Recenze: KORUNA OSUDU (Amo Jones)

Nové vzrušující a kontroverzní dobrodružství


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet

Chci zakoupit tento titul!


Znáte romány novozélandské spisovatelky Amo Jones? Její díla jsou kontroverzní, šokující, šílená a překvapivá. Náročnějšího čtenáře nenadchnou, ale chcete-li spoustu vzrušení a komplikovaných mezilidských vztahů, tajemství mnohdy až děsivá, tak jste našli tu správnou autorku! 

Její Elitní klub králů nejedné čtenářce vytřel zrak. Celkem pět omračujících knih a za nimi nastupuje nová série Koruna. Už jsem vám představovala šokující Korunu nenávisti (recenze), která vychází ze světa, jež autorka vymyslela pro Elitní klub králů. Pokračování Koruna osudu vám jistě také učaruje. Začátek knihy vám vlastně představuje sama anotace, ale rozhodně neřekne, jak vášnivá, dramatická a nebezpečná cesta Isu čeká... 

Příběh se odehrává v ich-formě ze dvou úhlu pohledů. Nejprve se vám představuje pouze Isa, později i Bryant. Jejich životy jsou plné napětí, vzrušení, lží i nebezpečí. Takový velmi vzrušující koktejl vás udržuje při čtení, které je dynamické a občas tak trochu nedává smysl. 

Promyšlenost je kamenem úrazu. Autorka má působivou fantazii, ale někdy její zvraty nedávají náročnějšímu čtenáři smysl. Láme realitu, jak se jí hodí a proto některé zvraty působí méně uvěřitelně. Pokud však tento fakt přejdete, a necháte se autorkou bez přemýšlení vést, pak vás čeká show, kterou jste nejspíš ještě nezažili. 

A právě to je lákadlem pro všechny čtenářky. V autorčiných knihách se snoubí žhavá témata, závažná až kontroverzní. Amo Jones nemá žádné hranice, tabu pro ni neexistuje, takže asi tušíte, že osudy, které svým hrdinům připraví jsou rozhodně velmi žhavé, napínavé a vzrušující. 

Lákají vás tajemství? I Isa, kterou znáte z prvního dílu Koruna nenávisti, jich má v sobě i kolem sebe spousty. Co je lež a co pravda? Musí pátrat sama. Na začátku románu ji přesvědčují o všem možném, atmosféra je beznadějná a děsivá. Isa má pramalé možnosti a stále touží po své dcerce a Bryantovi.

K sobě vás pouští pomocí vzpomínek na dětství, dospívání i na vztah s tím neodolatelným drsným mužem, kterému dala sama sebe. Nezůstane jen u vzpomínek, toho se nemusíte obávat, setkají se na konec? Získá Isa a Bryant to, po čem touží? Čeká vás dynamická cesta plná emocí a napětí. Nebude to snadné a bude to pekelně nebezpečné. 

Jste-li otrlé čtenářky a toužíte po takové záplavě citů a vzrušení, pak si určitě přijdete na své. Doporučuju především čtenářkám Amo Jones, které už tuší, co od autorky čekat. Cokoliv! Tím si nás spisovatelka vždycky získá. Já osobně bych před přečtením doporučila i přečíst si Elitní klub králů, který vás připraví na sérii Koruna. Odhal pravdu a staň se součástí něčeho ohromného! 

Co na titul říká Chensie? Já o autorčiných knihách nemám nejlepší mínění. Má dozajista velké mezery, charaktery jí někdy unikají a láme je stejně tak jako si upravuje informace, ale jelikož je to prozatím zřejmě jediná spisovatelka, která postrádá při psaní hranice, nedokážu odolat dobrodružstvím, která nás podsouvá. Na knižním trhu taková další nejsou a i když jsou šílené a nepříliš promyšlené, přesto se té jisté zhýralosti a zvrácenosti odolat jen tak nedá. 

Co se týče této knihy, tak jelikož jsem si tolik nepamatovala předešlý díl, trochu jsem se ztrácela. Něco mi nesedělo, ale nemohu říct, jestli tím, že to autorce nevycházelo nebo to bylo tím, že jsem se občas ztrácela. Hodnotit série je snadné, ale představit vám je, to už je těžší, protože se snažím nespoilerovat o prvním díle a přitom navnadit a neprozradit nic o pokračování. Snad se mi podařilo vám titul představit... :)


Anotace:

Hranice mezi skutečností a zdáním byly rozmazané. Jejich příběh byl lží. Až dosud.

Isa, dcera amerického prezidenta a manželka jednoho z nejbohatších a nejmocnějších mužů v zemi, se probouzí na neznámém místě, s neznámým mužem. Vzpomínky se jí však postupně vracejí – na pobyt v ústavu pro duševně nemocné, na malou dceru, manžela i na osudný svatební den...

Návrat zpátky k Bryantovi vyžaduje odvahu a sílu bojovat nejen s ním, ale i o něj. Po dlouhých letech, kdy Ise všichni lhali a nejdůležitější muži v jejím životě ji zradili, není snadné naučit se lidem zase věřit, obzvlášť když i sama Isa střeží velké tajemství.

Stačí láska a vášeň k tomu, aby Bryant a Isa překonali vzájemnou nedůvěru, tajnosti i překážky, které jim osud vrhl do cesty?


Nakladatelství: Baronet

Rok vydání: 2021

Žánr: Romány pro ženy

Ze série: Koruna 2. 

Počet stran: 251

Vazba: pevná s přebalem

1 komentář:

  1. Já zrovna tento týden dočetla druhý díl série Elitních králů a jsem nadšená! Těším se na trojku!

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.