Recenze: PS: Je to výzva (Winter Renshaw)

Oddechová romance





Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Beta.
Beta na FB

Chci zakoupit tento titul!



Americká spisovatelka Winter Renshaw je v České republice známá díky svým dílům Nebezpečná iluze, Absint a také volné trilogii z nakladatelství Beta - PS: Chybíš mi (recenze), PS: Nesnáším tě (recenze) a také nejnovějším počinem PS: Je to výzva. 




Autorka tentokrát sáhla po ohranějším, nicméně momentálně populárním námětu, týkající se šéfa a jeho asistentky. V roli asistentky poznáváte plánující, charismatickou a striktní Aerin Keanovou, která dostala z firmy WellesTech nabídku, jež nelze odmítnout. Oproti tomu hrdina Calder Welles je prakticky vydírán, aby přijal něco, oč by jinak nikdy neměl zájem. A tak se tito dva spojí a jejich krátká spolupráce, trvající dva týdny, je plná emocí, erotiky i dřiny. 

Potřebuju pestrost. Potřebuju žít nespoutaně a spoléhat jen a pouze na sebe. (Str. 23)

V ich-formě autorka ztvárnila životní etapu svobodomyslného Caldera i ctižádostivé Aerin. Zatímco Aerin podléhá svým zásadám a bojí se zariskovat ve vztahu, tak Calder má své ženy na jednu noc a prakticky žádný rodinný život. Jeho otec je kapitola sama pro sebe a s maminkou se musel ještě v dětství rozloučit. 

Charaktery jsou upřímné a šikovně ztvárněné. Poznáváte nejen hrdiny, ale i jejich rodiny a dokonce se najde čas i na malé přátelství. Děj se odehrává v New Yorku, ale mimo konstatování není atmosféra až natolik znát, abyste měli opravdu pocit, že tam jste. O místo dění však vlastně ani nejde, podstatné je milostná zápletka. 

Mezi témata, jež se kniha dotýká, patří dědictví, rodinné vztahy, láska, výchova a také kariéra. Jelikož se jedná o oddechové romantické čtení, Winter Renshaw nešla do hloubky, ale to vůbec nevadí. Prvky jsou zobrazené dostačujícím způsobem a skvěle příběh doladí. 

Romantická linie je založená na vzájemných antipatiích, kdy si hrdinové jdou spíše po krku. To, co mezi nimi vznikne, se stane za dva týdny a tak se přátelství i vášeň musí vměstnat do krátkého úseku, který i přesto působí uvěřitelným dojmem. Vztah působí jiskrně a vášnivě, takže si rozhodně přijdete na své, máte-li chuť přečíst si i intimnosti.

Děj je dynamický a čtivý, takže se na konci ocitnete velmi brzy. Narážíte na křivdy, lži, nedorozumění i hádky, které ovlivňují samotné hrdiny. Doprovází vás emoce a romantická linie v doslovu o pět let později vrcholí. To se určitě bude líbit romantickým čtenářkám. ,)

Romanci bych doporučila všem romantickým čtenářkám, které mají námět v oblibě. Jestli se vám líbily předchozí, volně navazující díly, určitě si i tento užijete. Za mě je však právě tento nejslabší s ohledem na použité téma, které se poslední dobou v knihách objevuje četně a proto titul ztrácí jistou originalitu a jiskru. V případě, že však právě takové náměty vyhledáváte, si na své určitě přijdete. 


Drahá slečno Keanová,

dříve, než tato směšná domluva započne, dovolte mi, abych se dostatečně jasně vyjádřil: vím, kdo jste, vím, že Vás můj otec najal, a vím, proč Vás najal, nejpodstatnější však je, že Vaše služby nejsou zapotřebí.

Ve skutečnosti nestojím o žádnou část miliardového impéria svého otce, a nic na tom nezmění ani skutečnost, že mi „dopřeje“ jednu z „nejlepších asistentek v zemi.“ Jen plýtvá penězi. A Vy svým časem.

Nicméně jelikož jste tak pošetile podepsala neprůstřelnou smlouvu s klauzulí o zásahu vyšší moci a jelikož mě můj otec dotlačil do přijetí této funkce, zdá se, že jsme tu společně uvízli – alespoň do příštího měsíce, než Vaše smlouva vyprší.

Naše spolupráce ve WellesTechu by měla proběhnout relativně bez problémů, avšak nenamlouvejte si, že jsem si nevšimnul toho, jak mě Vaše krásné oči sledují nebo jak zadržujete dech, když se naše ruce střetnou. Fascinuji Vás, což Vás ničí, protože se mnou stěží dokážete vydržet v jedné místnosti.

Máte mě za problém, který stojí za vyřešení? Za nerozluštitelnou hádanku? Zajisté, do toho. Vypočítejte x. Prolomte kód. Možná to bude i legrace (ale pouze pro mě, pro Vás ne).

S úctou

Calder Welles II

Nakladatelství: Beta
Rok vydání: 2020
Žánr: Romány pro ženy
Ze série: PS (3.)
Počet stran: 226
Vazba: pevná  


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.