Recenze: TAJEMNÝ PAN FROST (Sylvia Day)

Romantická jednohubka



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Beta
Chci zakoupit tento titul

Sylvia Day je americká spisovatelka, vystupující také pod pseudonymem Livia Dare. Její knihy jistě velmi dobře znáte, pokud čtete červenou knihovnu. Série Crossfire si získala mnohé a stejně tak i její jiné romány. Nyní přichází na řadu romanticko-erotická jednohubka Tajemný pan Frost, která vyšla ke konci roku u nakladatelství Beta.

Styl psaní je svižný, plný emocí i elánu. Autorka se zbytečně nezaměřuje na popisy, když není třeba a ani nerozebírá přílišně myšlenky. Primární je v této jednohubce nepřekvapivě romantická zápletka, který je okořeněn i o vážná témata. Ta nejdou nijak do hloubky, ale jako zpestření jsou velmi příjemným plusem.

Vyprávění v ich-formě vás zavádí do místa, které je spíše domácké a malebné. Žádné ohromné město, spíše klidné prostředí s výhledem na záliv Puget Sound. Tento záliv skutečně existuje a nachází se ve státě Washington. Právě tam dojíždí, schovávat se před svým zaměstnáním a odpočívat, hlavní hrdinka Teagan. Ta je lékařkou, ale s výhledem na záliv relaxuje. Vedle ní bydlí i Roxy, což je o něco starší žena, která je jí však velkou oporou a kamarádkou. I když to prostředí je klidné a milé, přece jen ho něco rozvíří. Příchod nového souseda...

Tím je tajemný pan Frost, který je už na první pohled velmi atraktivní a Taegan, která je po rozchodu, na něm může oči nechat. Avšak netroufá si znovu zkusit vztah, a tak se pan Frost musí pořádně snažit, aby si ji získal. Nicméně on se nevzdává a dokáže být až neskutečně okouzlující a cílevědomý, když si jde za svým. Ale i on má své tajemství, které v průběhu děje vyjde najevo.

Jelikož je to romanticko-erotická oddechovka, tak jistě tušíte, že děj bude přímočařejší a rychle směřuje k cíli, jelikož s nižším počtem stran nemá autorka možnost svůj příběh rozvinout. I přesto však dynamika a napínavé scény udělají své a není divu, že román přečtete možná za jedno odpoledne. Je velmi čtivý, navíc je Taegenin milostný románem velmi vzrušující.


Samozřejmě se můžete těšit také na intimní scény, které jsou velmi vášnivé a Sylvia Day je umí převyprávět velmi vzrušujícím způsobem, přičemž se vlastně ničemu nevyhýbá, ale na druhou stranu rozhodně nemá v plánu nikoho šokovat.

Pokud toužíte po jednoduché a svižné romantické jednohubce, která vás zláká a potěší, tak by Tajemný pan Frost mohl být tím pravým. Nečekejte však nějaké složitější a propracovanější romantické drama, na to autorce nezbyl prostor.

Mně osobně se kniha četla velmi dobře. Líbilo se mi i téma, hlavně prostředí bylo velmi příjemné a Garret Frost byl velmi okouzlující, ale osobně by se mi asi kniha líbila víc, kdyby měla autorka více prostoru a nebylo to tak rychlé.

 

Anotace:

Lékařka Teagan Ransomová opustila rušný New York a snaží se zapomenout na všechny rány, kterými ji osud počastoval. Našla si nové zaměstnání, přátele a konečně má dost času i sama na sebe. Zdá se, že se jí podařilo začít znovu. Poklidné časy však skončí ve chvíli, kdy se do sousedství nastěhuje umělec, fotograf a malíř Garret Frost. Teagan je k němu od první chvíle magicky přitahována. Probouzí se v ní až živočišná vášeň a dosavadní spořádaný život je rázem vzhůru nohama. Naplní se její představy? Jaké bolestné tajemství skrývá záhadný Garret? Může mu Teagan důvěřovat?

 

Nakladatelství: Beta

Rok vydání: 2022

Žánr: Erotika

Počet stran: 224

Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.