Reálná young adult ze slovenských luhů a hájů


Nejspíš vám neuniklo, že se nakladatelství Slovart začalo v poslední době stále více zaměřovat na literaturu pro mladé/dospívající; tedy young adulg a new adult. Takže nebylo zase takovým překvapením, když před pár týdny přišlo s novou značkou #BOOKLAB, která se bude zaměřovat na knížky spadající právě do zmiňovaného žánru. 

Podle tiskové zprávy, kterou jsem dostaly od nakladatelství, se můžete těšit na širokou nabídku současné překladové tvorby, která bude zahrnovat jak romantické příběhy, tak fantasy a dystopické romány. Jestli jste cílovou skupinou, začněte si rozšiřovat knihovničku. :)


#BOOKLAB najdete i na Facebooku (CZ, SK) a Instagramu (CZ, SK).



Jako první pod touhle značkou vyšla kniha z nové trilogie od americké autorky Cassandry Clare, kterou všichni znáte díky její sérii Nástroje smrti a Pekelné stroje. Po vydání Paní půlnoci (prvního dílu ze série Temné lsti) nezůstala jedna peněženka zavřená a vlna, která se okolo titulu strhla s sebou vzala i ty, kteří C. C. běžně nečtou. Nebyly jsme výjimkou. A zatímco já se na knihu teprve chystám, „rychlosmršť“ Chensie ji už stihla zrecenzovat

Dalšími slibovanými tituly jsou:

... a v neposlední řadě také romány slovenské autorky Miroslavy Varáčkové. Ta je v Česku zatím stále nováčkem, přestože na Slovensku jí vyšlo už více než deset knih. U nás jste se s ní mohli setkat poprvé v loňském roce, kdy Slovart vydal její dystopii s názvem Adaptace, kterou Chensie v recenzi vychválila do nebes.




Tentokrát ale autorka zamířila do zcela jiných vod. Jestli se držíte raději reality podobně jako já, určitě čtěte dál. Před pár dny každá z nás obdržela od Slovartu balík, ve kterém byla její nejnovější kniha Hlavně to nikomu neříkej a společně s ní také krásná plátěná taška. V té se budou nosit knížky jedna radost, protože je pevná a stejně pevná má i nemačkavá ucha. Navíc je vyrobena ve spolupráci s Fair Trade, takže pokud tomuhle způsobu podnikání fandíte, potěší vás taška dvakrát tolik. 




Anotace:
Slova jsou někdy nebezpečnější než pěsti…

Ivovi je dvacet a život má před sebou. Mladší sestra Eva je jeho jediná slabost, pro niž bez váhaní vytáhne do boje. Sedmnáctiletá Eva je bratrův pravý opak. Je terčem posměchu, proto se snaží byt neviditelná. Ale s jizvou na tváři a stigmatem rodinné tragedie se před spolužáky uniká stěží. Když nevinné žertíky přerostou v přímočarou tyranii, Eva nachází jedinou radost ze života v tanci. A tam ji osud uštědří poslední a nejtvrdší ránu jménem láska. S něhou a porozuměním píše autorka o šikaně, pocitech osamělosti v rozvrácených rodinách a o přátelstvích teenagerů, která pro ně v těžkých chvílích znamenají všechno.



Na kterou knihu značky Booklab se těšíš?


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.