Lovec knih I. Leden až březen

Konečně jsem se dokopala k tomu, abych uzavřela tříměsíční sbírání knih. Nebo spíše lovení v knihkupectví nebo v různých knižních bazarech či formou výměn. Samozřejmě nesmím opomenout ani dárečky, které jsem od Wish dostala k Vánocům a narozeninám! Uvidíte, jakou krásnou kupičku díky ní mám. 

V tomto článku se tedy pochlubím vším, co mi leží doma, toužebně čeká na přečtení a nemůže se dočkat, až se do onoho světa ponořím. No, do některých se nořím už pěkně dlouho a ne a ne se hnout. To je fakt pech! Ať se vám dnešní knižní inspirace líbí. 




Pokud to vezmeme hezky zleva nahoře, tak jasně vidíte na této ne zrovna jasné a lehce rozmazané fotografii známý a velmi dobře hodnocený titul MUŽ, KTERÝ MILOVAL YNGVEHO. Tore Renberg napsal podle komentářů působivý příběh o homosexuálním vztahu dvou mužů, u čehož líčí také změny v dané době. Takže se nejedná o erotický LGBT žánr, tohle bude kvalitní literatura. :o) Knihu jsem dostala k Vánocům od mé sokyně Wish, ona ví, jak moc toužím rozšiřovat svou teplou sbírku. LEDOVÉ OBJETÍ (P. Simons) je román z výměny. Titul z roku 2016 je poměrně obsáhlý, ale má lákavou anotaci, takže jsem ani nezaváhala. ZÁVOD O ŽIVOT byl jasná volba. Od Kresley Cole totiž mám Hlad jako žádný jiný + Vojevůdcová věčná touha a postupně věřím, že si dovybavím knihovničku celou fantasy sérii V říší Lorů. JAK SE STÁTI UPÍREM je také z výměny, jedná se o upířinu. Jelikož upíři jsou má oblíbená fantasy stvoření a mám s nimi spousty knižních světů, tak tento titul mě samozřejmě zaujal. Jednohubka Amy Gray vyšla v roce 2010 u Slovartu a někteří ji moc neopěvují, ale jiní si ji nemohou vynachválit. To už za ten risk stálo. NA HRANĚ VĚČNOSTI je dárek od Wish (spolu s několika dalšími knihami) k narozeninám. Jedná se o druhý díl série autorky J. A. Redmerski. Romantikou nepohrdnu, uvidíme... A dostáváme se k poslednímu románu. První díl mé oblíbené trilogie Thomas Cale od P. Hoffmana mám konečně doma! Když jsem knihu LEVÁ RUKA BOŽÍ viděla v akci, musela jsem si pro něj hned skočit. Je to neskutečně drastické dobrodružství, na které nedám dopustit. Ještě sehnat další dva díly, aby krvavá řež byla kompletní. 




Tentokrát jsme u děl českých autorů a autorek (protože my Podporujeme české autory a čteme české knihy!) a opět začínáme zleva a opět se jedná o vánoční dárek od Wish. Petra Stehlíková mi svým titulem NASLOUCHAČ dlouho nedala spát. Nakonec tedy ten neuvěřitelný fantasy svět vlastním, ale to neznamená, že jsem ho přečetla. Bohužel ho čtu po krátkých úsecích, protože mi do toho vždycky něco přijde a nějak se nemůžu začíst. No, rozhodně doufám, že brzy dočtu, protože druhý díl Faja si také všichni moc chválí. Další dílo Z DENÍKU OHNIVÉ DÉMONKY je také od české autorky, tentokrát za počin může Monika Šurinová. Fantasy young adult má necelých dvě stě stran, to by mohla být lákavá jednohubka. Stejně tak i DRUHÁ ŠANCE Lucie Auzké, kterou jsme recenzovaly na projektu Podpora českých autorů. Nerecenzovala jsem ji přímo já, takže jsem byla ráda, že jsem se k ní dostala formou výměny a mohu si ji přečíst. Fantasy FREYA I. VE STÍNU NOCI je také přes výměnu. tak uvidíme, jak na mě zapůsobí. Debut Terezy Richterové vypadá moc dobře a nalákal anotací, hodnocení je také poměrně vysoké. Fantasy je můj nejoblíbenější žánr, prostě jsem si ji musela vzít. Stejně tak jsem nemohla v knihkupectví nechat novinku ROD - NEBEZPEČNÉ STVŮRY JSOU VŠUDE, která nedávno vyšla. Hned jsem se do ní pustila, doufala jsem, že se bude jednat o dvoudenní čtení, které zhltnu na posezení. Jenže jsem se jaksi spletla. Přítomný čas a styl debutanta Martina Láníčka mi vůbec nesedl a prokousat se příběhem byla hrozná fuška. Takže jsem to nakonec v první čtvrtině vzdala, ale mám v plánu se ke knize vrátit. 



