Recenze: EDEN (Mia Sheridan)

Závěr emotivní dilogie, která vás uhrane


Za recenzní výtisk děkuji
nakladatelství Baronet
Chci zakoupit tento titul!

Eden je závěr dilogie, zatímco Calder byl jeho úvodem. Mia Sheridan si tentokrát ukousla opravdu velké sousto a zvládla jej na jedničku. Silný koncept, děj i postavy vám zaručí čtení, na které nezapomenete. 

S Eden jsme se setkali již v prvním díle Calder, kde v úvodu představila, co se s ní stalo. Poté se děj zaměřil především na Caldera. Ukázal svůj život v sektě, zakázanou lásku, kterou k Eden choval, i problémy, kterým musel čelit. A také ten nešťastný konec... 

Nicméně s Eden přichází všechno nové. V prvním díle jsme se dozvěděli, že zůstala úplně sama ve světě, který byl pro ni neznámý, ačkoliv pro nás je zcela běžný. Po celou dobu vyrůstala v sektě, bylo pro ni ohromným krokem utéct a zbavit se pout. Začít někde úplně sama.

Vlastně ne úplně sama. Ujme se jí klenotník, kterého měla možnost poznat v prvním díle, představí se jako Felix a od té doby jí pomáhá. Calder si vyčítá, co se stalo a život mu připadá marný. Eden začíná nový. A ani jeden z nich nemá tušení, co si pro ně osud (tedy spíše M. Sheridan) přichystal. 

Děj se posouvá po začátku o tři roky později, kdy Eden čeká další dramatická ztráta. Čtenáře však tolik nezasáhne, protože danou postavu vlastně znají velmi krátce. Největší drama však přichází v době, kdy se Calder a Eden opět setkávají. Mysleli byste si, že tím je všechno vyřešeno a zažehnáno? Omyl, ti mají své vlastní problémy, noční můry a není jednoduché se sžít. Eden nemohla očekávat, že Calder bude po tolika letech sám... Což je velmi příhodné drama, které většina z nás zbožňuje. 

Po úvodním románu, kdy se dvojice oťukávala, zkrátka nastává skutečný život a o to silněji působí jejich romantické drama se všemi těmi tématy okolo, která autorka vhodně kombinuje. Jak znáte spisovatelku, nic nebude v jejím pojetí jednoduché a čeká vás mnoho srdceryvných chvil. Dá se říct, že Mia Sheridan ráda hraje na city a daří se jí to. 

Neřeší se však jen milostné drama, v úvodu a na závěr se odkrývají staré šrámy a minulost vystupuje na povrch a tajemství spolu s ní. Na závěr se můžete těšit na třešničku na dortu, jak je u autorky zvykem. Zakončení je opravdu kouzelné. 

Dilogie života Eden a Calder lze samozřejmě číst pouze dohromady jako by šlo o jednu knihu. Prakticky to tak je. Dojemný příběh s tématem sekty bych doporučila náročnějším čtenářkám, ale i těm nenáročným, které touží po romantice a emotivních situacích. 

Jak jsem říkala, tak téma sekty je pro mě obtížné číst. Nemám ho ráda, ovšem musím uznat, že Mia Sheridan si udělala skvělé rešerše a její představení sekty jsem jí plně věřila. Stejně tak mě zaujaly i životy postav poté, bylo to dramatické, dojemný, místy i vhodně surové. Opravdu báječné čtení, i když možná o něco srdceryvnější, protože nemám ráda nadbytečně dojemné knihy. Styl i složitý koncept, který se v obou případech povedl na jedničku, je výtečný. Není divu, že Mia Sheridan patří právem k předním spisovatelkám. 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.