Recenze: TESAŘ (Jon Gordon)

Hodnotné dílo k zamyšlení! 

„...Dříve než vyrobíte mistrovské dílo, musíte je navrhnout. Víte, s životem je to stejné. Příliš mnoho lidí ponechává život náhodě, ale pokud žijete podle nějakého plánu a víte, jaký život chcete vytvořit, dokážete místo neužitečného krámu stvořit mistrovské dílo.“ (Str. 30) 

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Portál
Portál na FB

Chci zakoupit titul Tesař


Jon Gordon je autor, který se snaží mezi lidi svými díly přenést pozitivní hodnoty. Nejen jeho díla, ale i přednášky jsou inspirující a lidem pomáhají. Přečtěte si na stránkách nakladatelství ukázku. Tesař je neobvyklým románem, povím vám proč. 

„Protože milujeme, sloužíme. A když sloužíme druhým, naplňujeme jejich i svůj pohár láskou.“ (Str. 78)



Jelikož se nejedná o klasickou beletrii, ale naopak titul plný hodnotných poučení o úspěšném, klidném a šťastném životě. Jednoduché vyprávění v er-formě minulého času je dynamické a čtivé. S ohledem na žánr také lehce okleštěné o zvraty a zápletky, jelikož se jedná o příběh, pokrývající reálný a prostý život. 

Ústřední postavou je Michael, který při běhání omdlel a pádem si přivodil úraz hlavy. Tesař jej zachrání, ale i přesto Michael samozřejmě skončí v nemocnici. Lékaři mu doporučují zbrzdit s prací, jelikož ho stres sráží doslova na kolena. Michael nutně potřebuje zvolnit, vnímat sám sebe i hodnoty života, jenže neví, jak na to...

Pomoc přichází v podobě talentovaného tesaře J. Emmanuela, který mu otevře srdce a svou duší povznese vše na vyšší úroveň. J. má neobvyklé jméno, on sám je celý jedinečný svým přístupem. Každý ho má rád a on má rád všechny. Hrdina, kterého byste velmi rádi poznali naživo. 

Dějová linie je lehce nadlehčená a přesto surová. Autor zobrazuje realitu, ale přitom si některé zvraty lehce přizpůsobuje. Je k podivu, kolik kniha obsahuje emocí, ačkoliv se autor o srdceryvnost nesnaží. 

Podstatné jsou poučení, která mají citové i duševní hodnoty. Překvapí vás, nakolik je útlá knížečka doslova nabušená podnětnými informacemi, krásnými zamyšleními i pozitivním myšlením. Někteří čtenáři mohou mít pocit, že autor až příliš tlačí na pilu, když se toho snaží zobrazit tolik, ale záleží samozřejmě na každém, jak takové netradiční dílo přijme. Pokud nemáte v oblibě pomoc ve formě nenásilných rad, pak se vám žádné dílo tohoto žánru zdát nebude. 

Námět je prostý a přitom zajímavý tím, jak se v něm splétají duchovní hodnoty. Čtenáři, kteří k takové osvětě tíhnou, budou překvapení přístupem samotného autora, kdy se dělí o strategii úspěšného i poklidného a šťastného života.

Nostalgický a krásný závěr knihy mění samotného ústředního hrdinu a já věřím, že podobnou měrou změní každého z nás. Už během čtení přichází uvědomění, ale teprve na konci je vše tak skutečné a reálné. Máte pocit, že to dokážete. A pokud byste byli nejistí, postačí otevřít toto dílo Jona Gordona a znovu si připomenout jeho vřelé rady.

Titul bych doporučila všem, kteří touží poznat dílo, které má sílu jim určitým způsobem pomoci v životě nebo jim ho přímo změnit. Chcete-li učitele, který vás poučí o životě a jeho hodnotách, Tesař je na to ten pravý.

Knižní obálka: 
Jednoduchá, vřelá, nápaditá. Neskutečně se mi líbí. Vidím v ní všechno, co se autor snažil obsahem povědět. Je to velmi originální pojetí, stačí se zamyslet. 




Anotace: 
Podnikatel Michael se probudí v nemocnici s ovázanou hlavou a netuší, jak se tam ocitl. Dovídá se, že zkolaboval při ranním běhání. Když zjistí, že muž, který mu zachránil život, je tesař, navštíví ho a zjistí, že je mnohem víc než to; je stavitelem životů, kariér, lidí a týmů.
Tesař se s Michaelem dělí o svou životní moudrost a pomáhá mu tím nejen zachránit podnik, ale i najít hlubší smysl života. Hlavní postava a s ní i čtenář postupně zjišťuje, že úspěchu nelze dosáhnout přes noc, ale že existují nadčasové principy, které člověku pomohou vyniknout a působit na ostatní

Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2018
Žánr: Osobní rozvoj a styl
Počet stran: 142
Vazba: pevná



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.