Recenze: PADESÁT ODSTÍNŮ SVOBODY (E. L. James)

Cukr až v trenkách


''Dva můžou hrát tuhle hru,'' zašeptám.
Jeho prsty se provokativně začnou sunout nahoru po mém stehně. ''Tak to zkuste, paní Greyová.''
Jeho úsměv se ještě zvětší.
Zvednu jeho ruku a dám mu ji zpět na jeho koleno. ''No, můžeš si své ruce nechat pro sebe.''
Usměje se. '' Jak si přejete, paní Greyová.''
Sakra. Tahle hra se mi moc nevyvede.




Anotace: 
Ana od počátku věděla, že milovat Greye nebude snadné a společný život přinese problémy, které ani jeden z nich nepředvídal. Any se musí naučit sdílet Greyův opulentní životní styl, aniž by přitom obětovala svoji bezúhonnost a nezávislost. Grey naopak musí překonat svoji posedlost Anu ovládat a zaplašit noční můry, které ho stále sužují. Když jsou konečně spolu, spojuje je láska, vášeň, důvěrnost a leží před nimi svět nekonečných možností.

Nakladatelství: XYZ
Rok vydání: 2013
Žánr: Literatura světová - romány
Ze série: Fifty Shades (3)
Orig. název: Fifty Shades Freed


Musím se přiznat. Tuhle knihu jsem četla asi nadvakrát a bylo to trochu složitější. Snad třičtvrtiny knihy byla vata, romantická vata, která však byla navíc. Hlavní část knihy byla až poslední čtvrtina, tehdy se něco konečně dělo a mě to chytlo. 

Paní Greyová si prostě užívá života se svým bohatým mužem. Do toho nějaký ten vášnivý sex, žárlivost, problémy obyčejných smrtelníků... Autorka zajela do kolejí běžných románů a byla to nuda. Tatam se poděl dominantní svůdný Grey, namísto něho tu byl spíše rozklepaný novomanžel, který na každém kroku viděl nebezpečí a byl nervózní. 

Ale i tak se kniha dá přečíst. Plus je to pro romantičky. Čtenář toužící po vzrušení z prvního dílu knihu nejspíš odloží už při prvních stránkách, protože se prakticky nic závažného neděje - vlastně děje, ale je to takové rotroušené. Ubíhá to díky tomu hrozně pomalu a všechno se medově vláčí. 

Christián se o trochu víc svěřuje. To, co řekne, je opravdu tutovka, takže na to stálo si počkat. Ale zas mi tam chybí víc jeho temné duše... :o)) Anastasie dospívá, i když... vlastně ani moc ne. Stále je to taková dívčina, která se vznáší na obláčku, protože má lásku - s obrovským jměním. Ale i přesto se z ní nestává nějaká mrcha, to jsem ocenila. ,o)

Knihu mám doma, přečetla jsem ji nakonec celou, ale pokud si ji půjdu číst, pak nejspíš zamířím do poslední čtvrtiny, protože i pro mě to bylo dosti ubíjející. Máte však rádi romantiku, budete nadšení. Ovšem je trochu smutné, že se z románu, který se vychvaloval tématikou BDSM, stává sladká ulepenina...

Knižní obálka: 
Tak mně se líbí. Jednoduché jako kniha sama. 



Název této recenze má na svědomí má lepší polovička - Wish. Ale myslím, že to docela vystihla. ,o))

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.