Recenze: SMLOUVA NA LÁSKU (Cassie Connor)

Domluvená láska, ze které vzejde něco víc


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelskému domu Grada
Chci zakoupit tento titul

Cassie Connor je britská spisovatelka, pro české publikum prozatím známá pouze svým románem Smlouva na lásku. Ten jako milostné pohádkové drama vydalo nakladatelství Grada – Cosmopolis a je velmi kladně hodnocenou oddechovkou. Proč si Smlouvu na lásku přečíst? 

Vyprávění v ich-formě z úhlu pohledu právničky Rebeccy je dynamické, příjemně čtivé a zajímavé. Jednoduchá dějová linie odkrývá nejen milostnou romanci, ale také ukázku rodinných vztahů, kulturních odkazů, co se New Yorku týče. V menší míře je dokonce představen samotný New York, jelikož Hudson jej nikdy nenavštívil a rozhodně ho chce poznat. To potěší i náročnější čtenáře. 

Rebecca je z počátku upjatá žena, která se neumí uvolnit a není s ní žádná legrace. Doslova se děsí rodinného setkání na Díkuvzdání, kdy její sestra má oslavu zásnub. Bere si totiž Rebečina bývalého! Docela drsná situace, ze které Becs nechce vyváznout jako poražený. 

Ani Hudson na tom není dobře. Má pozastavené financování své živnosti, protože žena, která mu pomáhala chtěla víc než jen občasné intimity. Jenže Hudson na vztahy není, tudíž domluva skončila a on zůstal bez peněz. Jak je získat? Každopádně, aby si on i Becs zlepšili náladu, stráví společně jednu žhavou noc! 

Jelikož tohle je oddechová romantika pro dospělé čtenářky, tak autorka sepsala i chvíle rozkoše, které jsou tedy pěkně žhavé. Nejedná se o prvoplánovou erotiku, ale přece jen pár jiskřivých scén vám zpestří čtení. 

Jenže to nezůstane u pouhého románku, jak již tušíte. Rebecca totiž sepíše smlouvu, díky níž si oba přijdou na své. Hudson získá peníze a ona bude mít krytí před svou rodinou v podobě partnera. Ani jeden z nich však nepočítal, že se z takové domluvy stane něco víc... 

Smlouva na lásku nabízí poutavé mezilidské vztahy. V rodině to není jen jednoduché a veselé, ale je potřeba překonávat i překážky a postavit se realitě. Jak to nakonec Beccs skoulí se svou sestrou? Potěší matku její přítel? A co všechno ambiciózní právnička bude muset ještě překonat, než získá nečekanou lásku? 

Nic totiž není jednostranné a když už se má Hudson seznamovat s rodinou Becs, dojde i na to, že budete mít možnost poznat Hudsonovu rodinu. Rozhodně se nikdo nudit nebude, protože s tímhle šarmantním krasavcem je všechno neodolatelné. Navíc má skvělý smysl pro humor a doplňuje tak svéráznou Beccs. 

Autorka má v některých případech zajímavá jména, která si čtenář velice dobře zapamatuje. Vlastně i když je postav docela hodně, nemáte problém se v nich vyznat. Každá má totiž svůj charakter a působí jako osobnost. 

V závěru se vám samozřejmě dostane toho správného happyendu, na který se tolik těšíte, i když to s Becs vypadalo všelijak. Ji je velmi těžké přesvědčit, když má své vlastní plány, ale přeci jen to dobře dopadne. 

Knížku bych doporučila všem romantickým čtenářkám, které chtějí zajímavou oddechovku. Rebecca je rozhodně atypická hrdinka, která čtení zpestří stejně jako neodolatelný Hudson. 

Mně čtení bavilo, i když Becs byla upjatější, než jsem očekávala. Ale měla své kouzlo a zajímavý charakter. Hudson byl miláček! A ten závěr s ním... Vydařené, děkuju! :) 



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.