Temně humorný příběh o manželství...

S recenzními výtisky se ve Světě mezi řádky roztrhl doslova pytel. Nějaký čas jsme měly poměrně klid, ale teď se nám dostalo těch nejlepších a nejlákavějších románů! Jeden mi vyšel u nakladatelství Domino, které nás zásobuje romány pro ženy na úrovni - inteligentní romány pro inteligentní ženy. Wish dává přednost thrillerům, ale já si vybrala něco, co mi anotací připomíná neskutečné a dokonalé literární tornádo Osudy a běsy. Tu knihu jsem si zamilovala, i když druhá část mě opravdu vyděsila, tak styl psaní byl naprosto úchvatný a tak živý, dynamický a energický, že jsem ho nedokázala odložit. 



Věřím, že i tento titul z nakladatelství Domino mě zaujme. Knižní obálka na obrázku vypadá jako obyčejná a nezajímavá, ale když jsem ji dostala do ruky... To je panečku překvapení! Do detailu vymazlená ilustrace, kde jsou dokonce vykreslená i falešná pomačkání, překlady papíru apod. Kresbu jsem si zamilovala, ale co asi řeknu na obsah? 


Co jsme si neřekli - Rory Dunlop


Někteří už jste příběh přečetli a jiné to teprve čeká. Mě recenzní výtisk Co jsme si neřekli dorazil trochu se zpožděním a navalil se mi v té největší vlně, takže se na něj nemohu vrhnout hned, jak jsem předpokládala, ale chvilku si bude muset počkat, až přečtu ty výtisky, které mi hoří a přišly před ním. To ale rozhodně nezmenšuje chuť, kterou na něj mám. Ta anotace je lákavá, to musíte uznat amy, ale co si pod tím vším představit, že? Doufám, že už to brzy zjistím!



Temně humorný příběh o manželství v krizi, který zcela jistě zarezonuje v každém, kdo si někdy nějakou partnerskou krizí prošel. (Takže i ve vás.)

Po dvou letech bolestného odloučení si Jack a Laura smluví schůzku. Jack je připraven a ochoten odpustit.
Laura však nejeví sebemenší ochotu se za cokoli omlouvat. Jack jí pošle svůj deník, který si začal psát po jejím odchodu. Laura jeho zápisky doplní o pár vlastních postřehů a důvodů, proč udělala to či ono. Už si navzájem sdělili všechno. Tedy s výjimkou toho, co bylo (a je) nejdůležitější. Rory Dunlop je nesmírně vnímavým pozorovatelem. Ve svém románu Co jsme si neřekli postihuje se suchým sarkasmem i s hlubokým porozuměním mnohdy nepřekonatelnou propast mezi slovy a pocity.



Už jste měli tu čest s tímto románem?
Kdo se na něj chystá? 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.