Recenze: PAUZA (Kylie Scott)

Romantická milostná romance


Za recenzní výtisk děkuji eshopu Megaknihy

Australská spisovatelka si získala své publikum díky tetralogii Stage Dive o čtveřici rockerů a jejich milostném dobrodružství. Od té doby ji vydává nakladatelství Baronet a je to jen dobře, protože má báječná témata a skvělá zpracování. Už jste měli možnost číst od autorky Fake a také první díl dilogie Larsen Bros, která se dotýká dvou bratrů – Eda a Leifa. Ed se vám představil v románu Znovu od začátku a měl velký úspěch, protože námětem bylo staré dobré (a nejlepší) klišé se ztrátou paměti. Pokračování s názvem Pauza je o Leifovi a tentokrát se dotýká několika témat: kóma, autonehoda, rozvod. To už tušíte i podle anotace, ale pojďme se společně podívat na titul více z blízka. 

Vypravování je v ich-formě z úhlu pohledu Anny, která se probouzí po několika měsících z kómatu a zjišťuje, že ji autonehoda připravila nejen o čas, ale také o manžela a nejlepší kamarádku Cecilii. Ten ji během její absence totiž podváděl s Cecilií, což Annu opravdu zasáhlo. V nemocnici ji však navštěvoval muž, kterého shodou náhod smetla autem taky, když došlo k nehodě. On musel na operaci s paží a přitom začal Annu navštěvovat a četl jí, i když ho nemohla slyšet. Jak už to bývá, sblížil se s ní a není divu, že se o něm Anna chce záhy dozvědět více. 

Zjistí, že Leif žije v bytě hned vedle svého bratra Eda, takže se s Clementine a Edem znovu setkáváte a zjišťujete, jak se jim daří. Leif dokonce začal pracovat jako tatér ve společném salonu. Na rozdíl od zádumčivějšího bratra se on sám rád směje a bývá docela často uvolněný a pro každou legraci. Volnomyšlenkář se s Annou spřátelí... 

Ale nebojte, není to jen o přátelství. I když to tím začne, končí to samozřejmě happyendem, jak již očekáváte. Milostná linie je stejně jako v předešlém díle pěkně žhavá a návyková. Je zábavné pozorovat, jak se Anna postupně zamilovává stejně jako Leif a oba k sobě hledají cestu. Erotiky není málo, ale ani zbytečně moc, autorka se zaměřuje na děj a cestu k lásce.

Můžete se těšit i na menší dramata, která zajistí třeba Annin bývalý manžel či ex kamarádka, vtipným zpestřením je Annina maminka. Svůj prostor dostávají i její přátelé, noví i staří, bez kterých by život těchto dvou hrdinů nebyl ono. 

Závěr je očekávaně pěkně dramatický, i když také trochu urychlený. Náhle se toho stane víc a také se neočekávaně, a dost účelově, vyřeší něco, co se vlastně příliš neřešilo. Po celou dobu se toho ale příliš nedělo, takže někteří čtenáři mohou být zklamaní. Chápu, že na dvě stě třiceti stranách nebylo tolik prostoru, ale náročnější čtenáři budou očekávat o něco víc, než jim autorka dala. 

Pauza je příjemnou jednohubkou, relaxem pro romantické dušičky. Zvýšila Kylie Scott laťku od prvního dílu? Bohužel ne, někdo knihu hodnotí jako stejnou nebo dokonce o něco horší. Ať tak či tak, Larsen Bros jsou skvělou milostnou dilogií, kterou si určitě zamilujete. 

Mně se hrozně moc líbil první díl. Především kvůli klišé o ztrátě paměti a také se povedlo zpracování. Tenhle námět mi přišel, že autorka tolik nepromyslela a nedala mu tolik, co předešlé knize. Nebylo to špatné, ale první díl byl za mě lepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.