Recenze: PEKÁRNA V BROOKLYNU (Julie Caplin)

Nový příběh Julie Caplin opět nezklamal! 


Nakladatelství Grada - Cosmopolis se rozhodlo přijít na literární scénu s romány, které vás psychicky nabudí, dopřejí vám ten správný relax a navnadí na absolutní pohodu. První díl ze série Romantické útěky autorky Julie Caplin vyšel v roce 2018 - Kavárná v Kodani (recenze) nám dokázala, že spisovatelka nás navnadit rozhodně umí. Na volné pokračování s názvem Pekárna v Brooklynu, která vyšla nedávno, jste se jistě stejně jako já velmi těšily. Stálo to za to? Ale jděte, to víte, že stálo! 


V er-formě se před námi odehrává příběh pro dospělé, který je z počátku plný pracovního úsilí a shonu a později se příhodně přelévá do příjemné atmosféry, která vám pomůže u příběhu odpočívat. Pekárna v Brooklynu, stejně jako Kavárna v Kodani, dává důraz na pohodovou atmosféru, pozitivní náhled na život a romantiku...

Ústřední hrdinka Sophie je novinářka přes jídlo, jak nás informuje úvodní scéna. Dovídáme se také, že její přítel James si ji zrovna moc nezaslouží a že by se Sophie měla odpíchnout a vyrazit do vysněného New Yorku. Což také naštěstí udělá, když se James zachová jako ne zrovna příkladný přítel. Co ji čeká v New Yorku? Spousty zajímavostí, pracovních příležitostí, nových zkušeností a zejména také románek, na který nezapomene! 

Na rozdíl od Kavárny v Kodani se odjezd do New Yorku koná krátce po začátku knihy. Už na dvacáté straně se ocitáte spolu s protagonistkou před Belliným obchůdkem, kde se rozehraje nejen přátelství, ale i láska... 

Sophie je pracovitá a velmi schopná redaktorka, která se zabývá jídlem. Umí jej ocenit a povznést nad vše obyčejné, když jí chutná. Sophie je i přes svůj workoholismus velmi přátelská a rozhodně se nenechá zastrašit. Hrdinka, která za sebe dokáže bojovat a brát věci s nadhledem, si vás získá. 

Todd je záhadný a sympatický hrdina, který vám učaruje. Stejně jako postava z předchozího dílu má charisma a působí neobvyklým a příjemným dojmem. Věřím, že takový mužský si nejednu čtenářku získá. 

Pokud jste četli Kavárnu v Kodani, už tak nějak tušíte, co můžete očekávat a čím si vás autorka získá. Oddechová atmosféra, z počátku velké pracovní nasazení a romantická zápletka v rámci reálné romance, jsou tím pravým a ořechovým, pokud máte chuť si přečíst něco, co vás nabuší optimismem a příjemným pocitem. 

Julie Caplin totiž skvěle ztvárňuje na atmosféru a emoce. Aniž by jedno či druhé působilo přehnaně, dokáže si vás získat a snadno vtáhnout do příběhu. Ne vždy je dějová linie dynamická, vždycky se ale velmi lehce a příjemně čte. Do textu se příhodně vkrádá také humorný prvek, který dělá čtení o to návykovější a upřímnější. 

Děj se odehrává v New Yorku, který vám autorka zobrazuje krásnými výlety a odkrývá tak místo, které jste možná nikdy nenavštívili. I přesto si jej však díky autorčiným popisům budete moci snadno představit a hlavně užít. 

Co se týče romance, tak je v rámci žánru krásně spletitá a rozhodně nepůsobí prvoplánovým dojmem. Ano, tušíte, jak všechno skončí, ale cesta k tomu není snadná, ale působí jako nepřehnané drama, které by vám nabídl sám život. Jelikož se jedná o titul pro dospělé, dočkáte se nejen drobné romantiky, ale i něčeho víc... 

Řekla bych, že v této knize se o něco víc řeší jídlo, protože je to Sophiin obor. Věřím, že stejně jako mně se vám budou sbíhat sliny na některé pochutiny a třeba získáte inspiraci, co dobrého si doma uvařit. 

Závěr je potěšením i třešničkou na dortu přívětivého příběhu. Životní etapa, kterou Sophie prožívá, není jednoduchá a skýtá spousty zádrhelů i příjemných chvil, na které se budete s radostí ohlížet. Nejspíš ve vás zanechá pocit, že jste, milé slečny a paní, prožily velmi příjemný literární zážitek. 

Pekárna v Brooklynu je dalším povedeným titulem, který stojí za to si přečíst, máte-li v lásce oddechové romance se špetkou něčeho navíc. Rozhodně zapůsobí nejen emotivně, ale navodí i výbornou atmosféru. Doporučuji čtenářkám, které mají romantiku v lásce! 

Co na Pekárnu v Brooklynu říká Chensie? Bylo to velmi příjemné. Stejně jako první díl mě příběh naplnil milým pocitem a dal mi něco navíc. Takové oddechovky jsou čas od času perlami, které mi pomohou zpomalit a zadívat se na svět do knihy s jistou dávkou něhy. Bavila jsem se stejně jako poprvé a pokud se v ČR objeví další titul Julie Caplin, určitě po něm ráda sáhnu.

Anotace: 
Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit!

Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhodne přijmout stáž v americkém časopise. Odjezd do New Yorku je pro ni spíš útěk než životní příležitost. Naplno se vrhne do práce a nemyslí na nic jiného. A už vůbec ne na lásku.

Ubytuje se nad maličkou pekárnou sympatické Belly, která peče ty nejúžasnější dortíky v celém Brooklynu. Spřátelí se a Sophie začne volný čas trávit v její pekárně a pomáhá jí s pečením sladkostí i svatebních dortů. Jenže Bella má bratrance Todda, obletovaného, šarmantního a naprosto neodolatelného. Má jen jednu chybu – odmítá jakýkoliv vážný vztah. Jenže ten nehledá ani Sophie, takže jejich přátelství zdánlivě nestojí nic v cestě…

Další romantický příběh od Julie Caplinové, autorky oblíbené Kavárny v Kodani, vás tentokrát vezme na výlet do životem kypícího New Yorku a přesvědčí vás, že z útěku se může vyklubat dobrodružství a že lásku někdy najdeme, až když ji hledat přestaneme.

Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2019
Žánr: Romány pro ženy
Ze série: Romantické útěky 2. 
Počet stran: 368
Vazba: brožovaná s chlopněmi

1 komentář:

  1. Od Julie Caplin jsem ještě nic nečetla, ale láká mne jak Kavárna, tak Pekárna! Přijde mi, že by to mohlo být moc fajn čtení na léto. :-) Díky moc za pěknou recenzi!

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.