Recenze: POZNEJ S NÁMI ČESKO (Iva Nováková)

Zábavné vzdělávání pro děti!




Nakladatelství Portál nevydává pouze nápadité publikace, nebo dokonce gamebooky jako v případě titulu Ten, kdo jiným jámu kopá, ale také didaktické sešity plné doplňovaček, luštění a dokreslovaček! Horkou novinkou  je právě poučný didaktický sešit Poznej s námi Česko, který vychází zřejmě stejně jako publikace Po stopách stoleté dámy, v rámci stoletého výročí vzniku Československé republiky.



Tento sešit si zamilují, jak děti, tak dospělí. Pokud se učíte se svými dětmi nebo jim nakukujete přes rameno, budete nadšení množstvím kreativních rébusů, doplňovaček a úkolů, kterými si mohou projít. Škola hrou zobrazuje tématické dvou stránky, které jsou plné podnětný informací o České republice! Váš potomek už si jen tak nesplete státní symboly, jednotlivé kraje, apod. Dozví se mnoho zajímavostí o našem hlavním městě, státní hymně i historii České republiky spolu se zvyky a tradicemi. Publikace nabízí opravdu hodně vzdělávacích a podnětných informací, které jsou dětem předložené nenásilným a hravým způsobem.


Průvodcem, který vás provádí didaktickým sešitem a všemi úkoly, je příhodně Jirka Čech, který se svou rodinou velmi rád cestuje po České republice a poznává její krásy. Publikace je rozdělená na dvě části:

  • Poznej s námi Česko, kde se dozvíte o nejrůznějších námětech s tematikou České republiky. (Státní symboly, historie, zeměpis...)
  • Z našich výletů po České republice, která je o významných turistických oblastech naší země.

Autorka Iva Nováková si na vytvoření zábavných doplňovaček pro malé školáky dala záležet. Sama se zaměřuje na tvorbu dětí a je autorkou zábavných a didaktických doplňovaček, hádanek, omalovánek i vystřihovánek. U nakladatelství Portál si můžete zakoupit i její předchozí vzdělávací publikace, zaměřující se na školáčky prvního stupně Základních škol: 
  • Zábavný pravopis
  • Víš, co čteš?
  • Čtu a vím o čem
  • Počítej a lušti
  • Anglicko-české doplňovačky
  • První čtení s počítáním

Po publikaci doporučuji sáhnout čtenářům na  základní škole, kteří se zábavně vzdělají a dozví se o České republice mnoho informací, které využijí nejen ve škole, ale i standardně v životě. Nenáročné luštění může pobavit i dospělého, pokud si chce něco málo připomenout nebo si prostě zlepšit náladu tím, co vše zná a jak snadno mu luštění jde a titul jej baví.


Knižní obálka: 
Krásná, barevná a zobrazuje naprosto všechno podle mého. Skutečně naláká na první pohled!





Anotace:
Autorský pracovní sešit je tvořen tematickými dvoustránkami, na kterých se děti seznámí s Českou republikou – hlavním městem, jednotlivými kraji, jejich přírodou, historií, ale také se státními symboly, hymnou apod. Znalosti si děti procvičují formou zábavného luštění, dokreslování a doplňování.

Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2018
Žánr: vzdělávací literatura, pro děti a mládež, Rébusy
Počet stran: 64
Vazba: brožovaná


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.