Recenze: ZA ZVÍŘÁTKY NA FARMU (Marcela Kotová)

Poučné a zábavné povídání se zvířátky! 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada

Chci zakoupit tento titul!



Spisovatelku a pedagožku mateřské školy Marcela Kotová jsem vám už ve Světě Mezi Řádky několikrát představovala prostřednictvím jejích knih pro děti. Rozhýbej svůj jazýček je publikace pro předškoláky, kteří potřebují logopedická cvičení, vylepšení výslovnosti a vyjadřování a vše zábavnou formou. Poslouchám pohádku a čtu podle obrázků je také titul pro předškolní děti, který naopak je učí věnovat se příběhu a soustředit a ještě mnohem víc, jak jste si měli možnost přečíst v nedávné recenzi. Nuže, a poslední a nejnovějším počinem, který vyšel u nakladatelství Grada - Bambook je právě Za zvířátky na farmu, kam nás zve nejen samotná autorka, ale také ilustrátor Michal Sušina.

 


Příběh se rozkládá na devětačtyřiceti stranách a dvanácti kapitolách, přičemž úvodní pasáž Vítejte na farmě vám dává vědět, že děti nebudou jen číst, ale také plnit úkoly, týkající se pozornosti a naslouchání textu. Jelikož je autorka pedagožkou a tak je jen vhodné, že čerpá ze svých zkušeností a používá  je ve svém díle. Tím se kniha stává hodnotnější, protože dětem nepředá jen zajímavé a lákavé dobrodružství mezi zvířaty, ale také je něco naučí.


Pokud čtete titul předškolním dětem, určitě doporučuji po kapitolách, protože by je to mohlo zahltit, ačkoliv jsou jednotlivé pasáže krátké, dynamické, čtivé a opravdu zajímavé. Mají-li vaše dítka rády zvířátka, jistě budou příběh sledovat a poté jim ani nebude dělat žádné obtíže zodpovědět otázky. Nechcete-li se věnovat otázkám, samozřejmě nemusíte. Je to jen na vás, ovšem s ohledem na jejich hodnotu jsem je já osobně velmi ráda používala a ptala se i na další zajímavosti, které mi přišly na mysl. Proč nepomoci dětem se správně rozvíjet, když už k tomu jsou tak šikovné publikace? Mimo otázek totiž kniha jako bonusy obsahuje rytmické básničky, vyzývající k zapamatování, písničky i kresby k vymalování a dokonce i hádanky a podnětné informace!


Vypravováním v er-formě vás provází nejen farmářka Pavlínka, ale také spousta zvířátek, která v této knize mají svůj vlastní hlas a tak jim děti snadno rozumí! Hned v první kapitole vás vítá husa, zatímco se na farmu ženou děti i s paní učitelkou. 


Spolu s dětmi a dospělými si užijí malí čtenáři nejedno dobrodružství, týkající se zvířátek. Pokud nejsou na hospodářská zvířata zvyklá, určitě se s nimi snadno seznámí a něco zajímavého se o nich dozví. 

Ilustrátor Michal Sušina se rozhodl pro pestré kresby, které působí dojmem malovaných obrázků fixem či tužkou. Rozhodně se to ke knize báječně hodí a dokresluje atmosféru, protože obrázky jsou živé, upřímné a velmi autentické.


S radostí doporučuji tento titul všem malým i větším milovníkům zvířátek z farmy. Tyto příběhy jsou veselé, nepostrádají atmosféru a snadno vás vtáhnout do života na farmě. Mezi hrdiny si určitě děti najdou své oblíbence a zvířátkám nejde odolat. A co teprve hodnotná stránka knihy? Tak za tu jsem já osobně byla neskutečně vděčná, protože není nic důležitějšího, než když si vaše ratolest odnese nejen krásný literární zážitek, ale i poučení či básničku, kterou si zapamatuje zpaměti. 


Anotace: 
Které dítě by nemělo rádo zvířátka! Vypravte se s malými zvířátkomily na farmu Kozodoj a poznejte spolu s farmáři místní zvířecí obyvatele – od malých kuřátek přes husy, prasátka a lamy až po velké koně a kravičky.

Veselá pohádková kniha plná milých ilustrací provede děti domovem zvířátek a ukáže jim, jak život na farmě vypadá. Každá kapitola je navíc doplněna o otázky procvičující porozumění textu, básničky, písničky nebo hry. Tak hurá za první pohádkou!

Nakladatelství: Bambook
Rok vydání: 2020
Ze série: Pro děti a mládež
Počet stran: 56
Vazba: pevná 



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.