Recenze: OBRÁNCE MIMO HRU (Leah Brunner)

Romantika na ledě



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelskému domu Grada
Chci zakoupit tento titul

Americká spisovatelka Leah Brunner se vydala po stopách hokejových romancí a vydává sérii romantických knih z hokejového prostředí, které nadchnou humorem, důvtipem i příjemnými hrdiny, kteří prožívají svá vlastní dramata. 

Obránce mimo hru je prvním dílem série D. C. Eagles. V zahraničí sérii předchází noela Passion or Penalty, zatímco u nás už se rovnou začíná prvním dílem Obránce mimo hru. Pokud se nakladatelství Grada - Cosmopolis rozhodne pro české fanoušky této série vydat i pokračování, můžeme se těšit již na další dva romány - Flirtation or Faceoff a Betrothal or Breakaway. 

Šikovné je, že se vypravování dotýká i závažnějších témat. Ta jsou vyvážená humorem, takže nevyznívají až natolik surově a nekazí odlehčenou atmosféru, ale přesto přilákají i náročnější publikum. Jedná se o ztrátu rodičů, smrt v rodině, výchovu, atd. Dokonce se spisovatelka rozhodla poukázat na možnosti, které nabízí psychoterapeut a tak hlavní hrdina pravidelně dochází a zobrazuje, jak je podstatné své osobní problémy řešit. 

Náhled na příběh má čtenář ze dvou úhlů pohledů v ich-formě z pozice ústředních postav. Vyprávění je dynamické, obohacené o příjemné komické prvky i klasický humor. Nechybí jiskřivá atmosféra. 

Mitch sice působí zvenčí jako ostrý chlap, který je vznětlivý a má hodně nedořešených obtíží, ale ve skutečnosti  má ryzí srdce. Je laskavý nejen ke svým fanouškům, ale také k ostatním, i když se to zprvu nemusí zdát. Sympaťák, kterého si nelze neoblíbit. 

Andie zažívá jedno z nejtěžších období. Musí se starat o mladšího  bratra Noaha, protože při nehodě přišli o rodiče. Na Andie je toho opravdu moc a není divu, že toho  má někdy až nad hlavu a bývá smutná. Mitch je osvěžením, které vůbec nevítá, protože se jí nelíbí jeho jednání a hned při prvním setkání ho vlastně dost rázně upozorní na nevhodné chování. 

Mezi těmito dvě to opravdu hodně jiskří už od prvních chvil. Vzájemně se oťukávají, hrají hru na kočku a myš, přičemž je svazuje nebezpečná chemie i vlastní rozum. Milostná linie je opravdu zábavná a vzrušující, takový středobod oddechovky, který zaujme. Někteří by však byli raději, kdyby byla okořeněná o intimnější scény, než jen mazlení a polibky, které jsou u podobných romancí obvyklé. 

Mezi témata, která spojují oba hrdiny, patří například hokej a rodiče. Každý zažívá své vlastní problémy a zjišťují, že společně si mohou naslouchat a pomáhat. Vytváří se mezi nimi velmi pevné pouto. Čtenář má možnost také poznat i vedlejší postavy, zejména tedy z týmu D. C. Eagles, kteří se dostanou do hledáčku v příštích pokračováních. 

Obránce mimo hru je letní oddechovka plná zábavy, jiskření a hokeje. Můžete ji mít za den přečtenou, protože je dynamickým a příjemným čtením. Můžu doporučit jako jednohubku i ve chvílích, kdy nestíháte a potřebujete zkrátka jen relax. To se naprosto hodí. 

Asi bych byla raději, kdyby byla o něco delší a trochu propracovanější. Tak nějak jsem čekala i třeba intimnější scénu, ale vlastně mi nevadilo, že se jedná o příběh ve společenském duchu. Mitch mi byl sympatický, i když Andie jsem někdy úplně nechápala, dokázali si mě získat svým humorem a chemií mezi  nimi. 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.