Recenze: SOUKROMÝ DENÍK (Cindy Wilde)

Soukromý deník, který tě baví! 


Za recenzní výtisk děkuji
nakladatelství Grada - Cosmopolis
Cosmopolis a Grada na FB

Chci zakoupit publikaci Soukromý deník!


V dnešní době je opravdu velký výběr z různých kreativních či osobních deníků a je radost si mezi nimi vybírat. Já na takové publikace moc nejsem, ale nedávno mě zaujal Soukromý deník, který mi přišel od ostatních odlišný. Nabízí totiž nejen deníkové vyžití, ale i to kreativní a to naláká opravdu široký okruh pisatelů i kreslířů. Neznáte zábavnější způsob sepisování osobní záležitosti. Pojďme se na něj společně podívat.




Deník rozhodně není na jedno použití! Po celý rok jej můžete bezmezně využívat, sepisovat si do něj vše, co vás napadne a nápaditě jej krášlit. Při dobré péči a upřímnosti se stane vaším nejlepším přítelem nebo přímo studnicí vědomostí přímo o vás. 

Publikaci vám představím podle obsahu, který je hned na první straně pro snadnou a rychlou přehlednost. Samozřejmě hned na začátku si svůj deník podepíšete, aby patřil opravdu jen vám!



>> Jak pracovat s tímto deníkem
Jednoduchý návod, který je pro tvořivé tak trochu nadbytečný, protože si ho stejně nevezmou k srdci a udělají se svým deníkem, co budou chtít. Překreslí ho na něco pestrého a velmi osobního, o což v podstatě jde. Kdo se drží zpátky, bude určitě rád, když mu v krátkosti autorka deníku poví, nač se může těšit.



>> Kresby a zdobení
Prakticky se jedná o stránky plné obrázků, které vás inspirují ke zdobení a ukazují vám, jakým způsobem můžete kreslení pojmout. Samozřejmě je ale na každém, jak moc či málo si svůj deník ozdobí.



>> Tohle jsem já
Kapitola zacílená přímo na vás! Jak by se jmenoval film o vašem životě? Skrýváte nějaký talent? Pochlubte se svému deníku! Můžete do něj vepsat svá přání, tedy přesněji svá Kdyby... Co kdybych byla za měsíc rocková hvězda, hm... Chybí vám deník, do kterého si můžete zapisovat své sny? Tak teď už ho máte! A jako poslední podstatná část je tzv. základ vzpomínek - napište o sobě fakta, která časem postupně doplňujete. Nikdo vás nebude znát lépe, než váš deník! 




>> Životní cíle a seznam přání
Kapitola podněcuje vaši cílevědomost a vnitřní sílu, abyste si šli za svým. Pohání vás ke splnění svých přání prostřednictvím jejich zapsání. Překvapivě naleznete v této části také knihovničku s nepopsanými knihami, které představují wishlist. Stejně tak vám pomáhá i v překonávání strachu či vás ponouká k novým dobrodružstvím. Autorka neopomenula ani zlozvyky, povolání, filmy, atd.



>> Buďte kreativní
Pasáž se zabývá vaší tvořivostí a fantazií. Hned v úvodu pro sebe můžete napsat povídku nebo náměty, které byste si někdy přáli sepsat. Vyzývá vás k čmárání, sepsání inspirací a netýká se jen umělecké tvořivosti, ale také vaření. Můžete zapsat i své vlastní recepty! Zkrátka a dobře, deník vás podporuje ke kreativitě, jak jen může.



>> Oblíbenci
Všeříkající název vás zavádí do kapitoly, která se týká vašich top. Oblíbené citáty, písně, kosmetika, obchody, jídlo, místa i lidé a mnoho dalších...



>> Šťastná a zdravá
Nejvíce prozářená část vám pomáhá utřídit si myšlenky. Co vás dělá šťastnými a co naopak ne? Jakým směrem se vydat, abyste se cítili skvěle? Jaké pozitivní myšlenky vám rozjasní den? Také je potřeba se o sebe starat. Deník vyzvídá, co pro sebe všechno děláte a vy si tak můžete uvědomit, co je potřeba zlepšit nebo co vás naopak opravdu baví. Máte oblíbené zdravé svačinky? Vepište je, nakreslete, prostě je jakkoliv znázorněte. Představivosti se meze nekladou. Den vám zlepší také pochvaly, zapište si, co hezkého o vás někdo řekl nebo co si naopak vy myslíte milého o druhých. Ve svém deníku můžete změnit i svět. Je podstatné začít u sebe a šířit to dál.


