Recenze: CÍTIT ZNOVU (Mona Kasten)

Romantické a nápadité new adult





Mona Kasten, německá spisovatelka, která si nás získala svou romantickou sérií Začít znovu! Stejnojmenný první díl vyšel v roce 2018 u nakladatelství Omega a většinu čtenářek pohltil milostný příběh ve stylu pravého new adult žánru. Po nějakém čase se jednalo opravdu o román, který si nálepku new adult právem zasloužil a nebyl s žánrem zaměňován. 





Začít znovu (recenze) se zaměřuje na Allie Harperovou a charismatického a arogantního Kadena Whitea. Tito dva k sobě hledají cestu, protože se stanou spolubydlícími, ale neskutečně si lezou na nervy a tak nějak se stejnou měrou začnou i přitahovat. Příběh byl jednoduchý, čtivý a snadno zapamatovatelný, protože i po těch letech ve mně zanechal příjemný dojem a snadno si jej vybavím. 

Minulý rok pod značkou Omega - Knihy Dobrovský vyšel druhý díl Věřit znovu (recenze). Zaměřila bych se na ilustraci, která se od předchozího dílu liší, ale působí zajímavějším a propracovanějším dojmem. Ve stejném duchu je také obálka třetího dílu a tak vám k sobě budou romány ladit, tedy mimo Začít znovu. Nevadí, ale osobně dávám přednost právě modernějšímu ztvárnění. Ve druhém díle se autorka zaměřila na Dawn a Spencera, kteří oba mají své trable. Je potřeba se s nimi nejprve vyrovnat, ale stejně je to k sobě táhne a nedokážou si pomoct. Pro mě byl první díl působivější, protože mě hrdinové zaujali víc, ale přesto jsem si jej užila. 


Cítit znovu se samozřejmě podobá předchozím dílům, které na sebe navazují především tím, že se postavy vzájemně znají. A tak se setkáváte s párem z prvního i druhého dílu, ale tentokrát se zaměřujete na Sawyer a Issaca. Ti jsou samozřejmě rádi za přátelství, ale připadají si jako křeni a tak se s nimi v úvodu setkáváte v baru, kde sedí a přihlíží lásce hrdliček. Odeberou se tedy k baru, kde mají volný prostor k popovídaní a také k polibku, jelikož Issac je výstřední a pár dívek se mu tam posmívá, tak Sawyer přistoupí na radikální krok a políbí ho. Jenže nečeká, že s ní obyčejný polibek natolik zamává, že se jí div nepodlomí kolena! Ten kluk je vážně něco, i když není přímo její tip... 

Sawyer je studentka a přivydělává si v baru. Je z trojice kamarádek ta nejostřejší a vůbec nemá problémy se sexem na jednu noc. Issac se připlete ke scéně, kdy je dokonce nazvána levnou děvou, protože se po večírku vyspala s přítelem ženy, která si to s ní pěkně vyřizuje. 

Issac je mimoň. Alespoň tak ho Sawyer vidí ze začátku, ale postupně přichází na jeho kvality. Je to vážně charakterní a hodný mužský, který ji neskutečně přitahuje a dělá s ní divy, ač by to nikdy neřekla. A tak zatímco on se rdí a uhýbá, cítí se nejistý, tak Sawyer ho chytá do svých spárů a svádí. 

Vzrušující hra na kočku a myš jen v trochu jiné podobě je romantická i vzrušující! Autorka se stejně jako v předchozích dílech zaměřuje nejen na milostnou zápletku, ale příběhy hrdinů, takže poznáváte Sawyer blíž a chápete, proč se snaží skrýt do tvrdé slupky, zatímco se propadáte kouzlu Issaca Theodora Granta. 

Nápaditý příběh nepostrádá intimitu a romantiku. Zkrátka žhavé scény, které nechyběly v předchozích dílech. New adult, jak má být, je pestré a obsahuje škálu emocí i témat, kterými se autorka spíše povrchně zabývá. Jelikož se jedná o romantickou oddechovku a prim hraje láska, tak to není vůbec žádný zádrhel. Můžete se těšit i na uvěřitelné a nepřehnané drama, stejně jako v předchozích dílech. 


Zdá se, že Sawyer si hledá příležitosti, proč Issaca znovu a znovu vidět. Něco ji na něm zasáhlo a já věřím, že stejně jako Sawyer, tak i vy budete okouzlení jeho charakterem. Charismatický mladík a rebelka jsou opravdu netradiční pár, který si zaslouží vaši pozornost! 

Líbily se vám předchozí díly? Tak Cítit znovu si rozhodně zamilujete! Určitě doporučuji všem, kteří si zamilovali romány Mony Kasten nebo touží po zážitku, který vám může dopřát new adult žánr. Ačkoliv se jedná o volné pokračování, určitě doporučuji přečíst si i předchozí díly, jelikož bez jejich znalosti byste si Cítit znovu neužili na sto procent. 

Co na titul říká Chensie? Já se přiznám, že prim stále hraje první díl Začít znovu, který mě okouzlil neskutečně. Ale ani tento román nebyl vůbec špatný a rozhodně jsem si ho užila. New adult je můj oblíbený žánr a tituly Mony Kasten patří mezi nejlepší, které jsem měla možnost číst. 


Anotace: 
Měl to být jen společný projekt – ale srdce jí říká něco jiného.

Sawyer Dixonová je mladá, docela drsná – a sama. Od smrti rodičů si k sobě nikoho nepustí blíž. To se ale změní, když se seznámí s Isaacem Grantem. Nerdovské brýle s tlustou obroučkou, dost divně oblečený, vlastně je úplný opak jejího obvyklého typu.

Isaac, kterého už nebaví být single, jednoho dne poprosí Sawyer o pomoc. Uzavřou spolu dohodu: Sawyer z Isaaca udělá drsňáka, aby měl větší úspěch nejen u holek, za to si nechá fotky z jeho přeměny, které použije pro svůj studijní projekt.

S čím ale Sawyer nepočítá, jsou intenzivní city, které se mezi ní a Isaacem rozhoří...

Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2020
Žánr: Romány pro ženy, New adult
Ze série: Začít znovu 3. 
Počet stran: 
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.