Knižní výzva 2017: Trať snaživých šneků (11 - 20 knih)

Už jste slyšeli o naší výzvě? Překonávejte jednotlivé úseky a za každý si vždy dopřejte zaslouženou odměnu, protože pak vás čtení bude o to víc bavit. :o) Z toho důvodu jsme si pro vás připravily Knižní výzvu 2017, která je vlastně takovou kreativní soutěží. Plněním zajímavých úkolů můžete získat knihu v hodnotě 300 ,- dle svého výběru! Více informací v Meziřádkové knižní výzvě 2017

Už mám přečtené poměrně velké množství knih, ale prozatím se vám další desítku, kterou jsem prožila. Knižní inspirace pro všechny!





1. Jestli odejdeš... – Adele Sparks

Historický román pro ženy, který vypovídá o lásce trochu jinak, než jste zvyklí. Propracované a celistvé dílo zaujme každou čtenářku, která chce netradiční četbu.


2. Čas zapomnění – Sharon Guskin

Neskutečné dílo, týkající se reinkarnace, někoho povzbudí a jiného smete až na samotné dno. Opravdu úžasně zpracovaný příběh malého chlapce, který si vzpomíná na svou matku z předešlého života... Víc emotivnější už by to nejspíš nemohlo být, aniž by to byla cílená ždímačka.


3. Procházka po Jelení – Marek Řezanka

Poetická sbírka, která poukazuje, jak moc je autor spjatý s přírodou a dokáže o ní velmi poeticky vyprávět a sdílet krásné popisy s ostatními. 


4. Z deníku perverzáka 1. – Pavel Herman

Hodně nepovedené a ve většině případech nebylo dílo ani perverzní a dokonce ani vtipné. A pokud už šlo o humor, byl spíše propůjčený, jelikož jsem ho znala bez toho, abych dílo četla.



5. Tajemství Prastarých mágů – Dominik Barvínek

Debut českého začínajícího autora, který samonákladem vydal trilogii Do říše věčnosti u nakladatelství Nová Forma. Už to napovídá, že kniha neprošla stylistickými zásahy, které by určitě potřebovala a děj není vybroušený. Postačí nenáročným čtenářům fantasy, ale opravdu hodně nenáročným. 


6. Běsnící světlo – Estelle Laureová

To byla úžasná a dynamická young adultka, která si mě získala, ačkoliv jsem to neočekávala. Nesnadný osud potkal hlavní hrdinku, která se s tím pere, co může a přitom poznává, jak silné dokáže být přátelství a první láska...


7. Pohřbení – Kendra Elliot

Neobvyklý thriller, který zpola fixloval román pro ženy se vším tím vrušením, romantikou a erotikou. Jelikož se to týkalo vražd malých dětí, působilo to na mě hodně tíživě, i když byl román zajímavý a dokázal šokovat. 


8. Sekera Strážců – Otomar Dvořák

Tak pokud chcete fantasy, opravdu kvalitní fantasy román o dobrodružství mezi různorodými bytostmi, sáhněte po Sekeře Strážců, která vás přivítá v nezapomenutelném světě. 


9. Všechno, úplně všechno – Nicole Yoon

Naprosto do detailu vybroušené dílo, které si získá každou romantickou duši. Ta propracovanost děje především s ohledem na nápadité ilustrace a doplňky je dechberoucí. Ke všemu vyšlo druhé vydání a román bude zfilmován! 


10. Umělci v mateřské škole – I. Rochovská, D. Krupová

Jelikož mám tříletého syna a jednou nás ta školka také čeká, začala jsem se vzdělávat. A musím uznat, že jde o další kvalitní knihu nejen pro rodiče, kteří si v ní spousty informací najdou. 


A splněné úkoly...


4. úkol: Jaký žánr mezi přečtenými knihami za rok 2017 u vás převládá a proč? 


Tak u mě převládají romantické romány stylu Young adult a Fantasy. Protože jsem vášnivá čtenářka fantasy žánru. Upíři a jiné krvelačné bytosti, to je prostě moje. Nejsem moc přes dobrodružné nebo klasické fantasy, můj top je paranormální romance. 
Co se týče Young adult, tak to není přesně můj styl. Víc mi vyhovují New Adult, ale občas mi prostě bodnou a je fajn přečíst si odpočinkovou četbu v podobě odlehčené tvorby YA. 


5. úkol: Vyblejskni nejkrásnější knižní obálku z dvaceti přečtených titulů. (Instagram)




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.