Recenze: NEPLECHY ČERTA ZBRKLÍKA (Sandra Dražilová Zlámalová)

S čerty jsou žerty!  

Jednoho opravdu zamračeného a pošmourného rána se čertici Rozumbradě narodil malý, roztomilý čertík. Rohy, kopyto, ocas - vše čertík měl, a přece na něm bylo něco jinak. (Str. 7)



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada

Chci zakoupit tento titul!



Na první pohled u nedávné novinky nakladatelství Grada - Bambook zaujme krásná knižní ilustrace, na které je ústřední hrdina neposedný čert Zbrklík a za ním vedlejší postavy. S nimi to, panečku, je peklo samá radost! Pro českou spisovatelku jsou Neplechy čerta Zbrklíka již třetím titulem, který vydala.




Opravdu krásné a autentické ilustrace vytvořila ilustrátorka Marie Koželuhová. Jsou pestré, pekelně upřímné a veselé! Její kresba hrnce nad ohněm je v každé kapitole jako úvodní a obsahuje i název dané pasáže.


A tak vás zavádí příběh do první kapitoly, kde se dozvíte, že tou podivností byly právě krásné modré oči. Ke všemu mu maminka čertice vybrala jméno Zbrklík, které se k němu teda náramně hodilo. Kam přišel, tak něco zbrklého provedl a všichni se už děsili, co se zase stane.



Mimo dobrodružného a zábavného příběhu vás také čekají zaklínadla, přátelství, napětí i obavy o dobré konce, ale nakonec se vše šťastně vyřeší. Čertík Zbrklík má totiž z pekla štěstí! Jak si povede ve světě lidí, když ho Lucifer vyhodil za nezbedničení? On to zvládne, ale bude to pořádné vzrušující dobrodružství, které si nesmíte nechat ujít, malí čtenáři!


Příběhem vás doprovází nemalá dávka upřímného a přirozeného, přímo pekelného humoru, který pobaví děti i dospělé, kteří svým ratolestem budou pohádku předčítat. Najde se i nejedno ponaučení, protože zbrklost není zrovinka kladná vlastnost, ale autorka a především tedy čertík s ní dokázal hotové divy.


Co se týče knižní ilustrace, tak ta naláká na první pohled a zobrazí vám, jaké kresby můžete uvnitř jako zpestření příběhu očekávat. Věřím, že se vám dobrodružství se sympatickým rošťákem bude líbit stejně jako nám.


Krásnou pekelnou pohádku doporučuji všem malým i větším čtenářům, kteří se nebojí nahlédnout do strašlivě parádního pekla, kde je legrace. :)


V pekle se jednoho dne narodí čertík s nebesky modrýma očima, který dostane jméno Zbrklík. Kvůli jeho zbrklosti ho potkává jeden malér za druhým. Nedopatřením vytopí peklo, málem nechá shořet pekelné listiny. Nakonec Luciferovi dojde trpělivost a vyšle Zbrklíka do světa lidí, aby se své zbrklosti zbavil. Povede se mu to?

Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2020
Žánr: Pohádky pro děti
Počet stran: 86
Vazba: pevná 

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.