvětí, do kterého vás vtáhne populární a talentovaná americká spisovatelka L. J. Shen. Tahle novinka z Baronetu je až na hranici temných románů, které vás svádí svými bad boyi a drsnými činy. Co nabízí tento příběh? 

Sparrow je v překladu vrabčák. V USA je spojován se svobodou a Shen se rozhodla tak pojmenovat ústřední hrdinku svého románu. Je to jednadvacetiletá zrzka od rány, která padla do rukou největšího mafiána města. Troy by se o ni nezajímal, ale je svázán slibem, že si Sparrow vezme. Je skrz na skrz dobrá, přestože vyrůstala v prostředí mafie a její otec byl alkohol, který jim dělal podřadné práce. 

Jednoho dne Troy prostě vezme k sobě a o deset dní později si ji vezme za ženu, přestože ví moc dobře, že k ní nic necítí a Sparrow ho nenávidí a bojí se ho. Nejprve mu přijde směšná, ale později, když se začnou poznávat, se všechno začne měnit... Vyvíjí se mezi nimi velmi zajímavý vztah. 

Sparrow je sice stydlivá a nezkušená, ale umí sama sebe ubránit a dokáže kolem sebe pořádně kopat a odmlouvat, jako by neměla pud sebezáchovy. Jestli máte takové drsné hrdinky v oblibě, budete nadšené. Nechybí jí prostořekost a nikdy se nevzdává. 

Troy je jeden z nejhorších, který se před ničím nezastaví. Klidně má poměr s ženou blízkého člověka, který by se dal považovat za jeho přítele. Nevadí mu mučit a vraždit lidi. Zkrátka je toho nejhrubšího zrna a právem šéfuje mafii a kriminálnímu podsvětí. Může se zamilovat, když mu jsou city naprosto cizí? 

Mezi ústřední témata patří manželství z donucení, kdy si však i přesto Sparrow dost vyskakuje a může si žít po svém. Dále vraždy, mučení, násilí, vulgarity, zkrátka vše, co patří k mafii a rozhoří ve vás pořádnou dávku napětí a vzrušení. Dá se říct, že se jedná o hate-love, protože i když se tihle dva zprvu poměrně dost nesnáší, je mezi nimi silná vzájemná přitažlivost. 

Tím pádem vás také čekají pořádně žhavé intimní scény, ve kterých si Troy Sparrow zaučuje po svém a je poměrně kreativní a rozhodně sexy. Jako zkušený lovec a mafián ví moc dobře, co chce a ke Sparrow se i přes své drsné řeči chová velmi důvěrně a něžně. 

V závěru je tedy pořádné drama, které byste nečekali. Já měla zprvu za to, že se do toho Brock, pravá ruka Troye zamíchá, ale rozhodně ne tímto způsobem. Bylo to opravdu silné a samozřejmě nechyběla ani dojemný epilog na konec, který ukázal, jak bylo vše vyřešeno k radosti všech, kteří přežili. Jelikož je to o mafii, tak o nebožtíky není nouze. ,)

Sparrow je pro všechny romantické čtenářky, které chtějí temnější pohádku z prostředí mafie. Tahle je vážně velmi povedená, žhavá jako samo peklo a dostane vás. Užijte si čtení! 

Já jsem byla ze začátku hodně nadšená, i když to samozřejmě není natolik reálné, jak by náročnější čtenář předpokládal. Postupem času mi začalo vadit, že Troy je sice drsňák, ale vlastně se chová jako obří romantik a hrozně moc o Sparrow pečuje. Je to hříšně romantické, ale zrovna tady bych čekala drsnější přístup, a dokonce by se mi to ke knize i šiklo. Ale bylo to hodně dobré, jedna z nejlepších, co L. J. Shen napsala. Jen s tím Brockem jsem myslela, že to dopadne úplně jinak a chvíli mi přišlo, že by možná byl na místo Troye. :D


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.