Recenze: MUSÍ SI LVI STŘÍHAT HŘÍVU? (Svenja Ernsten & Tobias Pahlke)

Čím nás zvířata fascinují a v čem se od nás liší



Za recenzní výtisk děkuju nakladatelství Kazda

Nakladatelství Kazda má pro děti od čtyř let úžasnou sérii knih, které jsou si na první pohled podobné knižní ilustrací, ale i názvem a námětem. Týkají se totiž zvířat a obvykle na nich pracoval jeden z autorů či dokonce oba. Tyhle publikace se podobají poutavými a zajímavými informacemi, náhledem na zvířata a hlavně opravdu zaujmou dětské publikum. Ale pojďme si knihu přiblížit více... 

Publikace se zaměřuje na fyziologii zvířat jednotlivě, tedy představuje dětem zvířata prostřednictvím jejich očí, uší, nosu, jazyka, zubů, atd... Celkem je čeká třináct kapitol, které se zabývají nějakou částí zvířecí anatomie. 

Bez úvodu skáčeme rovnýma nohama do informací! Začínáme tedy očima a tak se dozvíte nejzajímavější znalosti o očích tučňáka brýlového, kočky, včely, krtka či kraba pobřežního. Jak vidíte, tak zvířata jsou opravdu různorodá. Žádné jednosměrné zaměření, děti budou mít náhled na neskutečné množství zvířat. V každé kapitole je totiž čekají jiná zvířata, ale stejně poutavé informace. 

Kapitoly, zabývající se jednou částí zvířecí anatomie, jsou na dvojstránce podobně zobrazené. Tedy okénko s úvodem, následují kresby různých zvířat a u nich další okénka s informacemi. Nechybí ani viditelně nápis v kruhu. Takové jednoduché a přitom krásné grafické ztvárnění zaujme na první pohled nejen cílové čtenáře. 

Kresby jsou pestré, barevné a velmi autentické. Žádné protáhnuté končetiny, které by anatomicky neodpovídali. Nic takového. Děti před sebou mají obraz skutečného zvířete, velmi malebný a nádherný. Pokud se jedná o počítačové ilustrace, nejsou to ty umělé, ale naopak působí přirozeně jako kresby kresby kreslené pastelkou. 

Devětadvacet stran zábavy, poučení a pestrosti zvířat zaujme děti od čtyř let. Při předčítání svým předškolním chlapečkům jsem se bavila stejně jako oni a mnohdy jsem byla překvapená, jaké informace se ke mně dostaly. Upřímně, oblíbila jsem si dílo na první pohled už při prolistování a při čtení mě okouzlila na sto procent. Mohu s nadšením doporučit. Věřím, že stejně jako já se nebudete při čtení nudit ani vy, natož snad vaše dítka. 



Anotace: 

Se zvířaty toho máme hodně společného, ale v ledasčem se od nás liší. V této knížce se kromě jiného dozvíte:

k čemu všemu má slon uši

které zvíře má nejvíc nohou

jestli je krtek opravdu slepý

Seznamte se s jedinečnými zvířaty, poznejte jejich zvláštnosti a objevujte krásu kolem nás.


Nakladatelství: Kazda

Rok vydání: 2020

Žánr: populárně naučná, pro děti

Počet stran: 29

Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.