Zrůdná láska sériového vraha

Nakladatelství Domino mi nedávno zaslalo recenzní výtisk: Temný humorný příběh o manželství, který tak trochu doufám bude podobného rázu jako Osudy a běsy. Unikátní dílo, uragán mezi tituly o manželství, které mě i trochu vyděsilo. 

V tuhle chvíli v rukou svírám již druhý recenzní výtisk od Domina a na ten jsem se těšila ještě víc. Je to pořádná bichle, čeká mě dobrodružství na celých pět seti šedesáti stranách! Ale to téma je pro mě tak lákavé, že si od toho slibuju opravdu hodně. Snad nebudu zklamaná. :)




Její knihy byly nominovány na všechny významné literární ceny, určené pro autory detektivek a thrillerů. Kolegové ze spisovatelské branže o ní hovoří bez výjimky s velkou úctou – za všechny ocitujme Tess Gerritsen: "Ona mění tvář krimirománu, jak jsme ho znali doposud."  Zdroj: Domino


Má ji rád, nemá ji rád - S. J. Bolton


Láska a romantika v rukách perverzního šílence, který rád vraždí? No, tak to je přece dílo přesně pro mě! Tyhle dvě věci pro spoustu lidí nejsou slučitelné, ale já naopak podléhám, kdykoliv vidím takhle působivou anotaci. Musím uznat, že téma motající se kolem vrahů, jejich psychologie a pohnutek k těm zrůdným činům mě láká i děsí zároveň. Doufám, že mimo napětí se dočtu nějakého psychologického profilu vraha, užiju si romantiky podle jeho drsných chutí a nakonec to skončí mým oblíbeným happyendem, tedy něčí smrtí. 


Anotace:
I sérioví vrazi mají své fankluby.
Doktor Hamish Wolfe je sériový vrah, odsouzený na doživotí za únos a vraždu tří dívek. Zároveň je však velmi pohledný, charismatický a nesmírně přesvědčivý. Dostatečně přesvědčivý na to, aby jeho obdivovatelky uvěřily jeho tvrzení o nevině. A dostatečně pohledný a charismatický na to, aby v něm pisatelky dopisů viděly muže svých snů.
Maggie Roseová je jiná: tvrdá, extravagantní a nesmírně úspěšná advokátka. Ujímá se pouze takových případů, které může vyhrát. Nikdo neví, podle jakého klíče si vybírá, snad se řídí neomylným instinktem.
A právě o její pomoc Hamish nyní usiluje. Chce, aby změnila jeho osud. Maggie váhá, ale pak se rozhodne případ převzít. Je přesvědčená, že šarmu svého nového klienta dokáže odolat. Anebo se poprvé ve své kariéře fatálně mýlí?


Kdo si tuhle knihu nenechá ujít?

Co říkáte na ten úžasný námět?

Máte od této autorky oblíbené nějaké dílo?



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.