Recenze: ZVÍŘECÍ AGENTI - ZTRÁTA SIGNÁLU (Riina a Sami Kaarlovi)

Třetí pokračování zábavného dobrodružství o zvířatech! 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada
Chci zakoupit tento titul!

Finský pár, píšící a ilustrující knihy pro děti, přichází na českou literární scénu s novým dílem série Zvířecí agenti! První setkání s Kati-e a jejím robotickým kamarádem Ti-botem proběhlo v publikaci Noví kamarádi, kde autoři představili stejně jako v ostatních dílech přátelství, zvířátka a také starost o ně. Ve druhém díle Chyťte zloděje bylo taktéž napětí a nějaké to pátrání, více se rozvíjely přátelské vztahy a byla radost se znovu setkat s oblíbenými postavami. Nyní malé čtenáře čeká dobrodružství na farmě! 

Znovu se vypravování odehrává v er-formě a nepostrádá atmosféru, humor, emoce i navazování přátelství. Čtivé dobrodružství potěší napětím a zábavnými zážitky, dokonce vás čeká i strašidelná chvíle. 

Stejně jako u všech titulů, tak i tentokrát vás uvítá před samotným příběhem kapitola o Kati-e a Ti-botovi, vysvětlení práce Zvířecích agentů a také zobrazení krásného domečku v nádrži, kde tito hrdinové bydlí. A pak už hurá do děje! 

Malé čtenáře potěší piknik s Timym, taková oddechová kapitolka, po které už je čas ponořit se do pomoci zvířatům. A tak navštívíte třeba prasátko Lottu, nebo také pomůžete vybrat Timymu nové akvarijní rybičky. Část děje se ještě odehrává ve městě, ale pak Kati-e, Ti-bot a Timy odjíždí na venkov, kde se samozřejmě dobrodružství značně liší. Je to pestré a osvěžující, takže vás čekají skvělé chvíle s vašimi oblíbenými přáteli. 

Venkov dětem představí především nová sympatická hrdinka Ida a přivítá je spousty zvířat, která ve městě běžně nepotkají. Krávy, koně, slepice a další! Báječné je, že děti prožívají dobrodružství a přitom jim autoři předkládají zajímavá či podstatná fakta o zvířatech, ukazují, jak je důležité se o ně starat a že zvířátka rozhodně nejsou na hraní, ale je s nimi spousty starostí a je nutná řádná péče. 

Stejně jako předešlé dvě knihy obsahuje i tato krásné barevné ilustrace, zobrazující děj. Já bych řekla, že obrázky jsou díl od dílu propracovanější stejně jako publikace a je radost na ně pohledět. Mají podobný šmrnc jako anime kresby a to je velmi zajímavé a lákavé na pohled. 

Já mohu celou sérii Zvířecí agenti doporučit všem dětem, které rády čtou o zvířatech a touží se poučit, ale také poznat, že mít zvířátko není jen zábava. Ke všemu je čeká dobrodružství plné emocí, zábavy, ale i napětí! Užijte si čtení! 



Anotace: 

Samostatná a odvážná dívka Kati-e nadevše miluje zvířata a taky elektroniku. Ti-bot je létající robot, kterého si sama vyrobila. Společně tvoří tým Zvířecích agentů a pomáhají mazlíčkům v nouzi.

Kati-e, Ti-bot a kamarád Timi tentokrát zažívají dobrodružství na venkově. Statek je plný roztomilých zvířat. Kamarádi tu pomáhají s poklízením, řádí na čtyřkolce a užívají si při koupání a chytání ryb. Až do chvíle, kdy Ti-bot při honbě za pytlákem najednou ztratí signál a zmizí. Jak si s tím děti poradí?


Nakladatelství: Booklab - Grada

Rok vydání: 2021

Žánr: Pro děti a mládež

Ze série: Zvířecí agenti 3. 

Počet stran: 208

Vazba: pevná 

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.