Recenzní výtisky - Srpen

Srpen byl ve víru dovolené a soutěží na projektu Podpora českých autorů. Ale i při dovče jsem něco málo přečetla. :o) Přináším knižní tipy za srpen spolu s novinkami, které by si vás mohly snadno získat. 

Ve Světě Mezi Řádky probíhá soutěž o fantasy balíček se třemi romány.



Řekni něco legračního - Penelope Ward


Recenzní výtisk dorazil 03. 08. 2018
Tak na tuhle žhavou a vtipnou letní četbu se nedá zapomenout. Vážně mě bavila a doprovázela mě i na dovolené, kdy jsem byla překvapená, že jsem se od ní v některých chvílích nemohla odtrhnout. Hrdinové byli oba zvláštní, zábavní a... víte co? V recenzi vám toho povím víc! 


Manželské okovy - Klára Janečková


Recenzní výtisk dorazil 20. 08. 2018
Manželské okovy jsou druhým vydáním románu, který by hodně získal s lepší anotací. Tato prozrazuje skoro celý děj a tak je o překvapení velká nouze. Autorka sama dílo nenapsala tak, aby vás přiměla číst dál v rámci tajů, všechno až zbytečně moc odkrývá a napětí tím dostává na zadek, ačkoliv v rámci dynamického konce adrenalin pocítíte. Námět je zajímavý, já osobně bych si představovala jiné zpracování a především jinou anotaci. Recenze k přečtení.


(Ne)obyčejný kluk - R. J. Palacio



Recenzní výtisk dorazil 20. 08. 2018
I v tomto případě se jedná o druhé vydání, které mi však otevřelo oči. Nádherná kniha, kterou doporučuji přečíst všem. V recenzi jsem pěla ódy a vy budete určitě taky!


Začít znovu - Mona Kasten



Recenzní výtisk dorazil 24. 08. 2018
Tak tohle byla trefa do černého! Po delší době klasická new adult, která si mě vážně získala. Poslední dobou narážím spíše na podžánr new adult erotic, který mě osobně tolik neláká. Překvapilo mě, že nakladatelství Omega vydalo právě NA, které lze srovnat s mými top jako je Easy nebo Krásná katastrofa. Recenze ti poví víc. Přečti si ji!


To kuře je T-Rex!  - skupina autorů


Recenzní výtisk dorazil 28. 08. 2018
Vzdělávací i zábavná publikace o prehistorických zvířatech a evoluci. Nejen pro děti! Recenze


Kouzelné pověsti našich krajů - Michal Vaněček, Renata Petříčková



Recenzní výtisk dorazil 28. 08. 2018
Vůbec jsem nečekala, že by někdo sepsal knihu o pověstech z různých krajů České republiky. Hodně mě to zaujalo a čtení rozhodně stálo za to. Nemám v oblibě sice počítačové ilustrace, ale jinak paráda! Recenze


Podpora českých autorů

Na projektu Podpora českých autorů mi za srpen dorazily pouze recenzní výtisky dne 17. 09. 2018 od Vladimíra Němce. Jeden elektronický výtisk ... a člověk stvořil Boha a zbylé dvě tištěné. 


Žoldačka Darja - Vladimír Němec


Epické fantasy mělo poměrně styl. Žoldačka Darja byla osobnost a její dobrodružství mělo spád. Více v recenzi.

Kroniky světa Po - Vladimír Němec


O Kronikách světa Po jsem slyšela už před časem a původně jsem si je chtěla zakoupit, ale když přišla nabídka, nezaváhala jsem. Nicméně jsem byla spíše zklamaná. Proč? Více v recenzi.

... a člověk stvořil Boha - Vladimír Němec


Sbírka, která náboženství nesoudí, ale naopak jej kreativně ztvárňuje v několika zajímavých povídkách. Některé jsou povedenější více, jiné méně. Rozbor sborníku naleznete v recenzi.

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.