Recenze: MALUM - ČÁST PRVNÍ (Amo Jones)

Amo Jones překračuje hranice! 




Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet

Chci zakoupit tento román



U nakladatelství Baronet vychází neotřelá chorá milostná série s názvem Elitní klub králů. Už jste měli možnost přečíst si a prožít první díl Stříbrná labuť (recenze) , ve které se seznamujete s Madison a králi, kteří pouští hrůzu a ze kterých má respekt nejspíš každý. Dobrodružství se sexy drsňáky a šílenci pokračuje v románu Polámaná loutka (recenze). I ve třetím díle Šepot mrtvých (recenze) si užijete surovou romanci s Madison a bezohledným, krutým Bishopem. Nastává čas přečíst si hot novinku a pokračování Malum, které je však o něco jiné. Nechává za sebou Madison a Bishopa, kteří tentokrát nehrají prim, a zaměřuje se na dosud opomíjenější postavy... 


V ich-formě se odehrává příběh Tillie a Natea. Nejvíce autorka preferuje pohled ústřední hrdinky, která má co nabídnout. Styl psaní se nemění, je stále velmi lidský a uvolněný. Ta podobnost je tak silná, že máte pocit, jako by vás příběhem znovu provázela Madison, jelikož z Tillie se v ich-formě stává trochu někdo jiný... 

Hrdinové tedy působí neurčitým, nepropracovaným dojmem, jelikož Tillie ve vedlejší roli působila jinak, než doposud. V Malum jako by se proměnila ve svou kamarádku a štěkala obdobně jako ona, ztrácela soudnost a podléhala šílenství a mámení králů. Tillie obvykle působila o něco střízlivějším dojmem, ale v tomhle případě je tomu konec. Jako by zahodila pomyslný pud sebezáchovy, odhodila ho daleko za sebe a vrhla se po hlavě do nebezpečí, ze kterého není úniku! 

Co se týče králů, tak jeden jako druhý jsou nebezpeční, drsní, bezcitní prevíti, které z nějakého důvodu nedokážete hodit za hlavu. Jsou svým způsobem omamně okouzlující a některé čtenářky jim vážně snadno podlehnou.


Proč se román jmenuje Malum? Jak již víte, jedná se o dovětek příjmení Natea. Proto se také příběh týká jeho a Tillie, které to k sobě táhne jako dva magnety. Ovšem opět nečekejte jednoduchou milostnou romanci, ale naopak pěkně zamotanou, plnou šílenství, zvrácenosti a krutostí!

Na začátku knihy je varování, které vypovídá o scéně, jež se autorka chtěla vyhnout, ale prostě to nešlo. Já si myslím, že jelikož je celá romance podivná a šokující, tak už asi předpokládáte cokoliv. I když v některých chvílích jsou hrdinové až zvláštně morální, tak i přesto mají své silné stránky, které na nich zbožňujeme. 

Nate se svými králi přichází ke Katsie, která pro ně má zvláštní prosbu. Od té části už tušíte, jakým směrem se bude kniha odebírat a co je podstatným námětem, který se bude řešit především, mezi vším tím dívčím humorem, drsným sexem, hrubostí a násilím. To, že se ocitáte na počátku nového příběhu neznamená, že vás autorka bude šetřit... 

Stejně jako v předchozích románech má Amo Jones v rukách triumfy, skrytá tajemství, která dokáže vytáhnout ve správnou chvíli. Jelikož už těch tajů bylo opravdu mnoho, tak některé čtenářky se v tom mohou ztrácet. Navíc promyšlenost se série rozhodně netýká, v tomto případě se autorka řídí spíše svou intuicí a náročnější čtenářky si můžou hlavu lámat nad věcmi, které někdy prostě nedávají ten správný smysl. 

Pravdou je, že ať už je tahle drastická romance jakkoliv šílená a nepropracovaná, nabízí vám něco, co v knihách obvykle nenajdete. A pokud ano, tak určitě ne v takovém množství. Jste-li čtenářkami, toužícími po něčem brutálnějším a zvrácenějším, Amo Jones se nebojí ukojit vaše touhy. 

Závěr nejspíš čtenáře nepřekvapí, jelikož vědí, že od elitních králů nemohou očekávat nic dobrého nebo snad ano? Pokud jste se tímto neobvyklým a pološíleným románem dočetli až na konec, tak je vám naprosto jasné, že takhle to prostě skončit nemůže, protože autorka nechala některé otázky bez odpovědí a navíc ten závěr... Budeme si muset počkat na pokračování s názvem Malum - Část druhá. 

Ačkoliv se titul týká jiné dvojice, tak je rozhodně nutné, abyste si přečetli předchozí díly. I když s ohledem na určitou (ne)promyšlenost se i tak můžete ztrácet a lámat si hlavu nad autorčinou logikou, o které při čtení občas pochybuje každý. Příběh totiž pokračuje, setkáváte se se svými oblíbenými hrdiny, podstupujete zas ty samé zatěžkávací zkoušky a tajíte dech, když se objevují nové informace. Takže rozhodně je Malum pro čtenářky, které přečetli předešlé romány a touží být znovu po boku nesnesitelně přitažlivých a krutých mužských. 

Co na knihu říká Chensie? Už jsem vzdala pátrání po promyšlenosti, protože autorka tak nějak plácá všechno možné a občas mám pocit, že i zapomíná, co napsala tam či onam. Nejedná se o maličkosti. Tillie působila úplně jiným dojmem, což mi vadilo. Ale jinak jsem dostala dávku zvrácenosti, kterou jsem očekávala. Ani netuším, co mě u této série tak drží, možná vážně jen fakt, že obsahuje všechnu tu milostnou temnotu, kterou nikdy jinde nenajdete. V tom je opravdu unikátní a je jen dobře, že se Amo Jones neobává napsat to natvrdo a vyrazit nám dech!



Anotace: 
„Láska je divoká, láska je slepá, pro ty dva je možná navždy ukrytá…“
Kdysi dávno žila dívka v oprýskaném karavanu a jednoho dne se propadla do světa Elitního klubu králů. Byla vtažena do temného víru lží, nenávisti a falše, ale také peněz, pompéznosti a moci. Jenže spoustu věcí ta dívka netušila, měla je teprve zjistit a odhalit tajemství, jež před ní byla skryta. Ta tajemství střežili hoši, kteří roztrhají její svět na kusy a rozdrtí ho na prach…
Nate Riverside-Malum je král, ale i Tillie se do tohoto světa narodila, opomíjená z rozhodnutí své matky. V jejích očích nezáří hvězdy, ale zuří v nich oheň a ten je možná všechny spálí.
Všechno, co si Tillie myslela, že ví, je smyšlená verze pravdy. A Nate je ten, o němž si holky mezi sebou šeptají a jehož iniciály vyrývají do zad.
Její příběh není jako ostatní, protože její příběh je po smrti.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2019
Žánr: Romány pro ženy
Ze série: Klub elitních králů 4.
Počet stran: 272
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.