Maloměstské drama s detektivním nádechem

Znáte Annu Bolavou? Ne? Tak to byste měli rychle napravit. V květnu jí totiž u nakladatelství Odeon vyšlo volné pokračování románu Do tmy, za který v minulém roce získala Magnesiu Literu. Že na podobné ocenění neslyšíte? Nevadí. I tak si tuhle vymazlenou knížku přečtěte, abyste se mohli co nejdříve vrhnout na o nic méně vyšperkovanou novinku Ke dnu. Pokud jste grafickou podobou unesení podobně jako já, podívejte se i na další tvorbu nakladatelství a grafického studia Take Take Take, které je důkazem, že krása spočívá v jednoduchosti a detailu. :)

Jak už napovídají samotné (mimochodem podle mě naprosto skvěle zvolené) názvy a předestírá i autorčin pseudonym, nepůjde o žádné pozitivismem nabité příběhy. Právě naopak. Anna Bolavá produkuje bolavou četbu, která na vás už skrze anotaci dýchne buď horké šílenství s nahořklou pachutí ulpívající na patře, jak je tomu u Do tmy, nebo vás v případě románu Ke dnu paralyzuje mrazivým sevřením všudypřítomné malosti, která vyvolává patřičnou úzkost. Ale nebojte se, vždycky si můžete vybrat. Je jenom na vás, čemu dáte přednost... ;)


Anotace:
V době prvních mrazů na konci listopadu je v močálech na kraji města nalezeno mrtvé tělo manželky lékaře Marka Diviše. Mezi obyvateli se začíná roztáčet kolotoč úvah, spekulací a pomluv. Osudy postav se kříží a praskají jako dráty elektrického vedení stožárů v polích za městem. Román Ke dnu volně navazuje na úspěšnou prvotinu Do tmy, za niž autorka obdržela roku 2016 Magnesii Literu za prózu.



Tak co? Nalákala jsem vás, nebo spíš odradila? :)
Sama za sebe můžu říct, že už se nemůžu dočkat, až se do autorčiny tvorby pustím.
A doufám, že půjde pěkně až na dřeň... ;)




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.