Recenze: TWISTED GAMES – HRY NA OSTŘÍ NOŽE (Ana Huang)

Vážně na ostří nože! 


Americká spisovatelka Ana Huang si pro čtenáře připravila zajímavou sérii. První díl Twisted Love – Láska na ostří nože představila romantickou zápletku s nebezpečným Alexem Vokovem a Avou, sestrou jeho nejlepšího přítele. Tentokrát je na řadě Rhys a princezna Bridget. 

S Alexem a Avou se však setkáváme v první části tohoto románu. Sice v menší míře, ale přesto. První část se totiž prolíná se závěrem Twisted Love, druhá část se však odehrává o šest týdnů později a celá se mění.  

V první části je hrdinka ještě princeznou Bridget von Ascheberg a seznamuje se s Rhysem Larsenem, svým novým bodyguardem, který jí už od prvních chvil pěkně vytáčí. Rhys to má stejně, princezna nechce poslouchat jeho doporučení, dělá si vše po svém a pro něj je potom velmi obtížné ji chránit. Oba mají vlastní hlavu a jsou pěkně tvrdohlaví, možná proto se začnou i přes počáteční nechuť přitahovat jako magnety, i když je to zakázané. Princezna a bodyguard přece nesmějí mít k sobě blízko... 

Bridget jako princezna moc dobře ví, co chce a nic si nenalhává. Ví, jaké má povinnosti a nevystavuje se schválně nebezpečí, ale Rhys jí prostě štve. Ovšem čím víc ho poznává, tím blíž k sobě začínají ti dva mít. V první části vás čeká velmi silná milostná zápletka, která se dále rozvíjí v té druhé. 

To už je totiž všechno složitější. Z Bridget je královna Eldoru a děj se přiostřuje. Nejenže má úplně jiné povinnosti a radosti musí stranou, ale ke všemu přichází na řadu nebezpečí a minulost. Stejně jako v předešlém díle zapracovala i tentokrát autorka do příběhu jizvy z minulosti, které ovlivňují přítomnost. Dozvíte se tak více o hrdinech a stmelí to jejich vztah. Ke všemu, co když má Bridget vhodného partnera a Rhys jí není dost hoden kvůli krvi na svých rukou? I on má mnoho tajemství... 

Příběh se odehrává po čtyři roky, autorka vhodně přeskakuje a líčí tedy jen to podstatné. Možná díky tomu může čtenář vnímat příběh trochu urychlený, avšak na druhou stranu měla autorka možnosti rozvíjet dramata a toho rozhodně využila. 

Twisted Games je další velmi žhavou romancí pro nenáročné i náročnější čtenáře a nyní z královského prostředí, kde nechybí nebezpečí, drama i spousta vzrušení. Jestli se vám líbila Twisted Love, pak si rozhodně užijete i tuhle dramatickou milostnou romanci. Opět působivé téma se spoustou zajímavých zvratů, emocí a zakázané lásky. 

Já jsem trochu "přejezená" královských námětů, ale Rhys ten rys dostatečně vyvažoval a dodával i královskému lesku nebezpečný šmrnc. Přiznávám, že bližší mi byl první díl, i když tenhle měl rozhodně taky, co nabídnout. Jen mi možná kvůli tomu, že bylo přeskočeno hodně dění a odehrávalo se to tak dlouho přitom, přišlo všechno trochu zrychlené. 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.