Recenze: 100 MOZKOCVIČNÝCH HÁDANEK (R. Estaway, D. Wells)

Logické problémy, matematické úkoly a slovní hříčky




Za recenzní výtisk děkuju nakladatelství Portál

U nakladatelství Portál vychází spousty podnětných titulů, mezi které patří i ty mozkocvičné. Tohle není první a myslím, že ani poslední publikace, která u nakladatelství vyšla a jejímž účelem je udržet vaši mysl ve střehu a stále aktivní. Já jsem měla možnost vám představit kupříkladu Posilování mentální kondice od Jany Bílkové (recenze) či Cvičení mentální kondice - 365 úkolů na celý rok (recenze), které mi pomáhají nezakrnět a baví mě! 


Jak už napovídá název, tak počin skrývá sto různorodých hádanek, které vám mají pomoci zlepšit si paměť, logické myšlení, nahlížení na problémy, apod. Zkrátka, chcete-li se bavit tvůrčím a originálním způsobem, chcete-li něco dělat pro své mentální zdraví, pak jsou takové knihy nejlepší. A tato nabízí rovnou sto nesnadných úloh pro náročné i nenáročné luštitele! 

Mnohé úlohy v této knize mohou být vyřešeny po velmi krátké úvaze - i když velmi často právě ty, které se zdají být prostinké, skrývají nejzáludnější pasti. Některé úlohy těžko vyřešíte bez tužky a papíru. Neznamená to ovšem, že jsou těžší. Jen je náročné řešit je z hlavy. (Str. 8)

Jak je u takových publikací běžné, ani tato nepostrádá úvod, který vám předestře, jakou knihu před sebou máte a co vás vlastně čeká. Co budete potřebovat a proč je dobré si občas lámat hlavinku. 

Když je potřeba, tak u příkladů jsou k dispozici jednoduché černobílé ilustrace, které snadno představí, co je potřeba a navedou vás. Nejsou u většiny, ta je naopak ryze textová. Úlohy nejsou zbytečně protahované, takže vás pasáž přesně a snadno navede k problému, který musíte vyřešit. 

Samozřejmě součástí knihy je také řešení, jež je k nalezení na posledních stranách. Nepostrádá vysvětlení, které snadno pochopíte, ale ani kresby, pokud je to nutné. 

Titul sestavili dva autoři. Londýnský konzultant, mluvčí a spisovatel Rob Eastaway a britský šampion v šachu, bývalý editor časopisu s hádankami a logickými hříčkami, David Wells. 

100 mozkocvičných hádanek bych doporučila všem, které baví si lámat hlavu a nemít před sebou jednoduché a nudné úlohy. Jestli chcete zapojit své mozkové závity, tak tato kniha vám to umožní, vyškolí vás a rozhodně zabaví! 

Já mám takové publikace velmi ráda. Nejsou to klasické křížovky, osmisměrky a další luštění, které běžně zakoupíte kdekoliv. Takovéhle publikace od Portálu mají vždy něco navíc a tím je originalita a kreativita. Jako tvůrčího člověka, který má před sebou rád výzvy, mě vždy naplňují a baví. Ráda se k nim často vracím a tento titul nebude výjimkou. 


Anotace

Jestli nechcete, aby se vám prášilo na mozkové závity a aby vaše neurony usychaly nudou, pořiďte si tuto knihu. Stovka vtipných hádanek, které se nikdy neochodí a jež navíc napnou vaše synapse až k prasknutí. S touto knihou se nikdy nebudete nudit!


Nakladatelství: Portál

Rok vydání: 2020

Žánr: Literatura naučná, Matematika a logika

Počet stran: 160

Vazba: brožovaná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.