Recenze: HRA (Elle Kennedy)

Skvělé pokračování žhavé hokejové série! 




Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet


Chci zakoupit tento titul!


Známá spisovatelka Elle Kennedy, která vydala série Off-campus a WAGs přichází na českou literární scénu s pokračováním série Briar U. Tentokrát si na paškál vzala kapitána hokejového týmu Huntera Davenporta, kterého jste měli možnost poznat z předchozích románů. Nakladatelství Baronet touto knihou určitě potěšilo spousty čtenářek, které na knihy této spisovatelky nedají dopustit.




Lov (recenze) nás zavedl do romantického dobrodružství, kterému vévodil Collin Fitzgerald a Summer Di Laurentisová. Setkali jste se s nimi i ve žhavém pokračování Risk (recenze), kde hru na kočku a myš prožili Brenna Jensenová a Jake Connolly. Ve vedlejší roli také Mike a Rupi. 

V ich-formě se vám ve dvou úhlech pohledů představují ústřední protagonisti Hunter Davenport a Demi Davisová. Vypravování je dynamické, zábavné a plné romantiky, takže si na své přijdou romantické dušičky, které chtějí oddechovou četbu ve stínu hokejové branky. 

S Hunterem se setkáváme na párty, kde se mu jedna dívka snaží dostat do kalhot. Je neodolatelná, především proto, že Hunter už dlouho s žádnou ženou nic neměl a plaší se mu hormony. Jenže dal sám sobě slib a ten dodrží. Věnovat se bude jen hokeji. Demi je studentka psychologie, která by se moc ráda stala psycholožkou, čeká ji však ještě dlouhá cesta a navíc rodiče pro ni mají jiné plány a doufají, že půjde studovat medicínu. 

Anotace vám vlastně velkou část děje prozrazuje a tak sledujete, jak se přesně podle předlohy stávají tito dva přáteli a jak společně tvoří seminárku na psychologii. Jak se podporují a pomáhají si, když je třeba. 

Hunter drží celibát a vážně chce svému závazku dostát, protože si vyčítá, že minulou sezónu jeho tým prohrál. Jako kapitán mužstva se snaží jít svým kamarádům příkladem a dře. 

Demi je ctižádostivá slušňačka, která už osm let chodí se svým nejlepším kamarádem Nicem. Ten jí říká mami, což v jeho jazyce znamená také zlatíčko. Je to zvláštní oslovení, které působí opravdu zvláštně. Demi však netuší, co Nico dělá za jejími zády a tak se můžete vy i ona dočkat peprného překvapení.


Dějová linie se mění po druhé polovině, kdy je tedy Demi volná, jak vás informuje anotace. A tedy pořádně zatouží právě po Hunterovi, který stále ještě drží celibát, který si sám naordinoval. Musím uznat, že Demi si jde vážně tvrdě za svým, až mi to někdy přišlo nepříjemné a bylo mi Huntera líto. Z přátelské a sebevědomé studentky se najednou stává lehce agresivní lovkyně, která chce Huntera ulovit, ať to stojí, co to stojí. 

Zatímco se tito dva přátelí a pak se kočkují, tak samozřejmě prožívají i své životy. Hunter se věnuje hokeji a má své tři spolubydlící, které znáte z předchozích dílů. Je s nimi zábava a kluci z jeho týmu jsou prostě k sežrání. Demi má také své přátelé. TJ, který má pro svou kamarádku velkou slabost, a Paxe, který je gay. Autorka se tedy rozhodla pro ztvárnění lgbt prvku, jako to nyní dělají skoro všichni ve svých knihách. Někoho to těší, jiní už z toho jsou otrávení, ale Pax se neobjevuje často a je spíše doplňkem, takže se tento fakt dá přejít. 

Velkým zpestřením je zábavná složka příběhu. Tentokrát nejen vtipné rozhovory, ale také Pablo Vejcobar, který týmu supluje maskota. Proč a jak? To už se musíte začíst a trenér Chad Jensen vám to všechno vysvětlí. Dalším skvělým prvkem je psychologie, kdy Hunter a Demi provádí dle profesorky sezení a snaží se splnit úkol. Je to zábavné a navíc i trošinku poučné. Dozvíte se tak o Hunterově minulosti, což rozhodně stojí za to. 

Závěr je očekávaný. Už od anotace víte, kdo s kým skončí, ale jak vždy říkám, je podstatná cesta a ta tedy stojí za to! A na konec také i trochu drama, které rozjitří vlny a dokáže, co je pro Huntera důležité a co je Demiiným posláním. 

Sečteno, podtrženo, máte-li v oblibě hokejové romance Elle Kennedy, tak je jasné, že Hru si rozhodně nesmíte ujít. Já jsem si ji neskutečně užila a bavila mě nejvíc z celé série Briar U. Určitě doporučuju, užijte si báječné čtení! 


Jediná moje chyba připravila můj hokejový tým o vítězství. Takže jsem se poučil. Už žádný blbosti. A žádnej sex. Jako nový kapitán týmu vyznávám novou filozofii: existuje jenom hokej a škola, na holky bude čas později. Což znamená, že já, Hunter Davenport, žiju oficiálně v celibátu… bez ohledu na to, jak to může být někdy těžký.

Žádný pravidlo ovšem neříká, že se nesmím s holkama přátelit. A nebudu vám lhát – moje nová spolužačka Demi Davisová je fakt dost dobrá. Rajcuje mě, jak je chytrá. Vlastně mě rajcuje celá. Má však přítele, takže aspoň nejsem v pokušení se jí v jednom kuse dotýkat.

Po třech měsících, co se známe, je však Demi volná.

A chce mě sbalit.

Vyhýbat se jí je nemožný. Pracujeme spolu na celoročním projektu do školy, věřím ovšem, že jí dokážu odolat. Stejně by nám to nikdy nevyšlo. Pocházíme z různých poměrů, máme odlišné cíle a její rodiče mě nenávidí.

Začít si s ní by byl pitomej nápad, jenom hloupá hra. Teď o tom ještě musím přesvědčit svoje tělo – a svoje srdce.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2020
Žánr: Romány pro ženy, New Adult
Ze série: Briar U 3. 
Počet stran: 432
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.