Pokračujeme novinkou MAGONIE, která na mě vykoukla ve slevě a skočila jsem po ní. Young adultka z CooBoo, která má nápaditou anotaci a pojednává o neobvyklé romanci si rozhodně zaslouží místo v mé knihovničce. POČÁTEK se zřejmě dá brát i jako dystopický román. Získala jsem ho ve výměně, líbila se mi anotace a knižní obálka. Ale nejsem si jistá, jestli nebudu zklamaná, protože se zřejmě jedná o první díl a další u nás už nevyšly. ČERNÝ LED jsem dostala jako další narozeninový dárek od Wish. Knihu jsem sice už kdysi četla, ale natolik se mi líbila, že jsem si musela pořídit svou vlastní do knihovničky. Nezapomeňte mrknout na recenzi, třeba vás navnadí. ARCHIV se mi na wishlistu pohyboval nahoru a dolu dost dlouho, až jsem ho nakonec našla ve výprodeji za směšnou cenu a bylo jasné, že je můj. Viktorie Schwab v ČR okouzlila právě tímto románem a nyní se od ní překládají další a další, které jsou velmi dobře hodnocené. Já osobně se těším na druhý díl série Příšery z Verity s názvem Temný duet. Divoká píseň mi učarovala. 



Dvě nové série mi k narozeninám zakoupila také Wish. NEČEKANÉ SETKÁNÍ a NEČEKANÁ TOUHA z romantické série Collide vypadá na první pohled velmi dobře, co říkáte? Uvidíme, jak na mě zapůsobí obsahově, protože jsem od autorky ještě nic nečetla. 



ZKROCENÍ BOUŘLIVÁKA a BOUŘLIVÁK byla jasná volba, když se mě Wish ptala, co k narozeninám. Ano, je to další z mých narozeninových darů a tentokrát už vím, co čekat, protože od autorky Samanthy Towle mám doma ještě román Trable, který jsem minulý rok vyhrála od Baronetu v soutěži. 


Udělala jsem si radost a pořídila si  nedávno v knihkupectví spolu s románem Rod také novinku NÁDHERNÁ KACÍŘSTVÍ. Ta mi prostě nedala spát. Skvělá obálka, zajímavá anotace. Podle všeho se jedná o první díl ze série Ryan Cusack. Je to docela bichlička, takže nevím, jak to budu časově stíhat, ale chci se na ni v nejbližší době vrhnout. ROCKOVÉ TANGO je jedna bazarová za velmi dobrou cenu a ve výborném stavu. Jelikož se jedná o román, kde se objevuje rocker, tak jsem samozřejmě neodolala. Kdo by taky dokázal odolat rockovým bohům? Uvidíme, jak si s námětem slovenská autorka Monika Wurmová pohrála. 


Tak tohle by snad mělo být všechno. Vážně nemám v oblibě psát takové články a musela jsem se k tomu dlouho dokopávat, protože za minulý rok jsem nejspíš vše, co jsem si pořídila neukázala, ale nakonec jsem to zvládla. Nejbližší další takový článek až za tří měsíce, pokud se k tomu tedy donutím. :D 

Našli jste mezi tou spoustou knižní inspirace nějaký román, který byste si přáli přečíst? Nebo mi dejte svůj knižní tip, jakou knihu bych si měla pořídit, protože můj wishlist potřebuje nové knižní světy, aby povyrostl! :D 




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.