Recenze: TAJEMSTVÍ LETNÍ NOCI (Lisa Kleypas)

Parádní úvodní díl historické romance



Za recenzní výtisk děkuju nakladatelství Baronet
Chci zakoupit tento titul


Lisa Kleypas, populární americká spisovatelka, která se čtenářům do podvědomí dostala díky svým neodolatelným historickým románům vydala mnoho sérií a některé vychází i u nás. Kupříkladu u nakladatelství Baronet romanticko-historická série Ravenelovi, která je svým způsobem spjatá se sérii Čekanky... Skvělou zprávou je, že Baronet se rozhodl oprášit stará vydání z Domina a vydat je ve zcela nové a velmi líbivé formě. Ty knižní obálky jsou něžné a přesto výrazné, za mě jedny z nejhezčích baronetských obálek. 


Série Čekanky vlastně bude o čtyřech mladých dámách, čekankách, které vyčkávají během sezóny na židlích na svého manžela. Jenže už několik sezón je nikdo nevyzval k tanci a jejich šance se s ohledem na věk zmenšují. A tak se tato děvčata rozhodla vzít osud do svých rukou a o manžela se skutečně snažit! 

Jako první je na řadě nejstarší čekanka, slečna Annabell Peytonová, jejíž rodina po smrti jejího otce trpí chudobou, i když se snaží nedat to najevo. Aby si Annabella našla manžela je tedy velmi důležité, jelikož jinak se ze zadlužení nedostanou a brzy skončí bez střechy nad hlavou. Annabell se opravdu snaží najít vhodného aristokrata, ale do cesty jí pořád vpadává řeznický syn, novodobý podnikatel s velmi nejasnými záměry a radikálními názory, který není ve společnosti aristokratů vůbec oblíbený, přesto ale dost zvaný. 

Simon Hunt je skutečně působivý charakter muže, ke kterému lze vzhlížet i se jej bát, když si ho znepřátelíte. Je to velmi nebezpečný svůdník a je velmi těžké mu odolat. 

Pokaždé, když se tito dva střetnou, je to vzrušující zážitek plný dramat, jelikož zatímco Simon Hunt Annabell svádí, ona ho nemůže ani vystát – nebo si to alespoň myslí. Čekají vás pěkně peprné scény, kdy si pár nejde jen po krku, ale užívá si intimních chvil. Těch se dočkáte spíše až od druhé poloviny, jelikož intimní vztah a manželství není tou ústřední pointou a musíte si počkat až na závěr, kde padne veškeré rozhřešení jejich romance. I když mohlo by být ještě o něco celistvější, kdyby autorka dodala, jak jsou na tom vedlejší postavy. 

V závěrečném epilogu, který je takový jednodušší a možná i trochu zbytečný, se však dočtete, komu se bude Lisa Kleypas věnovat v dalším díle! Věřím, že se na to stejně jako já už těšíte. 

Čekanky překládala Jana Vlčková, zatímco Ravenelovi Jana Pacnerová. Moc se mi líbil překlad Pacnerové a než jsem se začetla, měla jsem obavy z nové překladatelky, ale upřímně... je to rovněž velmi příjemný a čtivý překlad. Vypravování v er-formě se skutečně povedlo přenést do našeho jazyka a představit vzrušující romantické drama z historického prostředí. 

Knížku bych doporučila všem čtenářkám, náročným i nenáročným, které touží po romanticko-historické romanci. Lisa Kleypas je autorka, u jejíž tvorby nemůžete šlápnout vedle. V jejím podání Anglie 19. století nikdy nebyla přitažlivější. 

Jsem moc ráda, že se Baronet rozhodl vydat také Čekanky, jelikož teprve po jejich přečtení budu mít zážitek z obou sérií opravdu kompletní. I když se mi tato knížka četla o něco pomaleji, jelikož jí z počátku chyběl spád, i když čtivá byla. Ale jakmile se začalo něco pořádného dít, už se nedalo odtrhnout. 


Anotace: 

Čtyři mladé dámy se vypravily do Londýna, kde hodlají využít svého půvabu a šarmu k nalezení manžela. Jedna z nich, Annabella Peytonová, má úkol ještě těžší než její přítelkyně: dala si totiž za cíl okouzlit bohatého šlechtice, aby mohla zachránit svou rodinu před katastrofou.

Díky své kráse nemá o ctitele nouzi, ale ten nejpřitažlivější a nejvytrvalejší z nich, bohatý a mocný Simon Hunt, jí dal jasně najevo, že ji mile rád zasvětí do umění lásky, ale v žádném případě od něj nemůže očekávat nabídku k sňatku. Pobouřená Annabella je rozhodnuta jeho drzou nabídku nevyslyšet, ale vzápětí zjišťuje, že odolat zkušenému svůdci není nikterak snadné.

Na pomoc jí přispěchají i přítelkyně, které se pro Annabellu snaží rychle nalézt dostatečně zámožného ženicha, aby ji zachránily nejen před neodolatelným Simonem, ale i před jejími vlastními tužbami. Jedné letní noci však Annabella podlehne Simonovu vášnivému objetí a polibkům...


Nakladatelství: Baronet

Rok druhého vydání: 2022

Žánr: Historie, Romány pro ženy

Ze série: Čekanky 1. 

Počet stran: 283

Vazba: pevná s přebalem 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.