Recenze: PAN PRACHÁČ (Vi Keeland, Penelope Ward)

Zábavná a nápaditá romance! 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet
Chci zakoupit tento titul!


Známé duo opět přišlo s novou romancí pro ženy a tentokráte zaměřené na téma, které je v kurzu a tím jsou právě pohádkově bohatí milenci. Americké spisovatelky se nejen trendů drží, ale někdy je i samy udávají. Každá zvlášť, ale i dohromady, mají na kontě pěknou řádku knih, z nichž si každá čtenářka rozhodně vybere svůj oblíbený. 

Pokud tvorbu těchto spisovatelek znáte, už tušíte, jaké bude zpracování. Převážně se v jejich dílech objevují dva náhledy ústředních hrdinů, což je nyní takřka běžné a vlastně tomu není ani co vytknout, takže věřím, že jsme si tento typ vypravování oblíbily takřka všechny. V ich-formě tedy zažíváme příběh redaktorky Bianci a zámožného, úspěšného podnikatele Dexe. Důraz je dán na emoce, myšlenky i poutavé popisy a je znát, že autorky jsou v tomto žánru jako ryby ve vodě a kvalitně umí zpracovat takřka cokoliv. 

Hrdinové se poznávají velmi uvěřitelným způsobem. Zůstanou spolu uvěznění ve výtahu ve tmě. Zatímco Bianca se potýká s panikou, pan Pracháč je v pohodě. Nemusíte se obávat, ta panika je velmi povrchově popsaná, takže máte-li s úzkostmi obtíže, nezaskočí vás, na druhou stranu někomu může být líto, že je prvek zpracován povrchněji, ale s ohledem na žánr je to pochopitelné. Hned z počátku vás může překvapit velmi reálný, nevtíravý humor, kterým oplývá nejen ústřední hrdina a v tomto zábavném duchu se bude pokračovat! 

Po rozsvícení se Dex rozhodne, že Bianca stojí za to, aby zkusil něco víc a tak jak už podle anotace víte se zaslouží pilně o to, aby jej hrdinka poznala a to ze všech stran, jako šéfa i jako Jaye. 

Postavy jsou běžných povah, zábavní, cílevědomí, mají své klady i zápory a dokonce i tajemství, které vás dokážou šikovně šokovat. Autorky se o některá témata zajímají více, o jiná zavadí. Mně nejvíc zaujalo právě to rodinné drama, kterým byl milostný příběh okořeněn. Rozhodně to bude pořádně zajímavé, máte se nač těšit! 

Milostná linie je vzrušující, ale také hodně zábavná a nepostrádá tempo. Pořád se něco děje a s ohledem na tajemství roste také vzrušení! Autorky to mají šikovně vychytané, takže vás v mnohém překvapí a hlavně přesvědčí o svých kvalitách. Tentokrát, i když je to pěkně vášnivé, se nesetkáváme s erotikou hned na začátku. Vyplatí se počkat, navíc to vzrušení a nadšení ze čtení díky tomu jen roste. 

K závěru asi není třeba se vyjadřovat. Všechny víme, jak tahle báječná love story skončí, ale podstatné je, jak k ní ti dva dospějí a cesta rozhodně stojí za to! Pro někoho se Pan Pracháč stane jen romantickou jednohubkou, pro jiné top titulem, ale věřím, že v každém případě oceníte nejen romantiku, ale humor, kterým si mě Keeland i Ward získaly úplně nejvíc. Dlouho mě něco takhle nepobavilo. 

Pan Pracháč je čtení pro všechny romantické čtenářky, toužící po humorném a vzrušujícím milostném dramatu s pěknou dávkou tajemství. Rozhodně doporučuju! 


Anotace: 

S Biancou jsem se potkal ve výtahu. Když jsme uvízli, jela se mnou pořídit rozhovor.

Kvůli mému oblečení mě krásná novinářka s havraními vlasy považovala za poslíčka. Neměla ani ponětí, že ve skutečnosti jsem Dex Truitt, bohatý, úspěšný obchodník, jehož pojmenovala “Pan Pracháč”― jehož jela odpoledne navštívit.

Bianca mi řekla, jak moc nemá ráda lidi Dexova typu―snobské, přechytralé, nažehlené muže, kteří nedokáží ocenit ty nejjednodušší věci v životě.

Takže když se výtah konečně rozjel, zrušil jsem rozhovor a zanechal ji v domnění, že jsem někdo úplně jiný ― cyklistický kurýr jménem Jay. Líbilo se mi, jak se dívala na toho chlapíka, a nechtěl jsem, aby to skončilo.

Začal jsem s ní chodit jako “Jay”― a její rozhovor s mým skutečným já jsem s ní vyřídil po e-mailu.

Nečekal jsem, že naše vzájemné jiskření bude stejně silné i přes internet.

Nečekal jsem, že z toho vzejde takový blázinec.

Nečekal jsem, že Jay a Dex se do ní zamilují.

A že ona se zamiluje do těch dvou.

Až na to, že oba dva jsem byl já. A když to zjistila, oběma nám hrozilo, že ji ztratíme.

Na ten den mě nemohlo nic připravit. A já jsem nebyl ani zdaleka připraven na to, co přišlo potom.

Všechno krásné musí jednou skončit, že? Až na to, že blížící se konec mezi námi jsem nezaznamenal.


Nakladatelství: Baronet

Rok vydání: 2021

Žánr: Romány pro ženy

Počet stran: 320

Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.