Recenze: AIDEN (Melanie Moreland)

Žhavá a zábavná show ve stylu Melanie Moreland pokračuje! 



Kanadská spisovatelka už má na svém kontě množství knih, z nichž i dost vyšlo v České republice. Mezi prozatím poslední romance pro ženy patří série Vested Interest, která se týká tří atraktivních mužů. Všechny díly se jmenují podle ústředních hrdinů. Nakladatelství Baronet již vydalo první díl Bentley, druhý Aiden, který vám nyní ráda představím, a třetí román Maddox! 

Varování: Recenze může obsahovat spoilery, týkající se předešlého dílu. 

Není divu, že jsou touto pohádkovou romancí čtenářky nadšené. Autorka se rozhodla pro stejný styl psaní, což je příhodné, jelikož tak k sobě knihy opravdu pasují. Vždy se tedy zaměří na úhly pohledů ústředních postav, v tomto případě Aidena a Cami. Vyprávění je čtivé, odlehčené, přestože obsahuje také závažná témata, a hlavně zábavné. 

Melanie Moreland, stejně jako v předešlé knize, dává důraz na přirozený a příjemný humor, který spolu s jistou pohádkovostí knihy opravdu trochu odlišuje od běžných romancí. K tomu všemu se váže závažné téma, dotýkající se minulosti ústředního hrdiny. Ta hrůznost k vám proniká skrze myšlenky, ale i vzpomínky a odmítnutí, kterých se Cami od něj dočká opravdu hodně. 

Aiden je krásný mužský, má charisma, vychování a je vášnivý. K tomu všemu má smysl pro humor a pěkně nadité konto. Není to mládenec k pohledání? Rozhodně je. On ví, že Cami k němu patří, jenže si ji nemůže vzít. Nemůže. 

Cami cítí to samé a touží po něm. Krásná a přátelská žena je velmi tolerantní, ale bude tolerantní pořád? Stejně jako Aiden cítí to pouto přitažlivosti a podléhá mu, ale chce mnohem víc, než jí Aiden nabízí... 

Na rozdíl od prvního románu, tak tito dva spolu vedou intimní vztah už prakticky od začátku příběhu. Na hříšné scény tedy nemusíte čekat dlouho, tady jde spíše o přijetí, o duševní lásku a připuštění. Vyřešení temných stránek. O budoucnost, která nebude jen o vášnivém sexu, ale skutečném vztahu a k tomu si hrdinové, stejně jako nadšené čtenářky, musí přes zábavný, ale i vzrušující a dramatický příběh projít. 

Samozřejmě se neopomíjí jednání firmy a podnikání. Jelikož spolu tři přátelé dělají více věcí, než jen podnikají, tak se s Bentleyem a jeho milovanou Emmy setkáváte třeba na tréninku, který mají společný s Aidenem a Cami. K tomu nechybí ani Maddox a Dee, kteří vás navnadí na svůj vlastní příběh. Přátelství tedy úspěšně pokračuje a vztahy se dávají dohromady, přesto však ta dramatická část, obdobně jako v knize Bentley, je příhodným zpestřením. 

Titul bych doporučila jako oddechovou romantickou knihu pro všechny čtenářky, které chtějí trochu toho romantického klišé. Kvůli tomu přece jen takové romance čteme, abychom si užili něco, co v reálu nenajdeme, protože je to až příliš pohádkové. Pravda, autorka nepřichází s ničím novým, jede scénář, který je poměrně známý, ale její ztvárnění je zas o něco odlišné a hlavně čtivé a zábavné, takže proč se nenechat zlákat? :) 


Anotace: 

Tři mladí muži se seznámí na univerzitě, kde také začne jejich celoživotní přátelství.

Minulost diktuje to, jací ti muži jsou, současnost však formuje jejich budoucnost.

Co se stane, když se každý z těchto mužů setká s tou jedinou osobu, která je mu předurčena? Dokážou se svými city bojovat a odejít? Nebo jeden po druhém podlehnou a poznají sladkou bolest lásky?

Aiden, jehož pronásledují vzpomínky na minulost, hraje roli bezstarostného kamaráda. Díky tomu, že nemá nikdy daleko k rozpustilému úsměvu nebo vtipu, dokáže dobře skrývat vlastní bolest.

Impozantní postavu používá jako štít a svou minulost skrývá pod robustním zevnějškem.

Až na to, že jedna žena tuto fasádu prohlédne.

I když jej svádí tělem, svýma zelenýma očima toho vidí až příliš.

I když po ní jeho srdce touží.

Cami je rozhodnuta mu ukázat, že je hoden toho, aby byl milován.

Aiden ji od sebe sice na každém kroku odhání, přesto však zjistí, že si ji od těla udržet nedokáže.

Kdo tuto bitvu lásky vyhraje?


Nakladatelství: Baronet

Rok vydání: 2020

Žánr: Romány pro ženy

Ze série: Vested Interest 2. 

Počet stran: 312

Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.