>> Perfektně naplánováno
Mezi podstatné plány roku patří určitě i oslavy narozenin. Kdy mají narozeniny členové vaší rodiny, přátelé či známí už jen tak nezapomenete, když si vše zapíšete do svého deníku. Kolo života vám pomáhá utřídit svůj čas a samozřejmě nelze zapomenout na spoření! Chcete si našetřit na něco lákavého? Počítejte se svým deníkem! Stejně tak si můžete zapisovat i nápady na dárky, různorodé úkoly, apod.



>> Playlisty
Nejedná se jen o písničky, jak by se na první pohled mohlo zdát. V této části prozkoumáte a sepíšete své vlastní emoce, které vás provází u poslechu písní. Které songy vás podporují v relaxaci a které se naopak lépe hodí na párty?



>> Měsíc po měsíci
Jak napovídá daná kapitola, jedná se o jednotlivé měsíce. Každá dvojstránka je věnována jednomu měsíci, obsahuje různé tabulky, kam si můžete zapsat cokoliv, co vás napadne. Působivé je, že vám deník pomáhá zaznamenat si nálady a zvyky během roku každý den.

>> Kontrolní seznamy
Jedná se o pracovní listy, které můžete využít jakýmkoliv způsobem.



Vše je doplněno kreativními tabulkami či ilustracemi, které vás podpoří v tvořivém zdobení svého deníku. Pokud tuto část deníku nevyužijete, nic se nestane, deník je barevný sám o sobě, vy mu můžete dodat svou vlastní osobitost.



Je možné, že ne všechno využijete, ale jelikož se jedná o váš deník, není přece problém si publikaci přizpůsobit dle svého, aby vám co nejlépe vyhovovala. Autorka se snažila brát věci dosti objektivně a obšírně, takže si v deníku každý najde něco, co jej bude bavit. Ostatní můžete považovat jako bonus, ale postupem času vás možná nadchnou stejně, jako to, co ho lákalo na první pohled.



Komu bych titul doporučila? Každému, kdo by chtěl mít svůj vlastní zábavný a nápaditý deník! S ohledem na ilustrace je deník spíše pro ženy, ale využití je stejně výhodně pro ženy i pro muže, pro mladé i starší. Publikace může vyhovovat komukoliv, protože je natolik objektivně zaměřená a přesto se stane vaším ryze osobním knižním rádcem, pomocníkem i znalcem vašeho já.



Co na Soukromý deník říká Chensie? Bylo pro mě těžké napsat recenzi, protože abych deník posoudila, budu potřebovat celý rok. Tak dlouho se totiž svému novému deníku budu věnovat. Teprve během jeho vyplňování budu přicházet na to, zda se mi něco hodí více či méně, či bych něco doplnila. Při zkoumání jsem nenašla nic, co by bylo nedoladěné nebo by mohlo někomu vadit. Naopak mě to posunulo do fáze, kdy jsem se vážně začala těšit a hlavně pracovat na něm! Všem přeji, ať svůj Soukromý deník využije podle svého. :o)


Knižní obálka: 
Zaujala mě na první pohled. O knize skvěle vypovídá a jako deníková se prostě víc než hodí.




Anotace: 
Kreativní deník, do které si můžete zaznamenávat své sny a cíle.  Deník, který si uděláte přesně podle sebe, s různými seznamy, kresbami, poznámkami. Právě v této digitální době bude vedení zábavného papírového zápisníku potěšením.

Spousta lidí zjišťuje, že si informace mnohem lépe zapamatuje a problémy vyřeší, když jsou přehledně na papíře ­– vaší vlastní rukou, s infografikou, přehledně.

Udělejte si jasno o svých cílech, snech a přáních, zpřehledněte svůj program, bavte se. 

Z obsahu knihy Soukromý deník
Jak pracovat s tímto deníkem 5
Jak stránky ozdobit 7
Tohle jsem já 11
Životní cíle a seznam přání 19
Buďte kreativní 35
Oblíbenci 43
Šťastná a zdravá 51
Perfektně naplánováno 65
Playlisty 77
Měsíc po měsíci 83
Kontrolní seznamy 121

Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2018
Žánr: Deníky, Publikace
Počet stran: 128
Vazba: brožovaná


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.