Recenze: MRAVENEČKOVA DOBRODRUŽSTVÍ (Stanislava Reschová)

Mraveneček podruhé!


V roce 2017 u nakladatelství Portál vyšel titul Mraveneček na cestách (recenze), který jsem vám s radostí představovala. Jedná se o velmi kreativní a hodnotné dílo plné zajímavostí, poučení i různorodých tajenek a kvízů. Letos se mraveneček opět vydal na cesty a přináší sebou nové a poučné  dobrodružství... 


Po otevření narazíte na obsah, který vás informuje o tom, že před sebou máte sedm zábavných kapitol, plných hádanek nejrůznějšího stylu a podnětných informací! Dokonce vás překvapí také zábavné říkanky.

V této knize je nejen lákavé dobrodružství, ale také spousty informacích, týkajících se hmyzu. Stejně jako v prvním díle hodnotný a kreativní koncept je kvalitní, nabízí však zcela nové a neotřelé texty, jež si děti zamilují.


I tento titul ilustrovala ilustrátorka Vendula Hegerová. Je to moc dobře, protože její styl je opravdu malebný a příjemný na pohled. Navíc už jsou děti zvyklé na takového mravenečka, jakého jim umí představit pouze tato kreslířka.


Autorka Stanislava Reschová se specializuje na knihy pro děti, které vždy nějakým způsobem ozvláštní a dodá jim nějaký hodnotný prvek. U nakladatelství Portál již vyšlo několik knih této úspěšné spisovatelky.


Všechno nakonec dobře dopadne, ale děti si prožijí chvíle napětí i nebezpečí a rozhodně poznají přírodu tak, jak ji dokáže představit pouze malý mraveneček. Knihu bych určitě doporučila všem dětem. Věřím, že taková poučná četba má místo v knihovničce právem!

 

Anotace: 
Mraveneček se opět vydává na cestu. Tentokrát je to ale cesta opravdu dobrodružná! Mraveneček musí zachránit svého zraněného strýčka, který se vydal na průzkum až k dalekému řepnému poli. Cestou malý dobrodruh potkává mnoho hmyzích kamarádů, ale i nepřátel, před kterými je třeba se mít opravdu na pozoru. Za každou kapitolou knihy následuje zajímavost vztahující se k postavě z příběhu, básnička či hádanka a zábavný úkol. Kniha tak malým především předškolním dětem přináší nejen zajímavý příběh o síle přátelství, ale i poučení a zábavu.
Knihu lze číst zcela samostatně nebo v návaznosti na předchozí dílo Stanislavy Reschové Mraveneček na cestách.

Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2019
Žánr: Pro děti a mládež
Počet stran: 64
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.