Recenze: HRÁTKY V ZÁKULISÍ (Olivia Cunning)

Žhavá milostná romance z rockového prostředí


Za recenzní výtisk děkuji eshopu Megaknihy
Chci zakoupit tento titul

Olivia Cunning je doposud neznámá spisovatelka, která na zahraniční trh zaútočila svou pětidílnou sérii Sinners a právem zaujala čtenářky červené knihovny. Její žhavý počin Hrátky v zákulisí není pro každého, ale velice se zalíbí těm, kteří chtějí číst zajímavé a žhavé erotické romance. 

Nakladatelství Ocelot už vydalo úspěšnou erotickou sérii King od T. M. Frazier, kontroverzní a žhavou, a právě díla Cunningové jsou na podobné bázi a rozhodně vás nenechají chladnými. Máte před sebou další úspěšný román, který si užijete od začátku až do konce. 

Vyprávění v er-formě se zaměřuje převážně na úhel ústřední hrdinky, ale občas zmíní i vedlejší pohled Briana. S ohledem na žánr je styl psaní jednoduchý, čtivý a dokáže navnadit příjemnou atmosférou. Nestrádá ani slovní zásoba, překlad se povedl. 

Jednoduchá dějová linie začíná po ukončení semináře, kdy psycholožka a profesorka sexu po přednášce spěchá na svůj hotelový pokoj. Myrna však překvapivě naráží v hotelovém baru na velice populární kapelu Sinners a jelikož se jedná o její oblíbence, nenechá si posezení s nimi uniknout. Přestože je starší než oni, členové kapely jsou zvyklý na svádění, a tak musí Myrna čelit velkému nátlaku ze strany všech členů. Vybírá si však jen jednoho a s tím si v hotelu užije hodně žhavých scén. Možná až příliš. 

Především z počátku může být čtenář zahlcený přehršel intimních situací. Hrdinové se nachází v různých pozicích a zkouší toho opravdu mnoho, především je toho však hodně najednou, což může některé čtenáře odradit. Jiní s ohledem na to, že se jedná o začátek, dokážou scény nadšeně přejít a těšit se na další děj. 

Napětí stoupá, protože mistrný kytarista kapely je mužský, do kterého se lze snadno zamilovat a stejně tak na tom jsou i ostatní. Každý z nich přiláká ženy něčím jiným a dohromady jsou neodolatelní. Není tedy divu, že toužíte vědět, jak to bude dál a co všechno s nimi Myrna ještě zažije. 

Jak by to však mohlo pokračovat, kdyby se s nimi Myrna nevydala na turné? Nemohlo. Tudíž to autorka kulantně skoulí a Myrna se nacpe do tourbusu, kde poznává všechny členy kapely. Není to takové, že by se jednalo o nějaké hromadné sexuální hrátky. Opravdu se jedná o romanci, takže je kladen důraz na rozvíjení vztahu mezi dvěma lidmi, nikoliv celým tourbusem. I když jsou ostatní členové kapely atraktivní a sexy, Myrna si hledí svého. Až tedy na pár společných sexuálních scén, kdy autorka sáhne po trošku kontroverzní trojce. 

Co se týče sexu, nejde spisovatelka za hranu, ale rozhodně se vymyká běžným erotickým románům. Její čtení je tak příjemným zpestřením mezi všemi těmi obyčejnými sexuálními styky, které má člověk pocit, že čte pořád dokola a už ničím nepřekvapí. 

Dokonce je důraz dán na charaktery hrdinů a jistou psychologii, takže si přijde na své i o něco náročnější čtenář, který nechce bezduchou erotickou romanci. Každý hrdina je vyznačen něčím jiným a dokáže zaujmout. Má za sebou svůj vlastní příběh a stejně tak během čtení odkrýváte i minulost Mistra Sinclaira, tedy Briana, který je poblouzen Myrnou. 

Po celou dobu se děj motá kolem jejich vztahu a nejednoduchého života slavné kapely, která měsíce přežívá v tourbusu. Pro představu, jak žijí rockoví bohové, je to velmi šikovné čtivo, i když samozřejmě pohádkovější verze reality. 

Závěr je bohužel urychlený a možná až zbytečně dramatický. Kazí tak náhled na předešlou část knížky, která se odvíjela v uvěřitelnějším a propracovanějším duchu. Najednou se toho děje příliš najednou. Nejdříve Brianovi rodiče, Myrna začíná být hysterická. Pak její osobní démon z minulosti a do toho všeho se motá i pojetí jejich vztahu. Možná to chtělo ubrat, a byl by titul pětihvězdičkový, takhle ho většina čtenářů ohodnotí čtyřmi body, což je také ukázka kvality. Věřím, že stejně jako já se budete třást i na další čtyři díly dalších čtyř okouzlujících členů kapely. 

Hrátky v zákulisí nejsou bezduchou erotikou, ačkoliv ty scény dokážou být kontroverzní a žhavé. Milostná romance však hraje prim a dílo je neskutečně čtivé, takže se nebojím ho doporučit všem milovnicím červené knihovny a tématu rockových hvězd. Věřím, že budete nadšení! 

Já osobně jsem očekávala něco trochu jiného, ale to, co se mi dostalo, se mi hodně líbilo. Příjemně překvapující, čtivé, i když možná až trochu moc erotické, mělo to své kvality. Líbila se mi celá kapela, která dokázala opravdu zaujmout, a i Myrna byla velice zajímavou postavou. Skvělý příběh. Až na ten zrychlenější konec prakticky není, co vytknout. Osobně se těším na pokračování, protože tohle byla pecka. Jedná se o jednu z nejlepších erotických knih z rockového prostředí! #Musthave

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.